Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim wint door regen verkort duel vs. HCAW
English
HAARLEM - Corendon Kinheim won zondag (5 juli) met 10-6 vs. HCAW in een wedstrijd die in de eerste helft van de zevende inning werd gestaakt vanwege regen. Opnieuw.

Afgelopen donderdagavond werd het eerste duel van de reeks ook afgebroken door regen in de 1e7, net nadat Kinheim een 3-2 voorsprong had genomen. Hierdoor kwamen alle acties uit die zevende inning te vervallen en eindigde het duel in een 2-2 stand.

Vandaag bleven alle acties uit de zevende inning geldig, omdat Kinheim een 10-6 voorsprong had en de voorsprong niet in gevaar was gekomen op het moment dat het duel werd onderbroken. Vanwege de condities van het speelveld werd het duel niet meer hervat en dus werd 10-6 ook de eindstand.

Door het verlies werd HCAW uitgeschakeld voor de eerste plaats in de tweede helft van het seizoen. Echter, de ploeg heeft nog een minimale kans de tweede plaats te bereiken en een wat grotere kans op de derde of vierde plaats te eindigen en dat zijn, op dit moment, kwalificatie-plekken voor de Play-Offs.

(5 juli)
Kinheim scoorde de tien punten in hun eerste vijf innings, maar de ploeg liet in deze periode ook acht lopers achter, waaronder tweemaal volle honken.

De Haarlemse ploeg opende de score met drie punten in de eerste slagbeurt op starter Kaj Timmermans. Kevin Moesquit begon met vier wijd. Moesquit keerde zaterdag terug in de line-up na zijn hamstring-blessure van een paar weken geleden en vandaag was hij opnieuw designated hitter in plaats van tweede honkman. Hij schoof op toen volgende slagman Mervin Gario ook een vrije loop kreeg en bereikte het derde honk nadat Bryan Engelhardt werd uitgevangen. Even later scoorde hij het eerste punt na een opofferingsslag van Phil Ortez. Hierna was het Dashenko Ricardo die vier wijd kreeg, waarna Jeffrey Arends en Dudley Leonora volgden met puntscorende honkslagen om er een 3-0 stand van te maken. Een nieuwe vrije loop volgde, dit keer voor Victor Draijer, zodat de honken vol kwamen, maar de drie lopers bleven achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning door linkshander Nick Veltkamp, pakte HCAW twee runs terug in de eerste helft van de tweede honk. Emersson Paula begon met vier wijd en Kevin Nieveld sloeg een honkslag, waarna een honkslag van Jarreau Martina het eerste punt opleverde. De andere twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Rikkert Kempen, waarna het tweede punt werd gescoord op een 2-out single van Max Clarijs, maar HCAW liet daarna twee lopers achter.

Kinheim nam meer afstand via een 4-run rally in de vierde inning op vijf honkslagen. Rookie Victor Draijer begon met een tweehonkslag, waarna Kevin Moesquit vier wijd kreeg met één uit. Honkslagen van Mervin Gario en Bryan Engelhardt brachten daarna twee punten binnen. Gario scoorde even later toen er een foute aangooi volgde op een gestolen honk van Engelhardt. Toen volgende slagman Phil Ortez vier wijd kreeg nam Tim Niekerk de pitching over, maar hij werd begroet met een RBI-single van Dashenko Ricardo. Met twee uit kreeg Kinheim de honken vol toen Dudley Leonora een honkslag sloeg, maar voor de tweede keer bleven er drie lopers achter.

HCAW strandde een loper in de derde en vierde inning, maar had daarna zelf ook een 4-run rally in de vijfde om de achterstand terug te brengen naar 7-6. Marciano Philippi opende met vier wijd, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Gianni Frolijk. De honken kwamen vol te staan na een honkslag van Roy Seltenrijch. Hierna sloeg Emersson Paula de bal naar korte stop Dudley Leonora voor wat een gedwongen nul had moeten worden op het tweede honk. Echter, Leonora gooide bal het rechtsveld in, waardoor alle drie de honklopers in staat waren tot scoren te komen, terwijl Paula zelf op het tweede honk terechtkwam. Even later scoorde Paula zelf na een tweehonkslag van Kevin Nieveld. Dat betekende het einde voor Veltkamp, die werd opgevolgd door Pim Walsma. Hij schakelde de eerste twee slagmensen uit, kreeg toen een honkslag tegen van pinch-hitter Rossini Frolijk, maar daarna strandd HCAW lopers op het eerste en derde honk.

In de 2e5 nam Kinheim onmiddellijk meer afstand door driemaal te scoren. Jochem Koedijk begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Kevin Moesquit. Hierna werd Gijs van Els de nieuwe werper van HCAW. Hij zag Moesquit uitgaan bij een steelpoging, waarna Mervin Gario een vangbal sloeg. Vervolgens moest Van Els het opnemen tegen Bryan Engelhardt. Hoewel er reeds twee nullen waren en geen honklopers kreeg de powerhitter opzettelijk vier wijd! En dat zou uiteindelijk leiden tot twee extra punten. Phil Ortez kreeg hierna een 'normale' vrije loop en de twee lopers scoorden beiden toen Dashenko Ricardo volgde met een tweehonkslag en dat leverde Kinheim een 10-6 voorsprong op.

In de zesde inning opende Marciano Philippi opnieuw met vier wijd voor HCAW. Maar dit keer volgde Walsma met een strikeout, waarna hij werd gesteund met een dubbelspel op een line drive van Roy Seltenrijch.

Nadat Kinheim op rij was uitgeschakeld in de 2e6 kwam HCAW weer op de honken in de 1e7. Scott Ronnenbergh werd de nieuwe werper bij de Haarlemmers, maar kreeg een lead-off single tegen van Emersson Paula. Volgende slagman Kevin Nieveld sloeg vervolgens in een dubbelspel en kort erna werd het duel onderbroken vanwege regen.

Na een wachtperiode van 26 minuten werd het duel officiëel afgesloten vanwege de condities van het speelveld.Corendon Kinheim - HCAW 10-6 (6½ inn.)
RHE
HCAW0200400-683
Corendon Kinheim300430X-10113
(game halted in top 7th with 2 outs due to weather conditions; all statistics of top 7th remain valid)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-2)3.116675
Tim Niekerk0.2 (*)1-411
Gijs van Els0.2-2122
Giovanni Tensen1.1-----
(*) - Niekerk gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp4 (*)32664
Pim Walsma, W (1-0)2311--
Scott Ronnenbergh0.2--1--
(*) - Veltkamp gooide op vijf slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Edwin Louisa, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Speeltijd-2:35 uur.

Game Notes:
Wedstrijd onderbroken door regen in 1e7 met twee uit, geen honklopers en 10-6 voorsprong voor Kinheim.
Wedstrijd definitief gestaakt na delay van 26 minuten, vanwege de veldcondities.
Alle statistieken uit de 1e7 blijven geldig en zullen worden opgenomen in de wedstrijd-stats.
HCAW uitgeschakeld voor de eerste plaats in de tweede helft van de competitie.
Weersomstandigheden bij aavang: Bewolkt, 27,1° C, noord-noordwestelijke wind 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.