Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Photo by Jerry de Cloe)

The Hawks wint Ringvaart Toernooi
English
HEEMSTEDE - Mampaey The Hawks heeft het Ringvaart Toernooi, georganiseerd door RCH-Pinguïns in Heemstede, gewonnen.


...RCH-Pinguïns Voorzitter Chris de Vries (rechts)...
...deelt de bekers aan de teams uit...
(© Foto: Jerry de Cloe)
Op Dag 2 van het evenement (zondag 5 april) opende Storks met een 5-1 winst vs. RCH-Pinguïns. Dit vormde de inleiding voor het duel tussen The Hawks en Onze Gezellen, die beslissend zou zijn voor welke twee ploegen de finale zouden bereiken. Met een overwinning zou Onze Gezellen finalist worden, terwijl The Hawks dan op gelijke hoogte zou komen met Storks. Maar omdat het onderlinge duel op zaterdag in een gelijkspel eindigde, had het toernooi-reglement moeten beslissen wie de tweede finalist zou worden. In geval van een gelijkspel zou The Hawks finalist zijn en zou Onze Gezellen de tweede plaats delen met Storks. Dit zou een makkelijkere oplossing opleveren, want Onze Gezellen had zaterdag het onderlinge duel tegen Storks gewonnen en zou dus de tweede finalist zijn geworden. Zodoende waren er dus twee scenarios in het voordeel van Onze Gezellen. Maar er was ook nog een derde scenario. Wanneer The Hawks zou winnen van Onze Gezellen, dan zou deze ploeg met lege handen staan, omdat in dat geval The Hawks en Storks de finalisten zouden zijn. Het zou er zelfs toe leiden dat Onze Gezellen op de vierde plek zou eindigen, omdat het zaterdag had verloren van RCH-Pinguïns, dat dus op de derde plaats zou eindigen in de voorronde.

En dat is wat er gebeurde, want The Hawks won met 7-1 om zich te plaatsen voor de finale.

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats won RCH-Pinguïns met 4-1 vs. Onze Gezellen.
The Hawks kwam hierna tot een 5-0 shutout-zege tegen Storks in de finale om het toernooi te winnen.

Na afloop van het toernooi werden de prijzen uitgereikt door Chris de Vries, de voorzitter van RCH-Pinguïns. ,,Het zou niet beleefd zijn om als club je eigen toernooi te winnen, dus dat hebben we dan ook niet gedaan'', zei De Vries lachend in zijn toespraak.

Eindstand
1. Mampaey The Hawks, 2. Storks, 3. RCH-Pinguïns, 4. Onze Gezellen.

(5 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Onze Gezellen vs. Mampaey The Hawks

The Hawks begon de tweede speeldag met een 7-1 winst vs. Onze Gezellen om de eerste plaats op te eisen in de voorronde en zich te plaatsen voor de finale.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de eerste inning keek The Hawks even later tegen een 1-0 achterstand aan. Met één uit kreeg Ted Koehorst vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Jelle Kroft. Hij scoorde vervolgens toen Kroft gedwongen werd uitgeschakeld op een klap van Raymond Rutte.

In de eerste helft van de tweede slagbeurt antwoordde The Hawks met twee runs. Chris Williams begon met vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan toen Julian Goins en Wijnand Ruben beiden een honkslag sloegen. Hierna bracht Odion Gouverneur met een tweehonkslag twee punten binnen om The Hawks op voorsprong te zetten.

The Hawks voegde het derde punt toe in de vijfde inning. Met één uit kreeg Gino Hersilia vier wijd en sloeg Steven Wharwood een honkslag. Een 'force play-grounder' van Kevin van Veen volgde, maar daarna scoorde Hersilia even later na een wilde worp.

Een 4-run rally (alle punten onverdiend) volgde in de zesde inning. Met één uit bereikte Julian Goins het honk na een fout en kreeg Wijnand Ruben vier wijd. Een honkslag van Odion Gouverneur leverde vervolgens een punt op en de honken kwamen daarna vol te staan toen ook Stephen Henson na een fout op het honk kwam. Gino Hersilia volgde met een puntscorende honkslag. Met twee uit werden nog eens twee runs gescoord toen Kevin van Veen een tweehonkslag sloeg. De punten in deze slagbeurt telden niet mee in de officiële eindstand, want ze werden gescoord in een niet-complete inning. Volgens de toernooiregels tellen allen complete innings mee voor de uitslag. De wedstrijden duurden één uur en 45 minuten. Een nieuwe inning kon na anderhalf uur niet meer worden begonnen en een wedstrijd kwam ten einde als de 1:45 uur was bereikt.

Jeldwin Orman gooide het hele duel voor The Hawks. Na het punt te hebben toegestaan in de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Mitchell Walgien in de tweede inning. Maar dat zou de laatste honkslag zijn die Orman in dit duel zou toestaan.

Onze Gezellen - Mampaey The Hawks 1-7 (5½ inn.)
RHE
Mampaey The Hawks020014 -780
Onze Gezellen10000X -122
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Jeldwin Orman, W (2-0)553/td>211
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Jelle Kroft, L323422
Ted Koehorst313451
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Leffert Meijer.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.
Mampaey The Hawks vs. Storks

De finale tussen The Hawks en Storks bleef in de eerste drie innings puntloos. En het was Storks dat in deze periode het dichtst bij de opening van de score kwam. De ploeg kreeg de eerste twee slagmensen op de honken in de openingsslagbeurt toen Quinlan de Windt vier wijd kreeg en Gino Gill werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Frans Richardson, maar bleven toen achter.

In de derde inning kwamen de twee opnieuw in scoringspositie. De Windt en Gill begonnen de inning dit keer met een honkslag en schoven ook nu weer op na een OSS van Richardson. Maar dit keer eindigde de slagbeurt met een dubbelspel.

The Hawks werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door voormalig Hoofdklasse-werper Jurrian Koks, die in de voorgaande seizoenen gooide voor Amsterdam Pirates. De rechtshander begon met twee strikeouts. In de tweede inning kreeg hij een lead-off double tegen van Steven Wharwood, maar die werd op het derde honk uitgeschakeld toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Hierna sloeg Julian Goins een honkslag. Met twee uit sloeg Brian Raap ook een honkslag, maar daarna sloot Koks af met een nieuwe strikeout.

Koks kreeg weer drie nullen op rij in de derde inning, maar daarna kwam The Hawks tot een rally van vijf punten op vijf hits in de vierde inning. Gino Hersilia begon met een vrije loop en schoof op na een mislukte pick-off. Hij scoorde even later na een tweehonkslag van Steven Wharwood. Een honkslag van Julian Goins bracht Wharwood's pinch-runner Kevin van Veen naar het derde honk en hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Tim Roodenburg. Nadat een doorgeschoten bal het derde punt had opgeleverd in de inning volgden Chris Williams en Louie Sienders met puntscorende honkslagen om de stand op 5-0 te brengen.

Mampaey The Hawks - Storks 5-0 (4½ inn.)
RHE
Storks00000 -032
Mampaey The Hawks0005X -581
pitcher Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, L461854
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (2-0)4343--
Kevin van Veen1-----
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Leffert Meijer, 1B-Peter de Haan.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.