Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS voorkomt sweep tegen UVV
English
VLEUTEN - DSS stond zondag (5 juli) met 1-0 achter vs. UVV, maar kwam daarna tot een rally van drie punten in de derde inning op weg naar een 4-2 overwinning. Hiermee voorkwam de Haarlemse ploeg een 3-game sweep, want UVV had op donderdag en zaterdag gewonnen.

DSS kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Tino van Erk en Joffrey Heus.

Joris van Ballegooy sloeg drie van UVV's zeven honkslagen.

(5 juli)
DSS rookie-starter Mike Groen kreeg een punt toestaan in de eerste inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Joris van Ballegooy, die vervolgens opschoof op een grounder. Met twee uit leek Van Ballegooy te worden uitgeschakeld toen hij in een rundown kwam na een pick-off op het tweede honk van de catcher. Maar een foute aangooi van tweede honkman Joffrey Heus volgde, zodat Van Ballegooy niet alleen veilig het derde honk bereikte, maar zelfs kon scoren. Omdat Van Ballegooy bij goed spel uitgeschakeld zou zijn kwam de actie niet alleen als een fout, maar ook als 'uitgemaakt bij stelen' in de boeken.

In de tweede honkslag kwam UVV ook weer snel op de honken. Mike Bazuin begon met vier wijd en Brennan Nijhof sloeg een honkslag, maar daarna volgden een strikeout en een dubbelspel.

DSS werd op rij uitgeschakeld in de eerste en tweede inning door starter Jurjen van Zijl, maar kwam tot een rally van drie punten in de derde slagbeurt. Joffrey Heus en Sven Jongejans begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Mitchel Dautzenberg. De honken kwamen vol te staan via vier wijd voor Mark Smit. Lex Leijenaar volgde met een puntscorende honkslag. Met twee uit en de honken nog altijd vol leverde Tino van Erk een 2-run single af en zette DSS op een 3-2 voorsprong.

In de 2e3 liet UVV lopers achter op het eerste en derde honk, maar DSS scoorde weer een punt toe in de vierde slagbeurt. Seb Visser begon met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Joffrey Heus. Met één uit kreeg DSS weer een loper toen Mitchel Dautzenberg werd geraakt door een worp, maar dit keer draaide VUVV een dubbelspel op de volgende grounder.

In het restant van de wedstrijd werd DSS puntloos gehouden, maar kwam verschillende keren in scoringspositie.
In de vijfde sloeg Tino van Erk een driehonkslag met twee uit, maar strandde op het derde honk.
In de zesde, op nieuwe werper Timo van Ancum, sloegen Heus (met éen uit) en Dautzenberg (met twee uit) een honkslag, maar bleven achter.
In de zevende sloegen Ryan Miner en Tino van Erk een honkslag met één uit en schoven op na een wilde worp, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Levine Gabriëls, maar een dubbelspel sloot de inning af.
In de negende inning draaide UVV opnieuw een dubbelspel.

Met een 4-1 voorsprong draaide DSS een dubbelspel in de vijfde inning waarna Mike Groen drie nullen op rij kreeg in de zesde inning. Timo van Lingen nam het werpen van Groen over in de zevende inning en kreeg ook drie opeenvolgende nullen, waaronder twee strikeouts.

In de laatste twee slagbeurten kreeg UVV de kans nog wat terug te doen, maar scoorde nog slechts eenmaal.

In de achtste begonnen Dennis Ribbens en Joris van Ballegooy met honkslagen. De twee voerden een double steal uit, maar waren later minder succesvol. Eerst werd Ribbens in een rundown uitgeschakeld tussen het derde honk en de plaat na een pick-of van de catcher. Na een strikeout ging Van Ballegooy op het derde honk uit bij een steelpoging en kwam de inning ten einde.

In de 2e9 scoorde UVV hun tweede punt. Gilmer Lampe begon met een driehonkslag. Met één uit scoorde hij op een opofferingsslag van Mike Bazuin, waarna Brennan Nijhof vier wijd kreeg. Hierna nam closer Kevin Geestman de pitching over en fielde een comeback grounder van Jamie Verheyleweghen, waarna hij Nijhof gedwongen uitschakelde op het tweede honk om het duel af te sluiten.UVV - DSS 2-4
RHE
DSS003100000-4111
UVV100000001-270
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, W (3-1)62241-
Timo van Lingen, H (1)2.241311
Kevin Geestman, SV (5)0.1-----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (5-5)551744
Timo van Ancum3214--
Kevin Noordzij1-1---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:28 uur.

Game Notes:
Oorspronkelijke aanvangstijd van 14:00 uur verschoven naar 18:00 uur, vanwege de start van de Tour de France (wielrennen) in Utrecht.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20° C, noordwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,8 Bft, luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.