Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus verslaat ook Rimini; Brno verrassende 2e finalist
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus, dat zich vrijdag voor de finale plaatste, bevond zich zaterdagmiddag (6 juni) in een luxe positie. Omdat men al zeker was van plaatsing was er vandaag geen druk om te moeten winnen tegen Rimini Pirates (Italië). In de eerste wedstrijd van vandaag won Draci Brno en dat betekende dat in de handen van Neptunus lag wie de tweede finalist zou worden. Een Neptuniaanse overwinning zou resulteren in de uitschakeling van Rimini en dus plaatsing voor Brno. Een nederlag betekende kwalificatie voor Rimini.

En het leek de kant van de Italianen op te gaan, die na vijf innings met 3-0 achterstonden. Maar Neptunus verkleinde de achterstand naar 3-2 door tweemaal te scoren in de zesde. De Rotterdammers kwamen vervolgens tot een rally van drie runs in de zevende om met 5-3 te winnen.

De laatste dag van de voorronde begon met het duel tussen Draci Brno en Heidenheim Heideköpfe (Duitsland). Om de kansen de finale te bereiken levend te houden moest Brno dit duel winnen en dan hopen dat Neptunus zou winnen van Rimini. Brno brak een 1-1 stand met twee runs in de zesde inning en won met 5-1. De Litouwse werper Edvard Matusevicius startte voor Brno met de Litouwse umpire Arnoldas Ramanauskas achter de plaat. Hij stond slechts drie hits toe in de vijf innings die hij gooide. De Tsjechen openden de score in de eerste inning, waarna Heidenheim in de vierde langszij kwam. In de zesde slagbeurt scoorde Brno tweemaal, dankzij een fout en een opofferingsslag. Twee 'insurance runs' werden toegevoegd in de achtste slagbeurt. Met volle honken werd Jan Felki geraakt door een worp, waarna een volgend punt tot stand kwam na een honkslag van Arnošt Dubový.
Heidenheim liet zeven lopers achter. Matusevicius schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit, waarna hij een honkslag tegen kreeg en een vrije loop weggaf in de vierde. In de zesde, na een lead-off single, nam Nathan O'Brian de pitching bij Brno over en werd de winnende werper.
Hierna volgden een paar spannende uren voor Brno, want het moest nu wacht op het resultaat van het treffen tussen Neptunus en Rimini. Neptunus won en dus eindigde Rimini op gelijke hoogte met Brno. En hierdoor plaatsten de Tsjechen zich voor de finale, dankzij de winst tegen de Italianen op vrijdag.

De voorronde werd 's avonds afgesloten met een 7-3 winst voor Templiers Sénart (Frankrijk) vs. KNTU Elizavetgrad (Oekraïne). Beide teams scoorden tweemaal in de eerste inning, waarna de Franse ploeg het duel besliste door driemaal te scoren in de tweede slagbeurt. Met twee uit kreeg Felix Brown vier wijd, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Jacques Boucheron. Later in de slagbeurt zorgde ook Rolando Merino Betan voor een punt met een honkslag, waarna het derde punt werd gescoord in een double steal-situatie. In de zesde scoorde Sénart nog tweemaal na een honkslag van Jason Mahood en tweehonkslag van Merino Betan om de stand op te voeren naar 7-2. Winnende werper Leonel Cespedes gooide achtmaal drie slag in zeven innings.

(6 juni)
Rimini opende de score in de tweede inning met twee punten op starter Gijs Timmer. Giuseppe Mazzanti begon met een tweehonkslag en Riccardo Bertagnon sloeg een honkslag, waarna Edgar Mundarain volgde met een puntscorende honkslag. Met één uit werd het tweede punt gescoord na een opofferingsslag van Lorenzo Di Fabio.

Rimini voegde het derde punt toe in de vierde inning. Met één uit sloeg Mundarain een honkslag, stal het tweede honk met twee uit en scoorde toen er een fout volgde op een honkslag van Di Fabio.

Rimini-starter Alexis Candelario schakelde elf slagmensen met drie slag uit en stond zeven honkslagen toe in 6-plus innings. In de eerste vijf innings liet Neptunus drie lopers achter op Candelario, waarvan twee op het derde honk.

