Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Rookie pitcher leidt Amsterdam Pirates naar shutout-winst
English
PARIJS (Frankrijk) - L&D Amsterdam Pirates kwam weer een stap dichter bij plaatsing voor de finale van hun Europa Cup Toernooi in Frankrijk door donderdagmiddag met 8-0 te winnen vs. Brest Zubrs uit Wit-Rusland. Door de nederlaag is Brest uitgeschakeld voor de finale. Zelfs wanneer de ploeg de resterende twee wedstrijden zou winnen zullen er altijd twee ploegen hoger eindigen hoe de combinatie van resultaten ook zal zijn.

In Stade Pershing, het hoofdveld van het evenement in de Franse hoofdstad Parijs, maakte rookie werper Jimmy Osinga zijn debuut in een Pirates-uniform en stond slechts twee honkslagen toe in acht innings. Twee andere rookies kregen ook speeltijd van Hoofd Coach Charles Urbanus. Daan Groenewoud nam de catching over in de zesde inning, terwijl Steven van Reem in de derde inning in het duel kwam als pinch-hitter en daarna de nieuwe designated hitter werd. Beiden sloegen een honkslag.

Amsterdam sloeg 10 honkslagen, waaronder twee van Remco Draijer en Patrick Bok.

Amsterdam ontmoet vrijdagavond gastheer PUC Paris.

In de middag, in Chartres, kwam T&A San Marino tot een 4-0 shutout tegen Solingen Alligators. San Marino sloeg zeven honkslagen op de linkshandige heuveltroef Enorbel Marquez, de voormalige-Cubaan-tegenwoordiger-Duitser. Solingen sloeg slechts vier honkslagen op Andrea Pizziconi, die acht innings gooide. San Marino scoorde eenmaal in de derde inning en het duurde tot de zesde inning voordat de ploeg de voorsprong kon uitbreiden. De Sammarinese ploeg scoorde toen tweemaal na een honkslag van veteraan veteran Mario Chiarini. Het vierde punt werd daarna toegevoegd in de achtste inning op een double play-grounder.
Ondanks het verlies behoudt Solingen een theoretische kans zich te plaatsen voor de finale.

's Avonds kwam UnipolSai Bologna (Italië) tot een 11-0 shutout-winst tegen gastheer PUC Paris (Frankrijk). De Italianen stonden na drie innings met 4-0 voor en scoorden daarna drie punten in zowel de vierde als de zesde slagbeurt. De ploeg kwam tot 16 honkslagen, waaronder vier van Alessandro Vaglio, die ook twee punten binnensloeg. Salomon Marinez gooide het hele duel voor Bologna en stond slechts drie honkslagen toe. Ondanks het verlies houdt ook PUC nog een theoretische kans om zich te kwalificeren voor de finale op zondag.

(4 juni)
Rechtshander Jimmy Osinga, die zaterdag 18 jaar wordt, begon zijn debuut in de hoofdmacht van Amsterdam Pirates met vier wijd voor Kiryl Kazlouski. Met één uit leidde een fout tot lopers op het eerste en derde honk. Hierna ving Osinga een line drive geslagen door Aliaksei Lukashevich en een gedwongen nul sloot de eerste inning af. De 21-jarige Lukashevich is de eerste Wit-Russische speler die professioneel honkbalde. In 2010 tekende hij op 16-jarige leeftijd een contract bij de Pittsburgh Pirates. Hij speelde vervolgens professioneel in 2012 als werper in het Rookie League-team van Pittsburgh, waarin hij in 13 wedstrijden gooide, allen als reliever. Lukashevich kwam tot 12 strikeouts in 19 innings en was 1-0. Het zou zijn enige profseizoen zijn.

Pirates steunde de rookie werper vervolgens met vijf punten in de tweede helft van de eerste inning op Kiryl Kazlouski, die het hele duel gooide voor Zubrs en ook de lead-off hitter van zijn team was. Echter, voordat het scoren begon waren er al twee uit. Linoy Croes opende de eerste inning met een stootslag-honkslag, waarna Michael Duursma vier wijd. Een double steal mislukte, want Croes ging uit bij de steelpoging een hierna volgende grounder leverde de tweede nul op. Maar toen sloeg Remco Draijer een ground-rule double om Duursma binnen te brengen. Hierna kreeg Koen Nooij vier wijd en volgde Jesse Aussems met een 2-run double. Rashid Gerard kreeg vervolgens ook een vrije loop en dit keer volgde Patrick Bok met een RBI-single om Aussems binnen te brengen. Omdat er een fout volgde kon ook Gerard scoren. Jorin van Amstel, de negende slagman in deze inning, kreeg daarna ook vier wijd, maar twee lopers bleven achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Amsterdam voegde het volgende punt toe in de tweede inning. Met één uit kwam Kenny Berkenbosch na een fout op het honk, bereikte het derde honk na een tweede tweehonkslag van Remco Draijer en scoorde op een honkslag van Koen Nooij.

