Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop & Henk Seppen)

Opnieuw drie shutouts op Dag 2 Urbanus Toernooi
English
BUSSUM - Op de tweede dag van het drie dagen durende In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum volgden vandaag (zaterdag 4 april) nog eens drie shutouts, nadat het evenement vrijdagavond was begonnen met een shutout.

In de opener vandaag won Vaessen Pioniers nipt met 1-0 van Corendon Kinheim.

In de volgende wedstrijd liep Pioniers tegen een 2-0 shutout aan tegen L&D Amsterdam Pirates, dat vrijdag ook met 2-0 had gewonnen.

De tweede dag werd afgesloten met een ruime 15-0 winst van Kinheim tegen organisator HCAW. Kinheim kwam tot een 7-run rally in de eerste inning, waarna nog eens acht punten werd gescoord in de tweede slagbeurt. De ploeg kwam tot 17 honkslagen.

Het toernooi eindigt zondag met de laatste twee wedstrijden.

(4 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim

In de eerste wedstrijd van vandaag werd slechts één punt gescoord. Dat gebeurde in de tweede helft van de derde inning. Met twee uit kreeg Kinheim-starter Tom Stuifbergen een honkslag tegen van Dirk van 't Klooster, die vervolgens scoorde toen Quintin de Cuba volgde met een tweehonkslag. En dat was genoeg voor de minimale overwinning.


...Dirk van 't Klooster...
...scoort enige punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers was al dicht bij een punt gekomen in de eerste inning. Daniel Fernandes was de eerste inning begonnen met een honkslag, had het tweede honk gestolen en het derde honk bereikt na een foul-fly in het linksveld, maar bleef toen achter. In de tweede inning werd Kevin Dirksen geraakt door een worp en strandde later op het tweede honk.

Pioniers strandde ook lopers in de volgende drie slagbeurten. In de vierde inning opende Dirksen met een honkslag, maar bleef opnieuw achter op het tweede honk.

In de vijfde nam Pim Walsma de pitching van Stuifbergen over en gooide vierde wijd op Van 't Klooster met één uit. Na een foute pick-off van de catcher kwam Van 't Klooster op het tweede honk terecht, maar Walsma schakelde daarna de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

In de zesde kreeg nieuwe werper David Bergman een lead-off double tegen van Mark-Jan Moorman, maar daarna volgden drie nullen, waaronder twee strikeouts. De drie Kinheim-werpers gooiden samen acht keer drie slag.

Kinheim liet slechts één honkslag in het duel noteren en bereikte niet vaak de honken. Pionier-starter Reggie Bomberg schakelde de eerste tien slagmensen op rij uit, waarna hij Mervin Gario het honk zag bereiken met één uit in de vierde inning na een foute aangooi. Maar daarna sloeg Dudley Leonora in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de vijfde inning kreeg Kinheim de honken vol, maar wist niet te scoren. Bryan Engelhardt begon met de enige honkslag van zijn team, waarna Dashenko Ricardo met één uit het honk bereikte na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol te staan toen Sven van der Sanden vier wijd kreeg. Bomberg volgde met een strikeout en een gedwongen nul maakte een einde aan de puntendreiging.

In de zesde nam Sedley Karel de pitching van Bomberg over en kreeg drie nullen op rij. In de zevende gooide hij vier wijd op Jeffrey Arends met één uit, maar die bleef achter op het tweede honk.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 1-0 (6½ inn.)
RHE
Corendon Kinheim0000000-011
Vaessen Pioniers001000X-152
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, L (1-1)441411
Pim Walsma121---
David Bergman12-1--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, W (2-1)5411--
Sedley Karel, SV (1)211---
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B0-Martijn Bosschaart, 2B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorers-Brigitta Zaal, Feiko Drost.
Speeltijd-1:39 uur.
L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers

Na de 2-0 winst op vrijdagavond in de opener tegen HCAW boekte L&D Amsterdam Pirates vanmiddag opnieuw een 2-0 shutout-zege. Dit keer tegen Vaessen Pioniers.


...Rob Cordemans...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Rob Cordemans startte voor Amsterdam en zorgde voor drie nullen op rij in de eerste slagbeurt, waaronder twee strikeouts. In de tweede inning kreeg de ervaren rechtshander een lead-off single tegen van Vince Rooi en gooide vier wijd op Mark-Jan Moorman. Maar een dubbelspel en groundout volgden.

