Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim shuts out HCAW op 2-hitter
English
BUSSUM - Corendon Kinheim kwam zaterdag (4 juli) tot een 7-0 shutout-winst bij HCAW en dat kwam twee dagen nadat de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de opener op donderdag werd een 3-2 voorsprong van Kinheim teruggedraaid naar een 2-2 stand. Dat duel werd in de zevende inning gestaakt vanwege regen, net nadat een 3-3 voorsprong had genomen. Doordat het duel werd afgebroken in de eerste helft van de zevende inning was dat deel niet geldig en dus eindigde de wedstrijd in 2-2 na zes complete innings.

Vandaag werd Kinheim's voorsprong niet bedreigd door de weersomstandigheden, want het was één van de warmste dagen in de historie.

Kinheim scoorde alle zeven punten in de vijfde inning. De ploeg kwam tot elf honkslagen, waarvan zeven in de productieve vijfde slagbeurt.

Phil Ortez sloeg 3-uit-5 voor Kinheim, terwijl drie werpers slechts twee honkslagen toestonden aan HCAW.

(4 juli)
In de eerste vier innings hielden David Bergman (Kinheim) en Maickel Rietel (HCAW) elkaar in balans. Bergman gooide vier wijd op lead-off hitter Marciano Philippi in de eerste inning, maar een dubbelspel volgde. Vanaf dat moment schakelde Bergman 14 slagmensen op rij uit. Rietel schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit die hij tegenover zich kreeg. De rechtshander kreeg toen een 2-out single tegen van Jochem Koedijk in de derde inning en opnieuw een 2-out single in de vierde van Phil Ortez. Maar beiden bleven achter.

Kinheim sloeg daarna toe met zeven punten in de eerste helft van de vijfde inning op zeven hits. Jeffrey Arends en Dudley Leonora (stootslag) begonnen de inning met honkslagen. Een opofferingsstootslag van Victor Draijer eindigde vervolgens in een foute aangooi, een punt en lopers op het eerste en derde honk. Nadat Draijer het tweede honk had gestolen volgden Jochem Koedijk en Kevin Moesquit met puntscorende honkslagen om er 3-0 van te maken. Met lopers op het eerste en tweede honk nam Steven van Groningen de pitching over. Hij zag de honken vol komen na een stootslag-honkslag van Mervin Gario. Kinheim voegde daarna nog eens vier runs toe. De eerste via vier wijd voor Bryan Engelhardt, waarna Phil Ortez een 2-run double sloeg en Dashenko Ricardo een RBI-single. Dat bracht Gijs van Els in als nieuwe werper. Hij was meer succesvol, want een dubbelspel en een groundout maakten een einde aan de inning.

In het restant van de wedstrijd werd Kinheim puntloos gehouden. Van Els kreeg drie nullen op rij in de zesde, waarna hij vier wijd gooide op Engelhardt met één uit in de zevende. Tony Kreisel nam de pitching over, maar Kinheim kreeg de honken vervolgens vol na een honkslag van Ortez en vier wijd voor Dexter de Weert. HCAW voorkwam meer tegenpunten met het maken van een nieuw dubbelspel.

In de achtste maakte de HCAW-verdediging weer een dubbespel nadat Niels van Weert was begonnen met vier wijd. In de negende leek Kinheim weer tot scoren te gaan komen. Rookie Thomas Bos opende met een pinch-hit triple, waarna pinch-hitter Sander Paap vier wijd kreeg. Maar na een strikeout draaide HCAW hun vierde dubbelspel in het duel.

Na 14 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg David Bergman een lead-off single tegen van Jarreau Martina in de zesde inning. Het zou de enige hit zijn die Bergman toestond, want hij schakelde de volgende slagman met drie slag uit, waarna Kinheim met hun tweede dubbelspel de inning afsloot.

Bergman kreeg weer drie nullen op rij in de zevende, waarna Scott Ronnenbergh de pitching overnam. De linkshander werd begroet met een honkslag van Gianni Frolijk, maar schakelde de volgende drie slagmensen uit. In de negende sloot Glenn Wassink de wedstijd af voor Kinheim met drie nullen op rij.HCAW - Corendon Kinheim 0-7
RHE
Corendon Kinheim000070000-7110
HCAW000000000-021
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (6-1)7411--
Scott Ronnenbergh12-1--
Glenn Wassink1-----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-8)4 (*)2-654
Steven van Groningen- (**)-1322
Gijs van Els2.111---
Tony Kreisel2.2132--
(*) - Rietel gooide op vijf slagmensen in de vijfde inning
(**) - Van Groningen gooide op vier slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Efrem Silvania, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical CommissionerJohan Brandsma.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:30 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 32,2° C, westelijke wind 31 kmu,
windkracht 4,7 Bft, luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.