Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ruim van Heidenheim
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won donderdagavond (4 juni) met 15-1 vs. Heidenheim Heideköpfe (Duitsland) en boekte daarmee de derde zege van het Europa Cup Toernooi in Rotterdam. Neptunus deelt nu de eerste plaats met Rimini Pirates (Italië), tegen wie zaterdagmiddag wordt gespeeld. Hoewel Neptunus en Rimini allebei op 3-0 staan en favoriet zijn om de finale te halen is er nog niets beslist. Theoretisch is er nog van alles mogelijk, waaronder uitschakeling van of Neptunus, of Rimini, maar om dat te laten gebeuren hebben we uiteraard de juiste combinaties van (verrasssende) resultaten nodig op de komende twee speeldagen.

Neptunus kwam tot een rally van acht punten in de tweede inning, werd het zwijgen opgelegd in de volgende twee slagbeurten, maar voegde nog eens zeven punten toe om het duel af te kunnen sluiten via de mercy-rule. De ploeg kwam tot 18 honkslagen, waaronder drie van Stijn van der Meer en Christian Diaz. Heidenheim sloeg zes honkslagen in het duel, waarin verschillende verdedigende wijzigingen plaatsvonden aan de kant van Neptunus.

Dag 3 van het toernooi begon met een 11-2 overwinning van Rimini Pirates (Italië) vs. Templiers Sénart (Frankrijk). De Italiaanse ploeg scoorde alle punten in de eerste vier innings, maar werd daarna puntloos gehouden door reliever Jacques Boucheron. Hij nam het werpen in de vierde inning over en stond nog maar drie honkslagen toe in het restant van de wedstrijd. Daarnaast zag Rimini ook nog eens het verschil van 10 punten verdwijnen toen Sénart tweemaal scoorde in de 2e6, dankzij een 2-run single met twee uit van Rolando Merino Betan. En dus duurde het duel de volledige negen innings. Voor Sénart was dit de tweede nederlaag en de ploeg heeft nu alleen nog een theoretische kans om de finale te bereiken.

Een aantrekkelijk duel volgde in de middag tussen KNTU Elizavetgrad (Oekraïne) en Draci Brno (Tsjechië). Halverwege de zevende inning stonden de Tsjechen met 9-1 voor, maar de wedstrijd was verre van over. Brno kwam via een rally van vier punten in de eerste inning tot een comfortabele vroege voorsprong. In de tweede inning maakte de Elizavetgrad-verdediging een fraai dubbelspel. Met lopers op het eerste en tweede honk werd Martin Schneider uitgevangen door rechtsvelder Illia Velikii, die vervolgens een fraaie aangooi maakte naar derde honkman Denis Brechko. Die tikte de voorste loper op die probeerde op te schuiven.
In de vierde inning sloeg Schneider een verre 2-run homerun voor Brno. In de zevende inning sloeg Adam Hajtmar de bal het midveld in waar Kostyantyn Chukhas de bal in de zon kwijtraakte en dat resulteerde in een 2-run, inside-the-park-homerun! In de tweede helft van de zevende en achtste inning scoorde de Oekraïense ploeg vijf punten om de achterstand te verkleinen naar 9-6, maar toen scoorden de Tsjechen nog tweemaal in de negende om met 11-6 te winnen. Elizavetgrad 'outhit' Brno met 15-14, maar werd uitgeschakeld voor de finale.

(4 juni)
Neptunus liet een loper achter in de eerste inning, waarin Heidenheim een dubbelspel maakte. Maar in de tweede slagbeurt kwam de Rotterdamse ploeg tot een rally van acht punt, waarvan er slechts één verdiend was, omdat de Duitse verdediging vier fouten maakte. Het begon allemaal toen lead-off hitter Rien Vernooij het honk bereikte op een fout. Hierna sloeg Christian Diaz een honkslag en daarna was iedereen safe toen er een fout volgde op een opofferingsstootslag van Urving Kemp. Met de honken vol leverde Benjamin Dille een puntscorende honkslag af. Shaldimar Daantji volgde met een 2-run double en daarna volgden meer punten na een opofferingsslag van Stijn van der Meer en een honkslag van Dwayne Kemp. De laatste stal vervolgens het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een foute aangooi om er 6-0 van te maken. Met twee uit sloeg Gianison Boekhoudt een tweehonkslag en scoorde toen Rien Vernooij opnieuw na een fout het honk bereikte. Een driehonkslag van Christian Diaz zorgde even later voor het achtste punt in deze slagbeurt.

Neptunus werd puntloos gehouden in de volgende twee innings en liet twee lopers achter in de derde en één in de vierde inning.