Amsterdam verhoogde de stand naar 8-0 in de derde inning. Patrick Bok begon toen met een honkslag en Jorin van Amstel kreeg vier wijd, waarna het duo ging scoren op een one-out double van Michael Duursma.

En stond Amsterdam comfortabel met 8-0 voor na de derde inning op weg naar een mercy-rule overwinning in zeven innings. Echter, dat gebeurde niet, want Pirates werd vanaf de vierde inning puntloos gehouden door Kazlouski. In de eerste drie innings kreeg de 18-jarige rechtshander acht punten en acht hits tegen, gooide vijfmaal vier wijd en had ook nog een wilde worp. Maar vanaf de vierde inning stond hij in het restant van de wedstrijd nog maar twee honkslagen toe en die werden geslagen door rookies Steven van Reem en Daan Groenewoud. Pirates kwam nog maar drie keer in scoringspositie. In de vierde kreeg Rashid Gerard vier wijd met twee uit. In de vijfde ging Pirates op rij uit. In de zesde opende Steven van Reem met een honkslag en kreeg Koen Nooij vier wijd met één uit. In de zevende kreeg Linoy Croes vier wijd met twee uit en kwam Michael Duursma na een fout op het honk, maar daarna werd een line drive van Van Reem gevangen. En in de achtste bereikte Remco Draijer het tweede honk na een fout en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Daan Groenewoud, maar ook zij bleven achter.

Jimmy Osinga gooide tweemaal drie slag in de tweede inning met een loper op het derde honk, waarna hij drie nullen op rij kreeg in de derde. In de vierde kreeg hij zijn eerste honkslag tegen toen Aliaksan Lukashevich er één sloeg met één uit, maar daarna schakelde hij acht slagmensen op rij uit.

In de zevende opende Lukashevich met zijn tweede honkslag (en de tweede en laatste van zijn team), maar werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel. Na opgeschoven te zijn op een opofferingsstootslag van Vadzim Harun kwam hij in een rundown tussen het tweede en derde honk.

In de achtste schakelde Osinga weer drie slagmensen op rij uit en sloot af met zijn vierde strikeout. Daan Hendrix kreeg daarna drie nullen op rij in de negende inning.L&D Amsterdam Pirates - Brest Zubrs 8-0 (Game 7)
RHE
Brest Zubrs (Wit-Rusland)000000000-024
L&D Amsterdam Pirates51200000X-8102
pitcher Brestinn.SOBBHRER
Kiryl Kazlouski, L (0-1)8281086
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jimmy Osinga, W (1-0)8412--
Daan Hendrix11----
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Marco Taurelli (Italië), 1B-Jens Waider (Duitsland), 3B-Michele De Notta (Italië).
Official Scorers & Play-by-Play-Gwynplaine Manach (Frankrijk), Lionel Dhur (Frankrijk).
Technical Commissioner-Jürgen Elsishans (Duitsland).
Speeltijd-2:09 uur.


T&A San Marino - Solingen Alligators 4-0 (Game 8)
RHE
Solingen Alligators (Duitsland)000000000-042
T&A San Marino (San Marino)00100201X-480
pitchers Solingeninn.SOBBHRER
Enorbel Marquez, L (0-1)743733
Nils Hartkopf11-111
pitchers San Marinoinn.SOBBHRER
Andrea Pizziconi, W (1-0)89-4--
Darwin Cubillan121---
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Dana Beszczynski (Oostenrijk), 1B-Frantisek Pribyl (Tsjechië), 3B-Serge Makouchetchev (Frankrijk).
Official Scorers & Play-by-Play-Aude Fatout (Frankrijk), Stephanie Winkler (Duitsland).
Technical Commissioner-Jean-Marie Meurant (Frankrijk).
Speeltijd-2:21 uur.


PUC Paris - UnipolSai Bologna 11-0 (7 inn.) (Game 9)
RHE
UnipolSai Bologna (Italië)2023130-11161
PUC Paris (Frankrijk)0000000-033
pitcher Bolognainn.SOBBHRER
Salomon Marinez, W (1-0)7313--
pitchers PUCinn.SOBBHRER
Maxime Monbeig, L (0-1)3.241976
Eloi Secleppe1.2-2643
Greg Germain1.2111--
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Michael Ulloa Díaz (Spanje), 1B-Winfried Berkvens (Nederland), 3B-Jens Waider (Duitsland).
Official Scorers & Play-by-Play-Lionel Dhur (Frankrijk), Gwynplaine Manach (Frankrijk).
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel (Nederland).
Speeltijd-2:19 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.