In de eerste helft van de derde inning kreeg Cordemans twee honkslagen tegen met één uit, maar hield Pioniers puntloos.

Pirates sloeg daarna met twee runs toe in de tweede helft van de derde inning op starter Lars Huijer. Hij maakte zijn eerste optreden voor Pioniers nadat hij een week eerder was teruggekeerd uit de States, waar hij zijn profloopbaan had beëindigd. Huijer was in Minor League Spring Training bij de Chicago Cubs, maar koos ervoor huiswaarts te keren. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Linoy Croes, die opschoof na een opofferingsstootslag van Daan Groenewoud en het derde honk bereikte na een wilde worp. Even later scoorde Croes het eerste punt op een velderskeus-grounder van Roelie Henrique die geen nul opleverde. Henrique schoof vervolgens op na een grounder van Remco Draijer en scoorde toen er een fout volgde op een klap van Michael Duursma. Hierna kreeg Amsterdam nog eens twee lopers in scoringspositie. Duursma bereikte het derde honk na een wilde worp, waarna Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg en het tweede honk stal, maar beiden bleven achter.

In de vierde inning lieten beide ploegen een loper achter. Voor Pioniers sloeg Mark-Jan Moorman een tweehonkslag met twee uit, maar strandde op het tweede honk. Voor Pirates opende Rashid Gerard met een tweehonkslag, waarna Linoy Croes vier wijd kreeg met één uit, maar toen volgde een dubbelspel.

In de vijfde strandde beide teams twee lopers. Voor Pioniers sloegen Glenn Bakker (met één uit) en Daniel Fernandes (met twee uit) honkslagen, maar een strikeout sloeg de inning af. Voor Pirates gooide nieuwe werper Swen Huijer vier wijd op openingsslagman Roelie Henrique, die daarna het tweede honk stal. Met twee uit sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag, waarna de derde nul volgde.

In de zesde inning werd Tom de Blok de nieuwe werper voor Amsterdam en kreeg drie nullen op rij in de twee innings die hij gooide.

Pirates liet daarna nog de honken vol achter in de zevende inning op nieuwe werper Bayron Cornelisse. Met twee uit sloeg Michael Duursma een honkslag, werd Kenny Berkenbosch geraakt door een worp en sloeg ook Jesse Aussems een honkslag, maar daarna maakte een gedwongen nul een einde aan de inning en de wedstrijd.

L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 2-0 (7 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers0000000-061
L&D Amsterdam Pirates0020000-270
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (0-1)422421
Swen Huijer2221--
Bayron Cornelisse1--2--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (2-0)5616--
Tom de Blok, SV (1)21----
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Martijn Bosschaart, 2B-Edwin Louisa, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorers-Brigitta Zaal, Feiko Drost.
Speeltijd-2:01 uur.


...Lars Huijer startte voor Pioniers...

...Amsterdam-RF Kenny Berkenbosch maakt een fraaie vangbal...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)Corendon Kinheim vs. HCAW

Corendon Kinheim sloot de tweede dag van het toernooi af met een ruime 15-0 shutout-winst tegen gastheer HCAW. Maar ook een positieve opmerking voor de kant van HCAW, want nadat de ploeg alle punten tegen kreeg in de eerste twee innings, hield Marco Schel, de derde werper vanmiddag, Kinheim puntloos in het restant van de 5½ inning-game.

Na slechts één honkslag te hebben geslagen eerder vandaag tegen Vaessen Pioniers kwam Kinheim in dit duel tot 17 honkslagen. Kevin Moesquit en Jeffrey Arends sloegen er elk drie. Alle startende spelers in de Kinheim line-up sloegen minimaal één honkslag. Acht van hen scoorden minstens één punt en ook waren er acht die minimaal één punt binnensloegen. Moesquit sloeg er vier binnen.


