Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint vs. taai The Hawks
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks stond donderdag (6 augustus) in de derde inning met 5-0 achter vs. UVV, maar kwam langszij. In de zesde stond de ploeg opnieuw achter, dit keer met 8-5, verkleinde de stand naar 8-7, maar verloor uiteindelijk met 9-7. De wedstrijd werd gestopt na acht complete innings, omdat de 22:30 curfew-regel was bereikt.

UVV kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Jordan Illis. Alle negen spelers in UVV's slagvolgorde sloegen minimaal één honkslag. Zeven van hen scoorden minstens eenmaal.

(6 augustus)
UVV had een productieve start en scoorde vier punten in de eerste inning op starter Quinn Tramm. Drie punten waren onverdiend, want twee veldfouten vormden een bijdrage aan het scoren. Gilmer Lampe opende de wedstrijd met een stootslag-honkslag, waarna Joris van Ballegooy na een fout het honk bereikte. Lampe scoorde daarna op een honkslag van Dennis De Quint, die werd gevolgd door een fout in het outfield, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan. Een opofferingsslag van Omar Williams zorgde voor het volgende punt, gevolgd door een puntscorende grounder van Mike Bazuin. Hierna sloeg Brennan Nijhof een tweehonkslag en kreeg Jamie Verheyleweghen vier wijd, waarna Jordan Illis een RBI ground-rule double toevoegde om er een 4-0 stand van te maken, maar twee lopers bleven daarna achter.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde UVV een punt toe in de derde slagbeurt. Brennan Nijhof opende met een honkslag en schoof op na een fout. Hij kwam een honk verder via een grounder en scoorde even later later na een honkslag van Jordan Illis, maar UVV zou ook weer twee lopers achterlaten.

The Hawks liet een loper achter in de eerste en tweede inning, waarna een rally volgde van vier punten in de 2e3 op starter Thijs Steenwijk. De Amerikaanse werper Enoch Deaton stond vanavond in de slagvolgorde als designated hitter en begon met vier wijd, waarna Jules Peters een honkslag sloeg. Met lopers op het tweede en derde honk leverde Odion Gouverneur een puntscorende honkslag af. Met één uit zorgde een double-steal voor lopers op het tweede en derde honk. Een punt werd daarna gescoord op een grounder van Tim Roodenburg en Berend Ruben volgde met een 2-run homerun die de achterstand verkleinde naar 5-4.

In de vierde kwam The Hawks langszij toen Stephen Henson begon met vier wijd en Gregory Trinidad werd geraakt door een worp. Kevin Noordzij nam daarna de pitching over, zag de lopers opschuiven na een doorgeschoten bal, waarna hij een puntscorende honkslag moest incasseren van Enoch Deaton die er 5-5 van maakte. Een strikeout en dubbelspel sloten de inning af.

UVV hernam de leiding in de 1e5. Met één uit sloeg Jordan Illis een honkslag en scoorde op een honkslag van Dennis Ribbens, maar de ploeg liet ook de honken vol achter.

UVV nam meer afstand door tweemaal te scoren in de zesde op nieuwe werper Michel Offerman. Chris Williams opende met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en Mike Bazuin kreeg vier wijd en stal het tweede honk. Met één uit scoorden de twee op een honkslag van Jamie Verheyleweghen.

In de tweede helft van de zesde inning bracht The Hawks UVV's voorsprong opnieuw in gevaar. Stephen Henson begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit kwam Henson in een rundown bij een poging het derde honk te stelen, maar bereikte het honk veilig na een fout. Even later scoorde hij na een honkslag van Enoch Deaton. Jules Peters voegde een nieuwe honkslag toe en na een binnenhoog maakte een honkslag van Amir Daou er 8-7 van. Deaton scoorde vlak voordat Peters werd uitgeschakeld op het derde honk bij een poging een extra honk te pakken op de honkslag.

UVV voegde nog een 'insurance run' toe in de zevende inning. Joris van Ballegooy werd geraakt met een worp en schoof met één uit op na een fout. Hij scoorde na een nieuwe veldfout en bracht de stand daarmee op 9-7.

Dit keer was The Hawks niet meer in staat iets terug te doen in het restant van de wedstrijd, die na acht complete innings eindigde vanwege de curfew-regel.Mampaey The Hawks - UVV 7-9 (8 inn.)
RHE
UVV40101210-9162
Mampaey The Hawks00410200-797
(wedstrijd na acht complete innings afgesloten vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk3 (*)-3454
Kevin Noordzij, W (2-1)32152-
Tony Enos, H (1)111---
Oscar Meuris, SV (4)11----
(*) - Steenwijk gooide op twee slagmensen in de vierde inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (2-8)5321262
Michel Offerman2.151332
José Moreno0.21-1--
Homerun: The Hawks: Berend Ruben (1)(3e,2-run,op Steenwijk).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Henri van Heijningen, 3B-René Ras.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:09 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,5° C, westelijke wind 16 kmu,
windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.