Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint ook ruim van PUC
English
PARIJS (Frankrijk) - L&D Amsterdam Pirates boekte opnieuw een overtuigende overwinning op het Europa Cup Toernooi in Parijs met een 15-3 winst vs. organisator PUC Paris in 6½ inning. Met de winst kwam Amsterdam weer een stukje dichter bij kwalificatie voor de finale, maar de laatste beslissingen vallen pas op zaterdag, de laatste speeldag van de voorronde. Amsterdam ontmoet dan UnipolSai Bologna (Italië). Wanneer Amsterdam wint zal het de finale bereiken. In geval van een nederlaag is de eindstand bepalend, want in dit scenario zal er een gelijke stand tussen drie teams volgen, omdat verwacht mag worden dat T&A San Marino zal winnen vs. PUC. Het voordeel voor Pirates in deze situatie is de 6-0 winst op San Marino.

Dennis Burgersdijk gooide het hele duel voor Amsterdam Pirates en stond slechts vijf honkslagen toe. De ploeg kwam zelf tot 14 honkslagen, waaronder drie van Michael Duursma, die ook drie punten binnensloeg. Voor de tweede dag op rij hadden basisspelers Bas Nooij en Nick Urbanus een vrije dag.

Dag 4 begon met het duel tussen UnipolSai Bologna (Italië) en Solingen Alligators (Duitsland). Bologna is één van de favorieten om de finale te bereiken en was op weg naar een 7-inning, mercy-rule met een 12-2 voorsprong na zes innings. In de 2e7 kreeg Solingen de honken vol, maar Bologna had nog één uit nodig om het duel af te sluiten. En toen kwamen de Duitsers plotseling tot een rally van acht (!) punten om de achterstand te verkleinen tot slechts 12-10 en een vervolg van de wedstrijd af te dwingen. In de inning sloeg Solingen acht honkslagen, waaronder back-to-back 2-run doubles van Tanner Leighton en Dominik Wulf. Na een werperswissel volgde een derde tweehonkslag, geslagen door Nils Hartkopf, die er 12-10 van maakte, maar daarna maakte een gedwongen nul een einde aan de productieve slagbeurt. Bologna voegde daarna nog zes punten toe in de volgende twee innings om met 18-10 te winnen. De Italianen kwamen tot 20 honkslagen, waaronder vier van Guillermo Rodriguez en Alessandro Vaglio. Door de nederlaag werd Solingen uitgeschakeld voor de finale.

In de middag, in Chartres, kwam T&A San Marino tot een 15-0 shutout tegen Brest Zubrs (Wit-Rusland) in een 5-inning wedstrijd. Alessandro Ercolani kwam tot zes strikeouts en gooide een No-Hitter. Na de eerste 14 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld miste hij een Perfect Game toen hij met twee uit in de vijfde inning vier wijd gooide op Dzianis Hauryliuk. Hierna volgde een vangbal. San Marino kwam tot 11 honkslagen, waaronder twee van Jack Santora en Wuillians Vasquez, die een paar jaar geleden in de Nederlandse Hoofdklasse speelde voor HCAW. San Marino kwam tot een rally van zes runs in de tweede inning en voegde er vier aan toe in de vierde. Nog eens vijf punten werden gescoord in de vijfde, waarin het verschil van 15 punten werd bereikt met één uit.

(5 juni)




Amsterdam Pirates opende de score met vier punten in de eerste slagbeurt op vijf honkslagen. Roelie Henrique begon met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde op een hierna volgende foute aangooi voor een wel heel snelle voorsprong. Hierna sloeg ook Michael Duursma een tweehonkslag. Met één uit scoorde hij op een driehonkslag van Remco Draijer, die op zijn beurt scoorde op een honkslag van Rashid Gerard. Er volgde weer een honkslag, die keer van Jesse Aussems een fout die volgde op een 'force play-grounder' van Koen Nooij leidde tot het vierde punt.

In de eerste helft van de tweede inning scoorde PUC tweemaal op Dennis Burgersdijk. Jules Habib kwam na een fout op het honk en Eddie Murray sloeg een honkslag, waarna de twee opschoven na een opofferingsstootslag van Christopher Goniot. Met twee uit bracht Douglas Rodriguez beide lopers binnen met een tweehonkslag en verkleinde de achterstand naar 4-2. Maar dichterbij zou de Franse ploeg niet komen.