Heidenheim bereikte het honk in de tweede en derde honk, waarna het enige punt werd gescoord in de vierde slagbeurt op starter Kenny Van Den Branden. James McOwen begon met een honkslag en schoof op toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Simon Gühring. De honken kwamen vol te staan toen ook Aaron Dunsmore een honkslag sloeg. Volgende slagman Luke Sommer ging uit na een line drive, maar toen werd een punt gescoord na een honkslag van Johannes Krumm. Gühring probeerde ook te scoren, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van linksvelder Urving Kemp. Een strikeout sloot de inning af en hier bleef het bij voor de Duitse ploeg.

Neptunus kwam tot een rally van nog eens vier punten in de vijfde inning. Shaldimar Daantji begon met vier wijd, een fout volgde op een 'force play-grounder' van Stijn van der Meer en Dwayne Kemp zorgde met een infield-hit voor volle honken. Een punt werd daarna gescoord toen Raily Legito vier wijd kreeg en dat leidde tot een werperswissel. Een wilde worp, grounder van Boekhoudt en opofferingsslag van Vernooij verhoogden de stand daarna naar 12-1.

In de zevende inning werden drie runs toegevoegd op nieuwe werper Lukas Antoniuk. Een honkslag van Shurman Marlin zorgde voor het eerste punt. Hierna werd tweemaal gescoord op een honkslag van Adrian Anthony, die verkeerd uitkwam op het eerste honk, resulterend in een verrekte spier. Anthony werd vervangen door pinch-runner Ruben Prins, die ook zijn positie als linksvelder overnam in de 2e7.

In de vijfde inning nam Floris Timmer de pitching over van Van Den Branden en gooide tweemaal drie slag, maar kreeg ook een honkslag tegen. In de zesde volgden zeven verdedigende wijzigingen, waaronder nieuwe werper Gijs Timmer. Hij gooide eenmaal vier wijd, maar had ook een strikeout. Sebastiaan van den Koppel gooide daarna de zevende en laatste inning. Hij raakte de eerste slagman, kreeg toen een honkslag tegen, maar toen volgde een dubbelspel. Van den Koppel sloot vervolgens de inning en de wedstrijd af met een strikeout.Heidenheim Heideköpfe - Curaçao Neptunus 1-15 (7 inn.) (Game 9)
RHE
Curaçao Neptunus0800403-15181
Heidenheim Heideköpfe (Duitsland)0001000-165
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden43-411
Floris Timmer, W (1-0)12-1--
Gijs Timmer111---
Sebastiaan van den Koppel11-1--
pitchers Heidenheiminn.SOBBHRER
Tyler Lockwood, L (0-1)2.111981
Efthimios Flüge1.2 (*)-3242
Marcel iraud21-2--
Lukas Antoniuk11-533
(*) - Flüge gooide op vier slagmensen in de 5e inning
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mojmír Jankovič (Slowakije), 1B-Arnoldas Ramanauskas (Litouwen), 3B-David Kulhánek (Tsjechië).
Official Scorers & Play-by-Play-Dieks Bannink (Nederland), Huub Nelissen (Nederland).
Technical Commissioner-Paul Bokern (Nederland).
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:24 uur.


Templiers Sénart - Rimini Pirates 2-11 (Game 7)
RHE
Rimini Pirates (Italië)261200000-11120
Templiers Sénart (Frankrijk)000002000-282
pitchers Riminiinn.SOBBHRER
Tommaso Cherubini, W (1-0)54-2--
Alessandro Biondi, SV (1)4--622
pitchers Templiersinn.SOBBHRER
Christopher Morel, L (0-1)3 (*)11191111
Jacques Boucheron6113--
(*) - Morel gooide op vier slagmensen in de 4e inning
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen (Nederland), 1B-David Kulhánek (Tsjechië), 3B-Christian Posny (Duitsland).
Official Scorers & Play-by-Play-Stefan Slinger (Nederland), Dieks Bannink (Nederland).
Technical Commissioner-Beppe Guillizoni (Italië).
Public Address Announcer-Jan van der Sande.
Speeltijd-2:16 uur.


KNTU Elizavetgrad - Draci Brno 6-11 (Game 8)
RHE
Draci Brno (Tsjechië)400210202-11142
KNTU Elizavetgrad (Oekraïne)001000320-6153
pitcher Brnoinn.SOBBHRER
Radim Chroust, W (1-0)9711566
pitchers Elizavetgradinn.SOBBHRER
Dmytro Limarenko, L (0-1)5.2551075
Artem Lopata3.113444
Homeruns: Brno: Martin Schneider (1)(4e,2-run,op Limarenko), Adam Hatjmar (1)(7e,2-run,inside-the-park,op Lopata).
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fabien Carrette-Legrand (Frankrijk), 1B-Fabrizio Fabrizi (Italië), 3B-Stenar van Groningen Schinkel (Nederland).
Official Scorers & Play-by-Play-Huub Nelissen (Nederland), Stefan Slinger (Nederland).
Technical Commissioner-Roberto Loperfido (Italië).
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:42 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.