Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint in 10 innings vs. Neptunus; eert oud-spelers
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers organiseerde zondag (5 juli) 'American Day' op het thuisveld in Hoofddorp. Inclusief cheerleaders, hot dogs, hamburgers en het spelen van het volkslied.

Maar er was ook het gooien van de ceremoniële eerste bal door Timothy Broas, de Amerikaanse Ambassadeur in Nederland.

In de wedstrijd ontmoette Pioniers landskampioen Curaçao Neptunus en was uiteindelijk succesvol, want er werd na achterstand met 6-5 gewonnen in tien innings. Pioniers keek in de zesde inning tegen een 4-1 achterstand aan en vervolgens met 5-4 in de achtste inning toen het duel voor 47 minuten werd onderbroken vanwege regen. Na hervatting kwam Pioniers langszij en won daarna in tien innings.

Voor aanvang van de wedstrijd huldigde Pioniers oud-spelers Mark Duursma, Dè Flanegin en Tommy van Limburg, maar ook voormalig coach Peter Barentsen.

Catcher Duursma speelde 15 seizoenen (2000-2014) voor Pioniers en kwam uit in 548 wedstrijden.
Outfielder/eerste honkman/designated hitter Flanegin speelde zijn hele 22-jarige loopbaan voor Pioniers (1992-2008; 2010-2014). Met uitzondering van het eerste seizoen (Eerste Klasse) speelde Flanegin al zijn seizoenen met Pioniers in de Hoofdklasse, waarin hij in 750 wedstrijden uitkwam. Dit is een record voor meeste wedstrijden voor één team in de hoogste afdeling.
Pitcher Van Limburg speelde 12 jaar voor Pioniers (1997-2008) en gooide in 167 wedstrijden.
Barentsen was de 1B Coach voor 13 seizoenen bij de hoofdmacht (2002-2014).
Flanegin en Van Limburg werden met Pioniers landskampioen in 1997. Het kwartet nam zeer regelmatig met de Hoofddorpse ploeg deel aan de Play-Offs, respectievelijk 13, 18, 10 en 13 keer. Ook namen zij met Pioniers deel aan de Holland Series.

Om hun loopbaan en lange verbintenis met de club te eren haalde Pioniers officiëel hun rugnummers 19 (Duursma), 21 (Van Limburg), 26 (Barentsen) en 30 (Flanegin) uit de roulatie ('retired').

(5 juli)
Nadat Pioniers-starter Lars Huijer Neptunus op rij had uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning opende de thuisploeg even later de score. In de 2e1 begon Daniel Fernandes met een honkslag op Kenny Van Den Branden. Met één uit bereikte Fernandes het derde honk nadat een pick-off mislukte en hij scoorde vervolgens toen Danny Rombley volgde met een opofferingsslag.

Neptunus kwam langszij in de tweede inning. Met één uit sloeg Rien Vernooij een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Gyenuar Lopez, maar een strikeout sloot de slagbeurt daarna af.

In de tweede helft van de tweede ining kreeg Pioniers een loper op het derde honk. Lead-off hitter Mark-Jan Moorman sloeg een pop-fly voor de thuisplaat, maar die werd gemist door catcher Gianison Boekhoudt. Echter, Van den Branden pakte de bal op en kreeg die op tijd op het eerste honk om Moorman alsnog uit te schakelen. Hierna kreeg Vince Rooi vier wijd, maar strandde later op het derde honk.

Beide ploegen werden puntloos gehouden in de volgende drie innings.

Huijer stond slechts één slagman tot de honken toe in deze drie slagbeurten. In de derde kreeg de rechtshander een 2-out single tegen van Benjamin Dille, maar schakelde daarna zeven slagmensen op rij uit.

Van Den Branden stond twee slagmensen tot de honken toe. Hij gooide vier wijd op Danny Rombley met twee uit in de derde, waarna hij zes man op rij uitschakelde en toen een 2-out double tegen kreeg van Daniel Fernandes in de vijfde.

In de eerste helft van de zesde inning brak Neptunus de 1-1 stand met het scoren van drie punten. Stijn van der Meer begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Benjamin Dille. Hierna kreeg Raily Legito vier wijd. De twee lopers kwamen in scoringspositie toen een pick-off op het tweede honk eindigde in een foute aangooi. Met twee uit leverde Rien Vernooij een puntscorende honkslag af die Neptunus op een 2-1 voorsprong zette en dat leidde tot een werperswissel. Elton Koeiman nam het over van Huijer, maar hij gooide vier wijd op Christian Diaz en kreeg daarna een 2-run single tegen van Gyenuar Lopez, waardoor de voorsprong werd opgevoerd naar 4-1.

