Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS & Sparks Haarlem in finale Mastenbroek Toernooi
English
ENSCHEDE - DSS en Sparks Haarlem hebben de eerste speeldag (zaterdag 4 april) van het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede afgesloten als poule-winnaars. Hierdoor ontmoeten de twee ploegen elkaar zondag in finale.

DSS, dat dit jaar zal debuteren in de Hoofdklasse, opende Poule B met een 12-0 shutout-zege vs. Double Stars Heiloo. De Haarmemmers wonnen vervolgens met 4-0 tegen Alcmaria Victrix in de tweede wedstrijd. Poule B was 's morgens begonnen met een 12-6 winst van Alcmaria Victrix vs. Double Stars, waardoor de ploeg uit Alkmaar tweede werd in deze poule en gaat spelen om het brons.

In Poule A won Sparks Haarlem met 7-2 vs. Zürich Barracudas uit Zwitserland en met 9-0 van het organiserende Tex Town Tigers. Het toernooi was begonnen met een 2-1 zege door de Zwitsers tegen TTT om op de tweede plaats te eindigen.

(4 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Double Stars Heiloo vs. DSS

Deze wedstrijd bleef in de eerste twee innings puntloos. De twee startende werpers werden in de eerste slagbeurt gesteund met een dubbelspel, waarna ze drie nullen op rij kregen in de tweede inning.

DSS kwam tot een rally van negen punten in de derde inning op slechts drie honkslagen, want de Double Stars-verdediging maakte vier fouten. Alle punten in deze slagbeurten waren onverdiend. Nadat Joffrey Heus was begonnen met vier wijd bereikten Lex Leijenaar (opofferingsstootslag), Mitchel Dautzenberg en Mark Smit allen het honk na fouten, die normaal gesproken de inning zouden hebben afgesloten. Maar nu waren er geen nullen en had DSS tweemaal gescoord. Sven Jongejans en Mitchel Koot volgden met RBI-singles. Met één uit werden nog eens twee punten toegevoegd na een verdedigende fout. Een opofferingsslag van Leijenaar en een 2-run double van Dautzenberg verhoogden de stand vervolgens naar 9-0.

Nog eens drie punten volgden in de vierde inning. Met Jongejans (vier wijd) en Koot (honkslag) op het honk leverde Levine Gabriëls (ex-HCAW) een RBI-single af, wat leidde tot een werperswissel. Veteraan-werper Ton Roest nam het over. Roest, die in de Hoofdklasse speelde voor Amsterdam Pirates in het begin van de jaren negentig, werd begroet met een 2-run single van Seb Visser, zodat het 12-0 werd.

DSS-starter Rik Geestman kreeg een lead-off single tegen van Dito de Jong in de eerste inning, maar daarna volgde het genoemde dubbelspel. Na drie nullen op rij, gooide hij vier wijd in de derde inning, maar raakte geen moment in de problemen. De linkshander werd opgevolgd door Max Ploegstra in de vierde inning. Die kreeg een 2-out single tegen van Forstin Coenraad, ook een voormalige Hoofdklasser op het Double Stars-roster, want hij speelde voor Kinheim en HCAW. Vier wijd voor Gis Mercera volgde, maar toen maakte een grounder een einde aan de wedstrijd.

Double Stars Heiloo - DSS 0-12 (4 inn.)
RHE
DSS0093 -1270
Double Stars Heiloo0000 -024
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, W (2-0)3111--
Max Ploegstra1-11--
pitchers Double Starsinn.SOBBHRER
Etienne Bekker, L3155123
Ton Roest11-2--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Efrem Silvania.
Scorer-.
Speeltijd-1:30 uur.
DSS vs. Alcmaria Victrix

In hun tweede wedstrijd werd DSS met 6-2 'outhit' door Alcmaria Victrix, maar won desondanks met 4-0.

DSS scoorde de eerste twee punten in de eerste inning. Met één uit kreeg Lex Leijenaar vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen Mitchel Koot volgde met een tweehonkslag. De laatste schoof op na een grounder en scoorde op een grounder van Ryan Miner.

In de volgende twee innings bereikte DSS slechts eenmaal het honk, maar daarna werden twee punten toegevoegd in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Ryan Miner werd geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Tino van Erk. Miner bereikte het derde honk toen Seb Visser een tweehonkslag sloeg, waarna de laatste werd vervangen door pinch-runner Sven Jongejans. Een wilde worp zorgde vervolgens voor een pun een grounder van Joffrey Heus tekende het volgende punt aan en bracht de stand op 4-0.

Alcmaria Victrix kreeg twee lopers in scoringspositie in de tweede inning. Voormalig Hoofdklasser (Pioniers) Mika de Lincel begon met een honkslag, waarna ook Falco Hoffman een honkslag sloeg. De twee kwamen in scoringspoitie dankzij een opofferingsslag van Joran Klarenbeek (ook een voormalig Hoofdklasser). Maar daarna sloeg Kevin Miner in een dubbelspel, wat het einde van de inning betekende. Miner gooide het hele duel voor Alcmaria en heeft eveneens Hoofdklasse-ervaring, want hij gooide een paar jaar geleden voor Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers.

Alcmaria liet een loper acht in elk van de volgende twee inning en bereikte opnieuw de honken in de zesde, maar wist niet tot scoren te komen.

DSS - Alcmaria Victrix 4-0 (5½ inn.)
RHE
Alcmaria Victrix000000 -060
DSS20020X -420
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Kevin Miner, L562243
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Kevin Bosch, W (1-2)43-3--
Kevin Geestman23-3--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-John Beltman.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:30 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.