...Nick Veltkamp...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat HCAW een loper had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning sloeg Kinheim toe met een 7-run, 7-hit rally in de tweede helft van de slagbeurt op startende werper Tony Kreisel. De eerste zeven slagmensen bereikten veilig het honk. Kevin Moesquit begon met een honkslag, waarna Mervin Gario werd geraakt door een worp en een hierna volgende honkslag van Bryan Engelhardt de score opende. De honken kwamen vol te staan toen ook Dudley Leonora een honkslag sloeg. Hierna tekende Jeffrey Arends voor de vierde honkslag en bracht daarmee een punt binnen. In de volgende actie ging Engelhardt gedwongen uit op thuis na een grounder van Dashenko Ricardo, maar daarna volgde Niels van Weert weer met een nieuwe puntscorende honkslag. Rookie Jochem Koedijk volgde met een RBI-grounder en Jasper Keijzer (die vorig seizoen voor HCAW speelde) voegde een 2-run single toe, gevolgd door een RBI-single van Moesquit die de stand op 7-0 bracht.

Kinheim-starter Nick Veltkamp stond een one-out single toe aan Jim Froberg in de 1e2, maar die bleef achter. En daarna kwam Kinheim tot een 8-run rally om de voorsprong op te voeren naar 15-0. Dit keer kwam de Haarlemse ploeg tot 8 honkslagen. Gijs van Els was de nieuwe werper van HCAW geworden. Hij kreeg een snelle eerste nul, maar daarna volgden een vrije loop en een honkslag. Een tweehonkslag van Ricardo leverde het eerste punt op in deze rally, gevolgd door een puntscorende fout op een klap van Van Weert en een RBI-single van Koedijk. Nadat Kinheim de honken vol had gekregen veegde Moesquit ze schoon met een 3-run double. Hierna nam Marco Schel de pitching over voor Van Els, maar werd begroet met een honkslag van Gario. Een grounder van Engelhardt en een honkslag van Leonora zorgden voor de volgende twee punten om de rally af te sluiten en de stand op 15-0 te brengen.

In de volgende innings kwam Schel niet meer in de problemen. In de derde kreeg hij drie nullen op rij. In de vierde bereikte Leonora het honk na een fout, maar volgden drie nullen. In de vijfde sloegen Van weert en Koedijk een honkslag met twee uit, maar bleven daarna achter.

HCAW sloeg slechts drie honkslagen op twee werpers. Nick Veltkamp gooide de eerste drie innings en werd de winnende werper. Hierna nam Arshwin Asjes het over in de vierde en omdat hij de laatste drie innings in dit duel gooide, kreeg hij een save op zijn naam.

HCAW kreeg een loper in scoringspositie in de eerste inning toen Max Clarijs vier wijd kreeg met één uit, waarna hij het tweede honk kreeg via schijn, maar Veltkamp volgde met twee strikeouts. De linkshander kreeg een one-out single tegen van Jim Froberg in de weede, maar die bleef, waarna drie nullen op rij volgden in de derde.

Asjes gooide vier wijd op Aldrich Guzman met één uit in de vierde, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel.

In de laatste twee slagbeurten kwam HCAW het dichts bij het scoren van een punt.

In de vijfde, na twee gedwongen nullen op het tweede honk, schoof loper Rikkert Kempen op na een wilde worp. Hij probeerde even later te scoren toen een fout volgde op een klap van Jazon Allee, maar werd uitgeschakeld op de plaat.

In de zesde kreeg HCAW lopers op alle honken. Met twee uit kregen Roy Seltenrijch en Aldrich Guzman vier wijd, waarna Jarreau Martina een honkslag sloeg. Asjes sloot de inning en de wedstrijd daarna af met een strikeout.

Corendon Kinheim - HCAW 15-0 (5½ inn.)
RHE
HCAW000000 -032
Corendon Kinheim78000X -15171
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Tony Kreisel, L (0-1)1--777
Gijs van Els0.1-1575
Marco Schel3.2--511
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (1-0)3411--
Arshwin Asjes, SV (1)3232--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorers-Dieks Bannink, Feiko Drost.
Speeltijd-1:44 uur.


...Jazon Allee aan slag voor HCAW...

...HCAW-starter Tony Kreisel...

...Kinheim's rookie catcher...
...Dexter de Weert (ex-HCAW)...
...tikt Rikkert Kempen uit in 5e...

...Kinheim's 2e honkman Niels van Weert duikt naar een bal...


(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.