Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eén punt genoeg voor DSS in belangrijke zege
English
HAARLEM - DSS opende de 3-game series vs. HCAW donderdagavond (6 augustus) met het scoren van slechts één punt en dat was alles wat de ploeg nodig had. DSS won nipt met 1-0 van HCAW in de enige serie die nog bepalend is voor de eindstand in de totaalstand.

DSS en HCAW kunnen nog altijd van plek wisselen en dat is bepalend voor het aantal punten dat de twee teams meenemen naar de Play-Downs, die op 13 augustus van start gaat.

(6 augustus)




Het enige punt vanavond werd gescoord in de vijfde inning. Levine Gabriëls begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Mitchel Dautzenberg en kwam op het derde honk toen Mark Smit na een foute aangooi het honk bereikte. Sven Jongejans volgde met een puntscorende honkslag en dat alles. Hierna kreeg DSS nog de honken vol toen Mitchell Koot een honkslag sloeg, resulterend in een werperswissel. Steven van Groningen nam het over van starter Kaj Timmermans en hij zag de inning eindigen toen Ryan Miner in een dubbelspel sloeg.

DSS had verschillende productieve slagbeurten, maar was niet in staat meer dan één punt scoren.

In de tweede inning, met één uit, sloeg Tino van Erk een tweehonkslag en kreeg Joffrey Heus met twee uit vier wijd, maar zij bleven achter. In de vierde opende Mitchell Koot met een honkslag en werd Seb Visser geraakt door een worp. Maar met lopers op het eerste en derde honk en twee uit maakte een gedwongen nul een einde aan de inning. In de zesde, met twee uit, sloegen Heus en Gabriëls een honkslag. Hierna sloeg ook Dautzenberg een honkslag, maar dit keer eindigde de inning toen Heus op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren. In de achtste opende Van Erk met een honkslag, schoof op na een OSS en een grounder, maar strandde op het derde honk.

DSS-starter Tim Halderman stond slechts drie hits toe in de zeven innings die hij gooide. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Marciano Philippi in de eerste inning, maar die ging even later uit bij een steelpoging.

In de tweede inning kwam HCAw dicht bij de opening van de score. Kevin Nieveld begon met een honkslag en schoof op na een grounder. Jelle Blaauw kreeg daarna vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen Raoell Kortstam werd geraakt door een worp. De inning eindigde met een dubbelspel.

In de vierde opende Emersson Paula met vier wijd, maar strandde daarna op het derde honk. In de zesde, nu met een 1-0 achterstand, sloeg Paula een tweehonkslag met één uit, waarna Nieveld vier wijd kreeg. Met twee uit schoven beiden op na een doorgeschoten bal, maar een grounder sloot de inning af, zodat ze in scoringspositie achterbleven.

Halderman kreeg daarna drie nullen op rij in de zevende, net als reliever Max Ploegstra in de achtste. In de negende kreeg closer Kevin Geestman een one-out single tegen van Jarreau Martina. De inning en de wedstrijd eindigden daarna met een drie slag-uitgemaakt bij stelen-dubbelspel.



DSS - HCAW 1-0
RHE
HCAW000000000-042
DSS00001000X-190
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-4)4.111511
Steven van Groningen3.2214--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (3-8)7443--
Max Ploegstra, H (3)11----
Kevin Geestman, SV (6)11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:46 hr.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,7° C, west-zuidwestelijke wind 26 kmu,
windkracht 4,2 Bft, luchtvochtigheid 71%.




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.