Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks mist thuiszege in 9e inning vs. Amsterdam Pirates
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks was zondag (5 juli) slechts één uit, misschien zelfs één worp, af van de eerste thuisoverwinning van het seizoen. En de ploeg stond te winnen tegen koploper L&D Amsterdam Pirates!

Maar ongeveer een half uur later stond de thuisploeg opnieuw met lege handen, omdat een aantal cruciale fouten de ploeg de das weer omdeden.

Na op zaterdag ruim met 22-1 te hebben verloren nam The Hawks vandaag brutaal een 6-0 voorsprong in de eerste inning. De ploeg werd in het restant van de wedstrijd puntloos gehouden, maar de voorsprong leek genoeg. Amsterdam wist het duel niet in eigen voordeel om te draaien en keek het hele duel tegen een achterstand aan. Na terug te zijn gekomen tot 6-5 was de wedstrijd één uit af van een verrasssende uitslage, maar toen kwam Amsterdam alsnog langszij.

In de tiende inning kwam Amsterdam tot een rally van zes punten en won met 12-6.
Door het verlies werd The Hawks uitgeschakeld voor de tweede plaats in de tweede helft van het seizoen, na een dag eerder al te zijn uitgeschakeld voor de eerste plaats. Echter, de ploeg heeft nog een kleine kans op de derde of vierde plaats te eindigen en dat zijn, op dit moment, kwalificatie-plekken voor de Play-Offs.

Op 27 juni stond The Hawks na drie innings op eigen veld met 6-1 voor vs. Curaçao Neptunus, maar verloor toen uiteindelijk met 25-6.

Amsterdam-pitcher Kevin Heijstek, die zaterdag huiswaarts 'werd gestuurd' om bij zijn vrouw te zijn, werd vandaag vader van een zoon.

(5 juli)
De wedstrijd van vandaag kende een geheel ander scoreverloop dan de dag ervoor en dat maakt honkbal (en softbal) zo mooi. Een ruime overwinning is geen garantie voor winst de volgende dag. En dat werd deze middag in Dordrecht bijna weer onderstreept.

Nadat de Amerikaanse linkshander Enoch Deaton drie nullen op rij had gekregen in de eerste inning kwamen zijn teamgenoten tot een rally van zes punten in de eigen helft van de eerste inning. Amsterdam-starter Kyle Ward begon met vier wijd op lead-off hitter Odion Gouverneur, die het tweede honk stal en opschoof na een stootslag-honkslag van Stephen Henson. Hierna leverden Jules Peters en Julian Goins puntscorende honkslagen af. Met lopers op het eerste en derde honk stal Goins het tweede, waarna Peters scoorde toen hier een foute aangooi van de catcher op volgde. Hierna sloeg ook Brian Raap een puntscorende honkslag die de stand op 4-0 bracht. Steven Wharwood volgde met vier wijd en Tim Roodenburg bracht de twee lopers in scoringspositie via een opofferingsstootslag. Nadat een strikeout de tweede nul had opgeleverd sloeg Chris Williams een 2-run double en bereikte het derde honk na een fout in het outfield. Hij strandde, want Ward sloot af met een strikeout, maar Amsterdam keek tegen een vroege 6-0 achterstand aan.

Na de productieve eerste slagbeurt wist The Hawks verder geen afstand te nemen en werd puntloos gehouden door de Amsterdamse pitching en verdediging.

The Hawks kreeg de kans een punt toe te voegen in de tweede inning. Stephen Henson opende met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder. Even later werd Henson uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting derde honk van Julian Goins, die zelf in deze situatie het tweede honk bereikte. Echter, Goins werd daarna zelf ook uitgeschakeld nadat hij te ver doorliep over het tweede honk en werd de tweede nul in een dubbelspel.

Na een loper te hebben achtergelaten in de tweede inning en op rij te zijn uitgeschakeld in de derde scoorde Amsterdam tweemaal in de vierde. Michael Duursma begon met vier wijd, waarna Kenny Berkenbosch homerde. Hierna kreeg Bas Nooij vier wijd, net als Jesse Aussems met één uit, maar daarna sloeg Rashid Gerard in een dubbelspel.

In de 2e4 sloeg Chris Williams een honkslag voor The Hawks met één uit, maar daarna werd Odion Gouverneur uitgegeven voor 'hinderen slagman' en sloot een groundout de inning af.

Amsterdam verkleinde de achterstand naar 6-4 door weer tweemaal te scoren in de vijfde. Linoy Croes begon met een honkslag en schoof op een hierna volgende foute aangooi, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Jorin van Amstel. Die was vandaag de startende tweede honkman in plaats van Nick Urbanus, die een middagje vrij kreeg. Van Amstel schoof op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Michael Duursma.