En zo leek Rimini op weg naar de winst en dus plaatsing voor de finale. Maar in de zesde inning begon Neptunus terug te komen door tweemaal te scoren. Stijn van der Meer begon met een honkslag en Dwayne Kemp volgde met een tweehonkslag. Hierna schakelde Candelario Raily Legito met drie slag uit, maar kreeg toen een 2-run single tegen van Rien Vernooij, die kort erna werd uitgeschakeld. Vernooij viel over het been van eerste honkman Mundarain, leek zichzelf daarbij te blesseren, maar werd toen uitgetikt op de aangooi vanuit het rechtsveld via de korte stop naar het eerste honk. Christian Diaz volgde met een honkslag, maar bleef achter.

In de zevende inning sloeg Neptunus toe met drie punten. Benjamin Dille begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji. Pinch-hitter Gianison Boekhoudt kreeg vervolgens vier wijd en dat bracht een nieuwe werper naar de heuvel, Victor Moreno. Die werd begroet met een puntscorende honkslag van Stijn van der Meer, die de stand in balans bracht. Even later ging Van der Meer gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Dwayne Kemp, maar daarna leverde Raily Legito een 2-run double af om Neptunus op een 5-3 voorsprong te zetten.

In de achtste en negende inning liet Rimini een loper achter op het tweede honk en stond dus met lege handen. En dat betekende dat de tweede finalist van de European Champions Cup-final van vorig jaar ook was uitgeschakeld. Toen verloor Rimini de best-of-three tegen T&A San Marino, wat nu werd uitgeschakeld op het toernooi in Parijs (Frankrijk).Curaçao Neptunus - Rimini Pirates 5-3 (Game 15)
RHE
Rimini Pirates (Italië)020100000-381
Curaçao Neptunus00000230X-5102
pitchers Riminiinn.SOBBHRER
Alexis Candelario6.1111744
Victor Moreno, BS (1), L (0-1)1.22-311
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Gijs Timmer6--632
Jorian van Acker, W (1-0)111---
Kevin Kelly, H (1)0.2--1--
Loek van Mil, SV (2)1.1--1--
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mojmír Jankovič (Slowakije), 1B-David Kulhánek (Tsjechië), 3B-Fabien Carrette-Legrand (Frankrijk).
Official Scorers & Play-by-Play-Dieks Bannink (Nederland), Huub Nelissen (Nederland).
Technical Commissioner-Beppe Guillizoni (Italië).
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:42 uur.


Draci Brno - Heidenheim Heideköpfe 5-1 (Game 13)
RHE
Heidenheim Heideköpfe (Duitsland)000100000-162
Draci Brno (Tsjechië)10000202X-570
pitchers Heidenheiminn.SOBBHRER
Luke Sommer, L (0-2)662631
Robert Gruber212122
pitchers Brnoinn.SOBBHRER
Edvard Matusevicius5 (*)41311
Nathan O'Brian, W (1-0)43-3--
(*) - Matusevicius gooide op één slagman in de 6e inning
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arnoldas Ramanauskas (Litouwen), 1B-Henri van Heijningen (Nederland), 3B-Fabrizio Fabrizi (Italië).
Official Scorers & Play-by-Play-Huub Nelissen (Nederland), Stefan Slinger (Nederland).
Technical Commissioner-Paul Bokern (Nederland).
Public Address Announcer-Jan van der Sande.
Speeltijd-2:25 uur.


KNTU Elizavetgrad - Templiers Sénart 3-7 (Game 14)
RHE
Templiers Sénart (Frankrijk)230002000-7122
KNTU Elizavetgrad (Oekraïne)200001000-362
pitchers Sénartinn.SOBBHRER
Leonel Cespedes, W (2-0)781632
Pierrick Lemestre231---
pitchers Elizavetgradinn.SOBBHRER
Serhiy Shtapura, L (0-2)1.222553
Maksym Lisnytskyi3.1 (*)2121-
Dmytro Limarenko32131-
Artem Lopata0.1-12--
Dmytro Kiliyevych0.2-----
(*) - Lismytskyi gooide op één slagman in de 6e inning
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel (Nederland), 1B-Christian Posny (Duitsland), 3B-Henri van Heijningen (Nederland).
Official Scorers & Play-by-Play-Stefan Slinger (Nederland), Dieks Bannink (Nederland).
Technical Commissioner-Roberto Loperfido (Italië).
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Speeltijd-2:34 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.