In de 2e6 werd ook Neptunus gedwongen van werper te wisselen, want Pioniers reageerde met twee punten. Met één uit sloeg Quintin De Cuba een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met twee uit kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Kevin Dirksen. Dat bracht Kevin Kelly in als reliever voor Van Den Branden en hij sloot de inning af met een strikeout.

Neptunus voegde weer een punt toe in de zevende inning. Urving Kemp begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Stijn van der Meer. Benjamin Dille sloeg vervolgens een honkslag, maar daarna volgde een dubbelspel.

In de 2e7 verkleinde Pioniers de achterstand naar 5-4, maar liet ook drie lopers achter. Met één uit kwam Daniel Fernandes na een fout op het honk, waarna de honken vol kwamen te staan toen Dirk van 't Klooster en Danny Rombley een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Quintin De Cuba bracht het punt binnen, waarna de honken opnieuw vol kwamen toen Mark-Jan Moorman vier wijd kreeg. Echter, de drie lopers bleven achter toen een vangbal de inning afsloot.

In de 1e8 sloegen Christian Diaz en Gyenuar Lopez een honkslag voor Neptunus met twee uit, maar kwam de inning vervolgens ten einde via een 'force play-grounder'.

De tweede helft van de achtste bleek daarna beslissend. Met één uit sloeg Taylor Clemensia een honkslag en kreeg Max Draijer vier wijd. Met twee uit schoven de twee lopers op na een wilde worp. Met de lopers nu op het tweede en derde honk, twee uit en een 2-slag-2-wijd count op slagman Dirk van 't Klooster werd het duel onderbroken toen het hevig begon te regenen. Na een onderbreking van 47 minuten werd de wedstrijd weer hervat. En dus keerden de lopers terug naar hun honk, stapte Van 't Klooster weer in het slagperk en beklom Kell weer de heuvel. Maar zijn eerste worp eindigde in een wilde worp die Clemensia in staat stelde het gelijkmakende punt te scoren. Op de volgende worp sloeg Van 't Klooster een grounder en werd uitgeschakeld.

In de eerste helft van de negende inning nam closer Bayron Cornelisse de pitching bij Pioniers over. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Benjamin Dille, die het tweede honk stal en het derde honk bereikte toen er een foute aangooi volgde. Maar hij strandde daar, want Cornelissen sloot de inning af met drie slag voor Raily Legito.

In de 2e9 kreeg Kevin Kelly drie nullen op rij en dus moest er worden verlengd.

In de 1e10 waren Benjamin Dille en Raily Legito de tie-break lopers voor Neptunus. Gianison Boekhoudt werd daarna uitgevangen en Rien Vernooij volgde met een grounder die de lopers opschoof. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg Christian Diaz opzettelijk vier wijd, waarna een grounder de slagbeurt afsloot en er dus drie lopers achterbleven.

In de 2e10 was Quintin De Cuba de loper op het tweede honk en Mark-Jan Moorman op het eerste voor Pioniers. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Vince Rooi en dit keer creëerde Neptunus een gedwongen loop via opzettelijk vier wijd voor Kevin Dirksen. Maar Pioniers was daarna meer succesvol toen volgende slagman Taylor Clemensia de bal het linksveld in sloeg voor een opofferingsslag, die De Cuba in de gelegenheid stelde het winnende punt te scoren.Vaessen Pioniers - Curaçao Neptunus 6-5 (10 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus010003100 0-5113
Vaessen Pioniers100002110 1-672
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de 10e inning)
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden5.233432
Kevin Kelly, BS (1), L (2-1)423331
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer5.221544
Elton Koeiman2.1-1511
Bayron Cornelisse, W (1-2)2211--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Henny Jansen, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-3:00 uur.

Game Notes:
Pioniers organiseerde vandaag een 'American Day'.
De Amerikaanse Ambassadeur Timothy Broas gooit voor aanvang van de wedstrijd de ceremoniële eerste bal.
Oud-spelers Mark Duursma, Dè Flanegin en Tommy van Limburg en voormalig coach Peter Barentsen worden voor de wedstrijd geëerd voor hun lange verbintenis met de club; hun rugnummers worden officiëel 'retired'.
Rain-delay van 47 minuten in de 2e8 met 2 uit, lopers op 2e en 3e honk, een 2-2 count op de slagman en 5-4 voorsprong voor Neptunus.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 27,1° C, noord-noordwestelijke wind 8 kmu,
windkracht 1,9 Bft, luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.