In de zesde inning kwam Amsterdam tot op één punt terug, maar liet ook twee lopers achter. Deaton kreeg een lead-off single tegen van Koen Nooij, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Jesse Aussems. De honken kwamen vol te staan toen nieuwe fout volgde op een 'force play-grounder' van Rashid Gerard. En zo, met de honken vol en nul uit, kreeg Amsterdam de kans de leiding over te nemen. Echter, de ploeg scoorde slechts eenmaal. Een strikeout volgde, waarna het punt werd gescoord op een opofferingsslag van Jorin van Amstel en een groundout de inning afsloot.

Hierna volgden voor beide ploegen een paar spannende innings. Voor Amsterdam in de hoop langszij te komen, voor The Hawks in de hoop de voorsprong vast te houden.

In de 2e6 liet The Hawks een loper op het tweede honk achter. Amsterdam kreeg daarna de honken weer vol met twee uit in de 1e7, maar wist niet te scoren! Michael Duursma begon met een honkslag, waarna Michel Offerman de pitching overnam van Enoch Deaton. Hij gooide vier wijd op Kenny Berkenbosch, zag de lopers opschuiven na een doorgeschoten bal en zorgde voor volle honken toen Bas Nooij raakte met een worp. Er volgde een nieuwe werperswissel en dit keer nam José Moreno het over. De eerste nul werd genoteerd via een binnenhoog van pinch-hitter Nick Urbanus. Even later stelde The Hawks de minimale voorsprong zeker toen Jesse Aussems in een dubbelspel sloeg.

In de 2e7, tegenover nieuwe werper Robin Schel, kreeg The Hawks twee honklopers toen Julian Goins en Brian Raap vier wijd kregen met twee uit. Maar er werd verzuimd een 'insurance run' te scoren, want Steven Wharwood werd hierna uitgevangen.

In de achtste inning gingen beide ploegen op rij uit.

En zo ging de negende inning van start met nog altijd een 6-5 voorsprong voor The Hawks.

In de eerste helft van de negende inning opende Roelie Henrique met vier wijd en stal met één uit het tweede honk. Er volgde een vangbal en dus had The Hawks nog slechts één uit nodig om de eerste wedstrijd van het seizoen op eigen veld te winnen. Maar dat veranderde even later. Bas Nooij, die tweemaal eerder in de wedstrijd drie slag had gekregen, maakte dit keer goed contact en sloeg een honkslag door het midden om Henrique binnen te brengen met het gelijkmakende punt. Een groundout sloot de inning af, maar het was nu weer een nieuwe wedstrijd.

In de 2e9 nam Daan Hendrix de Amsterdamse pitching over en kreeg drie nullen op rij, zodat een tie-break volgde.

In de eerste helft van de tiende inning bracht Amsterdam het duel buiten bereik van The Hawks via een rally van zes punten. Slechts één punt was verdiend, maar vanwege een fout was het ook een onverdiend punt voor het team. Met Bas Nooij en Nick Urbanus als tie-break lopers kwamen de honken vol te staan na een stootslag-honkslag van Jesse Aussems. Hierna sloeg Rashid Gerard de bal het rechtsveld in. Dit zou hoe dan ook een punt hebben opgeleverd via een opofferingsslag, maar de bal werd gemist, resulterend in een tweede punt en een 8-6 voorsprong. Het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Linoy Croes, waarna Jorin van Amstel vier wijd kreeg. Quinn Tramm werd ingezet als nieuwe werper, maar hij gooide vier wijd op Roelie Henrique, zodat de honken vol kwamen. Na een strikeout kreeg hij een 3-run double tegen van Kenny Berkenbosch die de stand opvoerde naar 12-6.

In de 2e10, met de tie-break lopers op het eerste en tweede honk, sloeg Julian Goins in een dubbelspel. Hierna sloeg Brian Raap de bal terug naar werper Hendrix, die hem op het eerste honk uitschakelde om de wedstrijd af te sluiten.

En zo stond The Hawks, dat deze overwinning zeker verdiend had, opnieuw met lege handen, want Amsterdam Pirates moest hard werken om terug te komen in het duel en dat uiteindelijk te winnen.Mampaey The Hawks - L&D Amsterdam Pirates 6-12 (10 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates000221001 6-1282
Mampaey The Hawks600000000 0-685
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward653866
Robin Schel222---
Daan Hendrix, W (3-1)21----
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton6 (*)44554
Michel Offerman- (**)-1---
José Moreno, BS (1), L (0-2)3.112261
Quinn Tramm0.211111
(*) - Deaton gooide op één slagman in de zevende inning
(**) - Offerman gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (1)(4e,2-run,op Deaton).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:35 uur.

Game Notes:
The Hawks uitgeschakeld voor de tweede plaats in de tweede helft van de competitie.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28° C, west-noordwestelijke wind 11 kmu,
windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.