Een honkslag van Koen Nooij zorgde voor het volgende Amsterdamse punt in de derde inning. De ploeg voegde daarna nog eens tien punten toe in de volgende drie slagbeurten.

In de vierde kregen Jorin van Amstel en Roelie Henrique vier wijd, gevolgd door een double steal. Een grounder van Michael Duursma produceerde vervolgens een punt, waarna een punt werd gescoord toen Kenny Berkenbosch na een fout op het honk kwam. Een 2-run double van Jesse Aussems later in de slagbeurt verhoogde de stand naar 9-2.

Honkslagen van Michael Duursma en Kenny Berkenbosch zorgden voor nog eens twee runs in de vijfde.

Een nieuwe 4-run rally volgde in de tweede helft van de zesde inning. Met één uit kreeg Koen Nooij vier wijd en werd Patrick Bok geraakt door een worp. Jorin van Amstel leverde toen een RBI-double af, gevolgd door een puntscorende grounder van Linoy Croes en een RBI-single van Michael Duursma. Hierna sloeg ook pinch-hitter Steven van Reem een honkslag, waarna Remco Draijer met een honkslag voor het 15e punt zorgde.

In de 1e7 kwam PUC nog eenmaal tot scoren via een 2-out single van Douglas Rodriguez. Hierna sloot Dennis Burgersdijk de wedstrijd af met een strikeout.



L&D Amsterdam Pirates - PUC Paris 15-3 (6½ inn.) (Game 12)
RHE
PUC Paris (Frankrijk)0020001-354
L&D Amsterdam Pirates401424X-15141
pitchers PUCinn.SOBBHRER
Daniel Camou, L (0-1)4-4795
Nicolas Dubaut212766
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-0)764531
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Marco Taurelli (Italië), 1B-Michael Ulloa Diaz (Spanje), 3B-Frantisek Prybil (Tsjechië).
Official Scorers & Play-by-Play-Lionel Dhur (Frankrijk), Gwynplaine Manach (Frankrijk).
Technical Commissioner-Jürgen Elsishans (Duitsland).
Speeltijd-2:05 uur.


Solingen Alligators - UnipolSai Bologna 10-18 (Game 10)
RHE
UnipolSai Bologna (Italië)034203024-18201
Solingen Alligators (Duitsland)000200800-10134
pitchers Bolognainn.SOBBHRER
Riccardo De Santis, W (1-0)511421
Justin Cicatello11----
Pietro Cadoni0.212688
Filippo Crepaldi, H (1)1.11-3--
Lorenzo Dobboletta1-1---
pitchers Solingeninn.SOBBHRER
Andre Hughes, L (0-1)3.1-2996
Chris Mezger3.23-633
Luca-Benedict Wolf- (*)-2-22
Dominik Wulf1.112444
Oskar Matzpreiksch0.2--1--
(*) - Wolf gooide op twee slagmensen in de 8e inning
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens (Nederland), 1B-Frantisek Pribyl (Tsjechië), 3B-Dana Beszczynski (Oostenrijk).
Official Scorers & Play-by-Play-Gwynplaine Manach (Frankrijk), Lionel Dhur (Frankrijk).
Technical Commissioner-Jean-Marie Meurant (Frankrijk).
Speeltijd-0:00 uur.


T&A San Marino - Brest Zubrs 15-0 (5 inn.) (Game 11)
RHE
Brest Zubrs (Oekraïne)00000 -001
T&A San Marino (San Marino)06045 -15110
(één uit toen verschil van 15 punten werd bereikt in de 5e inning)
pitchers Zubrsinn.SOBBHRER
Artsiom Lapchanka, L (0-1)4-4101010
Aliaksan Lukashevich0.1-3154
pitcher San Marinoinn.SOBBHRER
Alessandro Ercolani, W (1-0)561---
(Ercolani gooit een No-Hitter)
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Serge Makouchetchev (Frankrijk), 1B-Jens Waider (Duitsland), 3B-Michele De Notta (Italië).
Official Scorers & Play-by-Play-Stephanie Winkler (Duitsland), Aude Fatout (Frankrijk).
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel (Nederland).
Speeltijd-1:24 uur.



Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.