Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: WBSC)


(© Foto: WBSC)
Europese All Stars arriveren in Japan en houden eerste training
English
KASHIWA (Japan) - De spelers, coaches en begeleiding van het European All Star Team zijn woensdag (4 maart) in Japan gearriveerd. Vandaag (5 maart) hield de ploeg gelijk de eerste training. De ploeg speelt een reeks van twee wedstrijden, de Global Baseball Match, tegen Samurai Japan op 10 en 11 maart in het Tokyo Dome in Tokyo.

Team Europe (het officiële logo en uniform werd woensdag voor het eerst getoond) staat onder leiding van Manager Steve Janssen met Marco Mazzieri als Assistant Manager. De Belg Janssen is de Manager van regerend Europees kampioen Nederland, terwijl Mazzieri de leiding heeft over de nationale ploeg van Italië. De kleuren van het Europees All Star Team is ultramarijn (oftewel azuurblaauw), wat de kleur blauw is die wordt gebruikt in de pakken van de Italiaanse nationale ploeg (La Squadra Azzurra).

Op vragen van Japanse verslaggevers in het JR East Ballpark zei Janssen: ,,Het is een enorme eer om hier te zijn en een grote mogelijkheid om het Europese honkbal te tonen. We zijn hier niet om voor sightseeing, we zijn hier om te winnen.''


...Diegomar Markwell toont...
...het Europese uniform...
(© Foto: WBSC)
Op vrijdag zal de ploeg een training afwerken in het Giants Stadium en na afloop bezoeken de leden van Team Europe de regio Fukushima, die op 11 maart 2011 werd verwoest nadat een enorme tsunami volgde op een zeebeving met een kracht van 9.0 in de Grote Oceaan voor de kust van Tohoku, bij Sendai. Het bezoek is bedoeld om eer te bewijzen en aandacht te schenken aan de voortgaande herstelwerkzaamheden in de regio.

Op zaterdag zal de ploeg een honkbal-clinic houden voor schoolkinderen in Giants Stadium, nadat eerst weer is getraind.

Op zondag speelt Team Europe een oefenduel tegen een minor league-ploeg van de Yomiuri Giants. Daarna staat op maandag de laatste training op het programma in QVC Stadium. Vertegenwoordigers van Samurai Japan en Team Europe zullen volgend op de training aanwezig zijn bij een persconferentie.

Op dinsdag 10 maart staat de eerste wedstrijd tussen Japan en Europa op de agenda met als aanvangstijd 18:00 uur lokale tijd (10 uur 's ochtends Nederlandse tijd). Team Europe is in dit duel de bezoekende ploeg.

Game 2 wordt gespeeld op woensdag 11 maart en die begint eveneens om 18:00 uur lokale tijd (10 uur in de ochtend voor Nederland). In deze wedstrijd is de Europese ploeg het thuisteam. Voor aanvang van de tweede wedstrijd staat een speciale Openingsceremonie op het programma.

Beide wedstrijden worden in Europa rechtstreeks uitgezonden via Eurosport 2.


...De ploeg is klaar voor de eerste training...

...Japanse verslaggevers hebben veel aandacht voor Loek van Mil, die vorig jaar in Japan speelde...

...Manager Steve Janssen geeft aanwijzingen...

...Manager Steve Janssen in gesprek met Japanse journalisten...

(© Alle Foto's: WBSC)

(5 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.