Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ploeger leidt UVV in shutout vs. DSS
English
HAARLEM - UVV boekte een 2-0 shutout-winst vs. DSS op zaterdag (4 juli) om de tweede overwinning in drie dagen te boeken tegen de Haarlemse ploeg.

Linkshander Jim Ploeger domineerder op de heuvel voor UVV en stond slechts drie honkslagen toe in 8-plus innings.

Beide UVV-punten werden binnengeslagen door Mike Bazuin.

(4 juli)
UVV kwam dicht bij het openingspunt in zowel de eerste als de tweede inning, maar liet toen vier lopers achter op starter Rik Geestman.

In de eerste inning bereikte Tony Enos het honk na een fout met één uit en kwam in scoringspositie toen Dennis De Quint een honkslag sloeg, maar een pop-fly sloot de inning af. In de tweede slagbeurt werd Norbert Jongerius geraakt door een worp met één uit, maar werd even later uitgeschakeld in een rundown na een pick-off. Hierna sloeg Thomas Smits een honkslag en kreeg Dennis Ribbens vier wijd, maar ook zij bleven achter.

UVV liet opnieuw twee lopers achter in de derde slagbeurt, maar scoorde in deze inning ook het eerste punt. Tony Enos begon met vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Gilmer Lampe. De honken kwamen vol te staan toen Dennis De Quint vier wijd kreeg. Enos scoorde toen Mike Bazuin volgde met een opofferingsslag. Nadat Lampe en De Quint een double steal hadden uitgevoerd kwamen de honken wederom vol te staan na vier wijd voor Brennan Nijhof. Echter, de inning kwam ten einde toen een vangbal van Norbert Jongerius eindigde in een dubbelspel. Nadat de bal was gevangen vertrok Lampe om te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

UVV werd puntloos gehouden in de vierde inning, waarna de ploeg de voorsprong verdubbelde in de vijfde. Gilmer Lampe begon met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een vangbal. Hij scoorde het tweede UVV-punt na een honkslag van Mike Bazuin. Hierna maakte DSS opnieuw een dubbelspel, maar keek nu tegen een 2-0 achterstand aan.

UVV verzuimde meer afstand te nemen in de zevende en achtste inning en liet in beide slagbeurten de honken vol achter. In de zevende, op reliever Mark van Deursen, met één uit, kreeg Tony Enos vier wijd en kwam Gilmer Lampe via een fout op het honk. Met twee uit kreeg Mike Bazuin vier wijd, maar de drie lopers bleven achter toen een vangbal de inning afsloot.

In de achtste, op nieuwe werper Max Ploegstra, kregen pinch-hitter Jamie Verheyleweghen en Dennis Ribbens vier wijd met één uit. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Joris van Ballegooy, waarna de honken vol kwamen te staan via vier wijd voor Tony Enos, maar ook nu bleven de honken vol achter.

UVV liet in dit duel 14 lopers achter op de honken, waaronder negen in scoringspositie.

UVV-starter Jim Ploeger kwam nauwelijks in de problemen. Hij stond zijn eerste honklslag toe in de vierde inning toen Mitchell Koot er één sloeg met één, maar daarna draaide UVV een dubbelspel. In de vijfde kreeg de linkshander een one-out single tegen van Tommy van de Sanden, maar die ging gedwongen uit.

Ploeger stond zijn derde honkslag toe in de zevende toen Levine Gabriëls raaksloeg met twee uit, maar ook hij kwam niet verder dan het eerste honk.

In de negende gooide Ploeger vier wijd op lead-off hitter Koen Halderman. Nadat de volgende slagman was uitgevangen werd Ploeger opgevolgd door Oscar Meuris, die de volgende twee slagmensen uitschakelde om het duel af te sluiten.

DSS kwam slechts eenmaal in scoringspositie en dat gebeurde toen Mark Smit (die via velderskeus het honk had bereikt) het tweede honk stal na een pick-off poging met twee uit in de derde inning.DSS - UVV 0-2
RHE
UVV001010000-270
DSS000000000-033
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (5-4)8.1323--
Oscar Meuris, SV (3)0.2-----
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (1-7)516321
Mark van Deursen2-21--
Max Ploegstra1-12--
Kevin Geestman11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Peter Brink, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Hans van Deursen.
Public Address Announcer-Peter van Deursen.
Speeltijd-2:35 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,8° C, westelijke wind 31 kmu,
windkracht 4,7 Bft, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.