Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW opent komend weekeinde oefenseizoen
English

IN MEMORIAM


...Gerard Aerts...
(1952 - 2015)

BUSSUM / OOSTERHOUT - HCAW is de eerste Hoofdklasse-ploeg die in actie komt tijdens het oefenseizoen van dit jaar. De ploeg uit Bussum opent de voorbereidingen op het komende Hoofdklasse-seizoen aanstaande zondag met een wedstrijd bij Twins in Oosterhout, aanvang 14:30 uur.

Aanvankelijk zouden beide teams elkaar ook aanstaande zaterdag in Bussum ontmoeten. Echter, die wedstrijd werd afgelast vanwege een trieste gebeurtenis. Op zondag 1 maart overleed Gerard Aerts, de verzorger van het honkbalteam, onverwacht op 62-jarige leeftijd. De afscheidsplechtigheid voor Gerard Aerts, bijgenaamd 'Big G', zal zaterdag plaatsvinden in Breda.

Op zondag ontmoet HCAW's nieuwe Hoofd Coach Ralph Milliard zijn voormalige ploeg, want hij was vorig seizoen Hoofd Coach van Twins. Met Twins eindigde hij op de tweede plaats in de Overgangsklasse na verlies van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen DSS, dat hierdoor eerste werd en later promoveerde naar de Hoofdklasse.

Het oefenseizoen gaat echt onderweg in het weekeinde van 14-15 maart, want dan hebben alle acht Hoofdklasse-teams wedstrijden op het programma staan. Regerend landskampioen Curaçao Neptunus speelt dan tegen Twins, zaterdag op eigen veld en zondag in Oosterhout. L&D Amsterdam Pirates, dat vorig jaar verzuimde een 3-1 voorsprong vast te houden in de best-of-seven Holland Series en zodoende met lege handen stond, ontmoet Vaessen Pioniers, wat zich vorig seizoen ook plaatste voor de Play-Offs. De ploegen spelen eerst in Hoofddorp en ontmoeten elkaar zondag in Amsterdam.

Corendon Kinheim, de vierde ploeg die in 2014 de Play-Offs bereikte, speelt tegen DSS, dat dit jaar zal debuteren in de Hoofdklasse. De twee ploegen zijn buren op het Pim Mulier Sportcomplex in Haarlem. Op zaterdag treffen de ploegen elkaar in het Pim Mulier Stadion, waarna een dag later wordt gespeeld op het aangrenzende veld van DSS.

HCAW vervolgt het oefenseizoen tegen UVV, zaterdag thuis en de volgende dag in Vleuten.

Mampaey The Hawks, dat in januari terugkeerde naar de Hoofdklasse om de open plek in te nemen die vrij kwam na het terugtrekken van ADO Lakers, speelt het eerste oefenduel op zondag 15 maart. Op die dag speelt de ploeg op eigen veld in Dordrecht tegen het Belgische Borgerhout Squirrels.

Onderdeel van het oefenseizoen van dit jaar zijn zes toernooien, waaraan de Hoofdklasse-teams deelnemen.

Op 28-29 maart wordt het jaarlijkse MJFP Van de Vegte Memorial gehouden op het complex van De Hazenkamp in Nijmegen, terwijl DSS één van de vier teams uit de Haarlemse regio is die deelneemt aan de Haarlem Series op het veld van Onze Gezellen.

Op 3-5 april organiseert HCAW het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Tournament, terwijl in Enschede Tex Town Tigers het jaarlijkse JCJ Mastenbroek Toernooi organiseert op 4 en 5 april. Ook in dat weekeinde is er een toernooi om het veld van RCH-Pinguïns in Heemstede, waa aanvankelijk geen Hoofdklasse-ploeg zou deelnemen. Maar Mampaey The Hawks is één van de deelnemer en keerde onlangs dus terug naar de hoogste afdeling.

Op 11 en 12 april organiseert L&D Amsterdam Pirates de tweede editie van het Loek Loevendie Tournament, met deelname van drie van de vier Play-Off teams van vorig seizoen.

Het oefenseizoen eindigt op zondag 12 april. Op donderdagavond 16 april gaat de reguliere competitie van start met vier wedstrijden.

(5 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.