Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus houdt UVV puntloos dankzij 7e-inning rally
English
VLEUTEN - Op zaterdag (4 april) bleef het duel tussen UVV en Curaçao Neptunus in Vleuten zes innings lang puntloos. Neptunus kwam daarna tot een rally van vier punten in de zevende inning en dat waren uiteindelijk de enige punten in deze wedstrijd.

De twee ploegen speelden ook twee weken geleden al tegen elkaar. UVV won de eerste wedstrijd toen met 12-6, waarna Neptunus de volgende wedstrijd met 13-1 won.

UVV en Neptunus zijn de enige twee ploeg die in het Paasweekeinde niet deelnamen aan een toernooi. L&D Amsterdam Pirates, Corendon Kinheim, Vaessen Pioniers en HCAW namen deel aan het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum, DSS was één van de deelnemende teams aan het J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede en Mampaey The Hawks nam deel aan het Ringvaart Toernooi in Heemstede.

(4 april)

Verslagen Urbanus Toernooi
Verslagen Mastenbroek Toernooi
Verslagen Ringvaart Toernooi

Compleet Programma Oefenseizoen
In de wedstrijd van vandaag hielden startende werpers Jurjen van Zijl (UVV) en Diegomar Markwell hielden elkaar in de eerste vijf innings in balans. Neptunus kwam slechts eenmaal in scoringspositie en sloeg maar twee honkslagen in deze eerste vijf slagbeurten. UVV werd op maar één honkslag gehouden door Markwell en kwam ook maar eenmaal in scoringspositie.

Voor Neptunus sloeg Shaldimar Daantji de eerste honkslag met één uit in de derde inning. Hij strandde, want Van Zijl volgde met een strikeout, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.


...Urving Kemp...
...2-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vierde inning kwam Neptunus voor het eerst in scoringspositie. Met één uit kreeg Gianison Boekhoudt vier wije en schoof op toen Rien Vernooij met twee uit werd geraakt door een worp. Volgende slagman Shurman Marlin zorgde daarna met een line drive terug naar Van Zijl voor het einde van de inning.

In de vijfde inning draaide de UVV-verdediging een dubbelspel ter ondersteuning van hun werper. Hierna gooide Van Zijl nog eens twee innings en werd de eerste werper in dit oefenseizoen die zeven innings gooide in één wedstrijd.

UVV kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede helft van de tweede inning op Markwell. Brennan Nijhof begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van rookie Friso Spruit. Maar daarna volgden twee grounders.

In de derde inning gooide Markwell driemaal drie slag. In de vierde kreeg de linkshander zijn eerste honkslag tegen toen Nijhof er één sloeg met twee uit, maar toen achterbleef op het eerste honk.

In de eerste helft van de zesde inning, met twee uit, bereikte Boekhoudt het honk voor Neptunus na een fout en kreeg het tweede honk na schijn om pas de tweede Rotterdamse loper te worden die in scoringspositie kwam. Maar ook hij strandde.

In de 2e6 nam Berry van Driel de pitching bij Neptunus over en kreeg drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.

Neptunus besliste het duel vervolgens in de eerste helft van de zevende inning door vier punten te scoren op Van Zijl. Rien Vernooij en Shurman Marlin begonnen met back-to-back doubles om de score te openen. Hierna homerde Urving Kemp om de stand op 3-0 te brengen. Met één uit sloeg ook Adrian Anthony een tweehonkslag. Anthony bereikte het derde honk toen Benjamin Dille een honkslag sloeg, waarna hij scoorde op een 2-out single van Gianison Boekhoudt.

Van Driel kreeg ook drie nullen op rij in de 2e7. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen van Sam van Dijck in de achtste, maar ging vervolgens gedwongen uit.

Neptunus had weer een loper op het tweede honk achtergelaten in de 1e8 nadat Urving Kemp een honkslag had geslagen met twee uit en het tweede honk had gestolen. In de negende kwam Neptunus weer op de honken met twee uit. Raily Legito en Mourik Huijser sloegen toen een honkslag, maar strandden.

UVV kreeg de laatste kans om de scoren in de negende. Met één uit kreeg Omar Williams vier wijd en schoof op na een grounder, maar bleef toen achter.UVV - Curaçao Neptunus 0-4 (9 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus000000400-4111
UVV000000000-022
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell5721--
Berry van Driel, W (1-1)35-1--
Loek van Mil111---
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (0-1)751844
Kevin Noordzij2--3--
Homerun: Neptunus: Urving Kemp (1)(7th,2-run,off Van Zijl).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rutger Druijve, 1B-René Ras, 3B-Henri van Heijningen.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.