Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus heeft weer grote rally nodig om UVV af te schudden
English
ROTTERDAM - Op zondag (5 april) had Curaçao Neptunus opnieuw een ruime 'late-inning rally' nodig om te winnen vs. UVV.

Op zaterdag bleef de eerste wedstrijd tussen de twee teams zes innings lang puntloos. Neptunus scoorde toen vier punten in de zevende om met 4-0 te winnen.

Vandaag bleven de eerste vijf innings puntloos, waarna Neptunus eenmaal scoorde in de zesde. Neptunus kwam toen tot een rally van zeven punten in de zevende inning op weg naar een 10-6 overwinning.

UVV had de volgende oefenwedstrijd op het programma staan voor komende donderdagavond tegen DSS, maar dat duel is geschrapt. UVV speelt ook zaterdag en zondag tegen DSS.

Neptunus neemt zaterdag deel aan het Loek Loevendie Toernooi van L&D Amsterdam Pirates.

(5 april)

Verslagen Urbanus Toernooi
Verslagen Mastenbroek Toernooi
Verslagen Ringvaart Toernooi

Compleet Programma Oefenseizoen
Net als de dag ervoor bleef de wedstrijd in de eerste vijf innings puntloos. En opnieuw deden beide startende werpers het prima om elkaar in balans te houden. Neptunus-starter Orlando Yntema gooide vier hitloze innings, terwijl UVV-starter Jim Ploeger maar één hit toestond in zijn vijf innings en vijfmaal drie slag gooide.

Yntema schakelde de eerste tien slagmensen op rij uit. Hij gooide daarna vier wijd op Joris van Ballegooy, die opschoof na een opofferingsstootslag van Tony Enos. Een fout op een klap van Gilmer Lampe zorgde voor lopers op het eerste en derde honk, maar een vangbal voorkwam dat UVV scoorde.


...Shaldimar Daantji...
...2 runs & 2 hits...
(© Foto: Henk Seppen)
Ploeger werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning en zag Neptunus daarna in scoringspositie komen in de derde. Urving Kemp begon toen met een honkslag en Shaldimar Daantji kreeg vier wijd. Maar nadat de eerste was opgeschoven na een vangbal draaide de UVV-verdediging opnieuw een dubbelspel.

In de eerste helft van de vijfde inning was het Neptunus dat een dubbelspel maakte. In de zesde bereikte Joris van Ballegooy het honk na een fout met één uit en stal het tweede honk. Tony Enos kreeg vier wijd en een strikeout volgde. Van Ballegooy probeerde toen te scoren na een honkslag van Omar Williams, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

In de tweede helft van de zesde opende Neptunus de score op Gilian van Lith, die het werpen had overgenomen van Ploeger. Met twee uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Raily Legito.

Nadat UVV op rij was uitgegaan in de 1e7 kwam Neptunus tot een rally van zeven punten in thuishelft van de inning. Dwayne Kemp begon met vier wijd. Daarna, met één uit, bereikten acht slagmensen op rij veilig het honk. De honken kwamen vol te staan toen Urving Kemp en Shaldimar Daantji een honkslag sloegen en Mourik Huijser vier wijd kreeg, resulterend in een punt. De eerste twee scoorden even later toen Adrian Anthony volgde met een tweehonkslag. Hierna nam rookie Mees Cremer de pitching over. Neptunus kreeg weer volle honken toen Benjamin Dille vier wijd kreeg, waarna het volgende punt werd gescoord na een nieuwe vrije loop voor Raily Legito. De volgende twee runs werden toegevoegd toen Gianison Boekhoudt's grounder eindigde in een fout. Een opofferingsslag van Shurman Marlin was vervolgens goed voor het zevende punt in deze inning.

In de 1e8 pakte UVV twee punten terug. Rick Kuipers begon met een tweehonkslag en schoof op via een one-out single van Joris van Ballegooy. Dat leidde tot een werperswissel, want Kevin Kelly nam het over van Kenny Van Den Branden, die in de vijfde inning op de heuvel was gekomen. Hij werd begroet met een RBI-single van Sam van Dijck, waarna de honken volkwamen toen Gilmer Lampe vier wijd kreeg en Omar Williams een honkslag sloeg. Een hierna volgende honkslag van Friso Spruit leverde het tweede UVV-punt op, maar de ploeg liet daarna drie lopers achter.

Neptunus voegde nog eens twee runs toe in de 2e8 na een honkslag van Adrian Anthony en een fout om de stand op 10-2 te brengen.

UVV verkleinde vervolgens de achterstand naar 10-6 door viermaal te scoren in de 1e9. Met één uit en Rick Kuipers (velderskeus) op het honk sloeg Brennan Nijhof een honkslag. Een fout op een grounder van Joris van Ballegooy zorgde even later voor een punt en een honkslag van Sam van Dijck maakte er 10-4 van. Een tweehonkslag van Gilmer Lampe en een grounder van Omar Williams leverden de volgende twee punten op. UVV kreeg toen de honken vol toen Friso Spruit en Dennis Ribbens beiden vier wijd kregen. Maar in de tweede opeenvolgdende inning liet UVV daarna de honken vol achter.Curaçao Neptunus - UVV 10-6 (8½ inn.)
RHE
UVV000000024-6112
Curaçao Neptunus00000172X-10103
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger5521--
Gilian van Lith, L (0-2)1.112565
Mees Cremer0.2-2121
Tony Enos11-321
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema4-1---
Kenny Van Den Branden, W (3-0)3.122411
Kevin Kelly1.213753
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Peter Brink, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.