Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint ruim vs. The Hawks
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won zaterdag (4 juli) ruim en versloeg hekkensluiter Mampaey The Hawks met 22-1.

Amsterdam kwam tot 21 honkslagen in het duel, waaronder drie van Remco Draijer, Koen Nooij en Linoy Croes. Acht van de negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag, de enige uitzondering was Patrick Bok. Amsterdam gebruikte elf spelers in deze wedstrijd en allen scoorden minimaal één punt, waaronder drie van Michael Duursma, Nick Urbanus en Croes. Negen van hen sloegen minstens één punt binnen onder aanvoering van Linoy Croes, die er vijf had, en Duursma, die er vier had.

(4 juli)
Tom de Blok startte voor Amsterdam Pirates in plaats van Kevin Heijstek, die aanvankelijk was aangekondigd als starter voor het duel van vandaag. Echter, Heijstek werd voor de wedstrijd 'ontheven' van zijn start, omdat zijn vrouw op punt van bevallen stond. En dus vertrok de rechtshander en startte De Blok in zijn plaats.

De Blok schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit, waarvan drie met drie slag.

In hun eerste slagbeurt kwam Amsterdam tot een rally van negen punten om de toon te zetten in dit duel. Laurens Oele maakte zijn eerste start van het seizoen voor The Hawks. Oele kreeg alle negen slagmensen uit de Amsterdamse line-up tegenover zich, kreeg vijf hits tegen, gooide tweemaal vier en kreeg acht verdiende punten op zijn naam.

Oele raakte lead-off hitter Michael Duursma met zijn tweede worp, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Nick Urbanus. De twee lopers kregen het volgende honk toen Oele schijn maakte. Hij kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Kenny Berkenbosch, zorgde voor volle honken met vier wijd voor Remco Draijer, gevolgd door een puntscorende honkslag van Jesse Aussems en een 2-run single van Koen Nooij. De honken kwamen weer vol te staan toen ook Patrick Bok een vrije loop kreeg. Hierna ging Aussems gedwongen uit op de plaat na een grounder van Rashid Gerard, gevolgd door een 2-run ground-rule double van Linoy Croes, de negende slagman in deze inning. Hierna nam Evan Simons het werpen van Oele over, maar werd begroet met een 2-run double van Michael Duursma. Een opofferingsslag van Nick Urbanus maakte er vervolgens 9-0 van.

Drie runs volgden in de derde inning, dankzij een nieuwe 2-run double van Duursma en een opofferingsslag van Berkenbosch.

Een honkslag van Bas Nooij leverde het volgende punt op in de vierde, zodat de stand op 13-0 kwam.

In de vijfde inning kwam de thuisploeg tot een 8-run rally op zeven honkslagen. Na de honken vol te hebben gekregen met nul uit werd gescoord op een opofferingsslag van Jesse Aussems. Toen Patrick Bok vier wijd kreeg kwamen de honken weer vol te staan, gevolgd door een RBI-single van Bas Nooij, 2-run double van Linoy Croes (ook zijn tweede in dit duel) en een 2-run single van Jorin van Amstel, resulterend in een nieuwe werperswissel. José Moreno nam het over, maar hij werd onthaald met een RBI ground-rule double van Kenny Berkenbosch en puntscorende honkslag van Remco Draijer, die de stand daarmee opvoerden naar 21-0.

Amsterdam-starter Tom de Blok kreeg in de derde inning een one-out single tegen van Wijnand Ruben, maar die ging gedwongen uit. Vier wijd voor Odion Gouverneur volgde, maar The Hawks strandde twee lopers. Na Gouverneur's vrije loop schakelde de rechtshander zeven slagmensen op rij uit. Hij kreeg een punt tegen in de eerste helft van de zesde inning. Chris Williams opende met een honkslag, die het derde honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Odion Gouverneur. Met één uit kwamen de honken vol na vier wijd voor Jules Peters. Met twee uit scoorde Williams het enige punt voor zijn ploeg na een wilde worp, maar bleven ook drie lopers achter.

In de 2e6 haalde Amsterdam het punt weer terug op nieuwe werper Brian Raap, die tot dan toe de designated hitter was. Koen Nooij begon met een honkslag en Patrick Bok kreeg vier wijd, waarna Raap met één uit schijn maakte en een opofferingsslag tegen kreeg van Linoy Croes, die er 22-1 van maakte.

In de 1e7 gooide Daan Hendrix voor Amsterdam. Hij kreeg een one-out single tegen van Wijnand Ruben. Een groundout en strikeout sloten het duel vervolgens af.L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 22-1 (6½ inn.)
RHE
Mampaey The Hawks0000010-132
L&D Amsterdam Pirates903181X-22211
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Laurens Oele, L (0-1)0.1-2588
Evan Simons4.12313135
José Moreno0.1--2--
Brian Raap111111
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Tom de Blok, W (4-0)65321-
Daan Hendrix11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-René Ras, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:09 uur.

Game Notes:
Ronald Jaarsma was vanmiddag 'Acting Head Coach' van Amsterdam Pirates als vervanger van Charles Urbanus, die een schorsing van één wedstrijd uitzat.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 29,1° C, westelijke wind 31 kmh,
windkracht 4,7 Bft, luchtvochtigheid 60%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.