Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS winnaar van Mastenbroek Toernooi
English
ENSCHEDE - DSS heeft zondag (5 april) het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi gewonnen in Enschede. Het was de eerste keer dat DSS aan het toernooi deelnam. Met het winnen van de finale won DSS de Cees van Holstein Bokaal.

De tweede dag van het toernooi begon met de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats. Double Stars Heiloo boekte een 11-0 shutout tegen organisator Tex Town Tigers om op de vijfde plaats te eindigen. Winnende werper was Chris Pfau, die tot elf strikeouts kwam en in de vier innings die hij gooide geen honkslagen toestond. De Amerikaan speelde ook vorig seizoen voor Double Stars.

Hierna won Alcmaria Victrix met 4-3 vs. Zürich Barracudas uit Zwitserland. Beide ploegen scoorden tweemaal in de eerste inning, maar de wedstrijd bleef hierna in balans. In de achtste inning nam Alcmaria een 4-2 voorsprong, waarna de Zwitserse tegenstander nog één punt wist te scoren in de 2e8.

In de finale stond DSS na drie innings met 2-1 achter, maar scoorde acht punten in de volgende twee innings om met 9-6 te winnen van Sparks Haarlem. En daarmee werd DSS toernooi-winnaar.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door RCH-Pinguïns, maar die ploeg nam dit keer niet deel. De ploeg uit Heemstede organiseert een toernooi met vier teams op eigen veld.

Eindstand
1. DSS, 2. Sparks Haarlem, 3. Alcmaria Victrix, 4. Zürich Barracudas (Zwitserland), 5. Double Stars Heiloo, 6. Tex Town Tigers.

Individuele Prijs
Beste Slagman: Tim van Ee (Alcmaria Victrix)

(5 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Sparks Haarlem vs. DSS

DSS opende de score in de eerste inning. Mark Smit begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een grounder van Mitchel Koot. Maar hierna kon DSS niet meer afstand nemen en zag Sparks Haarlem tweemaal scoren in de tweede helft van de derde inning.

Met twee uit sloegen Wouter Kamstra en Tom Vreeken honkslagen op starter Tim Halderman. Hierna sloeg ook Mathijs van Dusschoten en honkslag en bracht daarmee de gelijkmaker binnen. Een hierna volgende honkslag van Lindell Finsy (die vorig seizoen speelde voor DSS) bezorgde Sparks Haarlem een 2-1 voorsprong. En dat leidde ook tot een werperswissel. Mark van Deursen nam het over en sloot de inning af.

De voorsprong was van korte duur, want DSS antwoordde met drie runs in de eerste helft van de vierde inning. Ryan Miner begon toen met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Tino van Erk en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Shane Boeree (ex-Pioniers). Een driehonkslag van Lex Leijenaar zette DSS vervolgens op een 3-2 voorsprong en een hierna volgende honkslag van Mitchel Dautzenberg zorgde voor het volgende punt.

Nadat Sparks Haarlem de honken vol had achtergelaten in de tweede helft van de vierde inning kwam DSS tot een rally van vijf punten in de vijfde inning. Sven Jongejans en Mitchel Koot sloegen beiden een honkslag. Tussendoor had Robert Hilterman de pitching overgenomen van starter Matthijs Naujoks. Beide lopers scoorden op een tweehonkslag van Ryan Miner. Later in de slagbeurt zorgde vier wijd met volle honken voor Levine Gabriels en een 2-run single van Mark Smit er voor dat de voorsprong werd opgevoerd naar 9-2.

In de 2e5 kwam ook Sparks Haarlem tot een rally. De ploeg scoorde vier punten om de achterstand te verkleinen naar 9-6, maar wist daarna niet meer te scoren. In de vijfde scoorde Sparks Haarlem de punten dankzij een grounder van Tim-Jan Tio, honkslag van Nils Mica en een 2-run single van Tom Vreeken.

Outfielder Allan Hazel, die vorig seizoen voor DSS speelde, is nu Assistent Coach bij Sparks Haarlem. Ook in de selectie dit seizoen bij Sparks Haarlem is voormalig Hoofdklasse en oud-international Duko Jansen, die ook zal fungeren als Pitching Coach. Vorig seizoen gooide hij voor UVV, maar het grootste deel van zijn loopbaan kwam hij uit voor Kinheim.

Sparks Haarlem - DSS 6-9 (6 inn.)
RHE
DSS100350 -9101
Sparks Haarlem002040 -6121
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman2.211622
Mark van Deursen, BS (1), W (1-0)2-3444
Jorn van Ingen, SV (1)1.1112--
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Matthijs Naujoks, L423655
Robert Hilterman0.2-3244
Guido Schoonderbeek1.11-2--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:15 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.