Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 januari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW onthult nieuw club-logo
English
BUSSUM - HCAW heeft een nieuw clublogo onthuld. Het is het eerste nieuwe logo voor de Bussumse vereniging sinds 1985. Destijds was Mr. Cocker Lunchroom voor het eerst de hoofdsponsor van zowel het honkbal- als het softbalteam toen beide ploegen uitkwamen in de Hoofdklasse. Het softbalteam veroverde zeven keer het landskampioenschap, maar degradeerde in 2002. Het honkbalteam werd tweemaal kampioen sinds het vanaf 1967 in de Hoofdklasse uitkomt. Het nieuwe logo werd gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club op 4 januari.

Na afloop van vorig seizoen stopte Mr. Cocker als hoofdsponsor van de club na een record-periode van 30 opeenvolgende jaren.

Een nieuwe hoofdsponsor is nog niet gevonden, zodat het honkbal- en softbalteam momenteel weer gewoon HCAW heten. De laatste keer dat het honkbalteam alleen naar de naam HCAW luisterde was in de seizoenen 1981 tot en met 1983. In 1984 werd de ploeg gesponsord door Clickets, waarna Mr. Cocker het sponsoren overnam in 1985. Voor 1981 werd het honkbalteam sinds 1972 gesponsord door Orwo en vervolgens Nikon.

Het nieuwe logo grijpt terug op het rijke verleden van de vereniging. Maar, zo werd gesteld tijdens de presentatie, er is ook gekeken naar logo's van grote Amerikaanse honkbalorganisatie, waarin de letter(s) van de speelplaats een belangrijke rol spelen. De 'B' in het logo verwijst naar Bussum, de speelplaats van HCAW. Maa de 'B' verwijst ook naar de letter die eind zestiger jaren op de petten van spelers stond in de periode dat de ploeg naar de Hoofdklasse promoveerde. De 'B' stond toen niet alleen voor Bussum, maar ook voor 'Buccaneers', zoals de bijnaam van de ploeg destijds luidde. De vorm van het gebruikte schild in het logo lijkt op de boekweitkorrel uit het wapen en de vlag van de Gemeente Bussum, maar staat tevens symbool voor 'Allen Weerbaar', de eigenlijke naam van de club (Honkbal Club Allen Weerbaar). Een andere verwijzing naar 'Allen Weerbaar' zijn de gebruikte honkbalnaden die iets weg hebben van een lauwerkrans die in de Romeinse tijd geschonken werd aan overwinnaars. De knuppels staan uiteraard voor honkbal en softbal, terwijl het jaar van oprichting ook voor zich spreekt.

Het nieuwe logo is tot stand gekomen door de inbreng van de clubleden. In de komende weken zal het nieuwe logo of het beeldmerk 'B' eerst op de petten verschijnen. Later zullen diverse kledingartikelen te koop zijn in de HCAW-shop op het speelveld.

Het voormalige logo (links) toonde de clubnaam voor een honkbal die in een handschoen zat. Daaronder stond de naam van sponsor Mr. Cocker en vanachter de handschoen was een cocker spaniel zichtbaar, die deel uitmaakt van het Mr. Cocker Lunchroom-logo. Door de jaren heeft dit logo een aantal kleine wijzigingen ondergaan, maar het bleef 30 jaar lang vrijwel hetzelfde.

(6 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.