Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks opent Ringvaart Toernooi met gelijkspel & winst
English
HEEMSTEDE - Mampaey The Hawks is het Ringvaart Toernooi zaterdag (4 april) begonnen met een gelijkspel en een overwinning. De ploeg uit Dordrecht kwam tot een 2-2 gelijkspel tegen Storks in de eerste wedstrijd, waarna de dag werd afgesloten met een ruime 11-5 zege tegen het organiserende RCH-Pinguïns. De dag was begonnen met een 4-3 winst van RCH-Pinguïns vs. Onze Gezellen, dat later met 1-0 zou winnen van Storks.

De ontknoping van het evenement volgt op zondag.

The Hawks is de enige deelnemer aan dit toernooi die uitkomt in de Hoofdklasse, de overige drie spelen in de op één na hoogste afdeling, de Overgangsklasse.

Het toernooi is vernoemd naar Ringvaart (of voluit de Ringvaart van de Haarlemmermeer Polder), een 61 kilometer lang kanaal in Noord-Holland. De constructie van het kanaal begon in 1839 toen duizenden arbeiders begonnen met het uitgraven van het kanaal in het bestaande land. Het kanaal kwam gereed in 1845. De Ringvaart wordt gebruikt voor commerciëel en recreatief bootverkeer. De Ringvaart, het Maalgewelf van Cruquius (bij Heemstede) en verschillende andere componenten, waaronder de Stelling van Amsterdam, staan op de Werelderfgoedlijst.

(4 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Storks vs. Mampaey The Hawks

In hun eerste wedstrijd op deze dag werd Mampaey The Hawks met 3-2 'outhit', scoorde twee onverdiende punten, maar sloot het duel tegen Storks desondanks af met een 2-2 gelijkspel.

Het was Storks dat de score opende in de eerste inning op Evan Simons. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Quinlan de Windt, die vervolgens het tweede honk stal, opschoof na een opofferingsstootslag van Gino Gill en scoorde op een opofferingsslag van Phillip Brandt.

Storks-pitcher Martin Kram schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit, maar kreeg toen twee onverdiende punten tegen in de eerste helft van de derde inning. Met één uit bereikte Julian Goins het derde honk na een foute aangooi van de catcher. Hierna kreeg Brian Raap vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit scoorden beide lopers op een honkslag van Stephen Henson, die daarna zelf op het tweede honk strandde.

Simons kreeg drie nullen op rij (twee strikeouts) in de tweede inning, maar zag Storks daarna langszij komen in de derde slagbeurt. Koen Huijgens begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Timo van Aanholt. Een 'double steal' mislukte daarna, want de voorste loper werd op het derde honk uitgeschakeld. Maar met twee uit scoorde Van Aanholt het tweede punt voor de Haagse ploeg na een honkslag van Gino Gill.

In de eerste helft van de vierde inning opende Steven Wharwood met een tweehonkslag voor The Hawks en met één uit werd Gino Hersilia geraakt door een worp. Maar daarna kwam er een einde aan de wedstrijd, omdat de toernooi-tijdlimiet was bereikt.

Storks - Mampaey The Hawks 2-2 (4 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks0020 -221
Storks101X -231
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons321321
pitcher Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram3.12122-
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Willem Leleulya, 1B-Aad Otsen.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.
Mampaey The Hawks vs. RCH-Pinguïns

In hun tweede wedstrijd van de dag was The Hawks een stuk productiever en won met 11-5 van organisator RCH-Pinguïns.

De ploeg uit Dordrecht nam onmiddellijk de nodige afstand met een 4-run rally met twee uit in de eerste inning. Met Amir Dou (velderskeus) op het eerste honk sloeg Steven Wharwood een tweehonkslag. Volgende slagman Gregory Trinidad kreeg daarna drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal en dat leidde tot het eerste van vier onverdiende punten. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Gino Hersilia en daarna volgde Tim Roodenburg met een 3-run single!

The Hawks voegde een punt toe in de volgende inning toen Brian Raap begon met een tweehonkslag en later wist te scoren, maar de 5-0 voorsprong bleek niet genoeg.

Hierna, in de eerste helft van de derde inning, kwam RCH-Pinguïns namelijk langszij op starter Kevin van Veen. Met één uit kreeg Denny Hamel vier wijd en sloeg Koen Werkman een honkslag. Met twee uit brachten honkslagen van Brendon Rijnbergen en Nick Heij twee punten binnen. Ferd van Stekelenburg volgde daarna met een 3-run homerun om de stand in balans te brengen.

The Hawks reageerde met een nieuwe 4-run rally in de tweede helft van de derde. Steven Wharwood begon met een tweehonkslag en zette zijn ploeg op een hernieuwde voorsprong toen hij scoorde op een one-out double van Gino Hersilia. Volgende slagman Tim Roodenburg bereikte het honk na een fout. Hierna brachten een honkslag van Wijnand Ruben, mislukte pick-off en een opofferingsslag van Brian Raap de stand op 9-5 in het voordeel van The Hawks.

The Hawks voegde daarna twee runs toe in de vierde inning. Stephen Henson (fout) en Amir Dou (honkslag) scoorden toen respectievelijk op een honkslag van Steven Wharwood (die 3-uit-3 sloeg) en een grounder van Gregory Trinidad.

Mampaey The Hawks - RCH-Pinguïns 11-5 (4 inn.)
RHE
RCH-Pinguïns0050 -553
Mampaey The Hawks4142 -11101
pitcher RCH-Pinguïnsinn.SOBBHRER
Robin Leis, L45110113
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, W (1-0)331455
Denny Stolk1211--
Homerun: RCH-Pinguïns: Ferd van Stekelenburg (3e,3-run,op Van Veen).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Willem Leleulya.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.