Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Kinheim dient Pioniers grote shutout-nederlaag toe
English
HOOFDDORP - Slechts vier dagen geleden, op zondag, boekte Vaessen Pioniers een ruime 16-0 shutout-winst vs. HCAW. Vanavond (donderdag 6 augustus) speelde de Hoofddorpse ploeg in een gelijksoortige wedstrijd. Maar dit keer stond men aan de verkeerde kant van de score en verloor met 17-0 van Corendon Kinheim.

Kinheim kwam tot 22 honkslagen, waaronder drie van Mervin Gario, Bryan Engelhardt en Niels van Weert.

Het was niet de eerste grote nederlaag voor Pioniers tegen Kinheim. Op 2 juni verloor Pioniers met 22-5 van de Haarlemmers en ook dat was een thuiswedstrijd. Echter, de (inhaal)wedstrijd werd op het veld van Kinheim gespeeld, vanwege werkzaamheden aan het Pioniers-veld.

In beide wedstrijden was Elton Koeiman de verliezende werper. In beide wedstrijden homerde Bryan Engelhardt. En in beide wedstrijden sloot Pioniers de wedstrijd af met een positiespeler op de heuvel. Op 2 juni was het tweede honkman Daniel Fernandes, vanavond was het rechtsvelder Dirk van 't Klooster.

Nog een feitje, Marco Stoovelaar was één van de Official Scorers in beide wedstrijden en deed de play-by-play. Overigens was hij afgelopen zondag ook één van de scorers bij de HCAW vs. Pioniers wedstrijd.

(6 augustus)

...All-time hit-leader Dirk van 't Klooster...
...kijkt toe vanuit de dug-out van Pioniers...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim zette de toon in het duel van vanavond gelijk in de eerste slagbeurt met het scoren van drie snelle punten op starter Elton Koeiman. Kevin Moesquit opende met vier wijd, Mervin Gario sloeg een honkslag en Bryan Engelhardt volgde met een 3-run homerun in diep rechtsveld. Hoewel hierna drie nullen volgden, keek Kinheim niet meer achterom en ging veel meer punten toevoegen in de volgende inning, behalve in de zesde.

Twee runs werden gescoord in de tweede inning. De honken kwamen vol te staan toen Victor Draijer, Niels van Weert en Jochem Koedijk allen een honkslag sloegen. Moesquit ging hierna uit na een line drive, maar de punten werden gescoord op een hierna volgende honkslag van Gario en een 'force play-grounder' van Engelhardt.

In de derde verhoogde Kinheim de stand naar 7-0 en op dat moment was de wedstrijd min of meer gespeeld, want Pioniers kon hier niets tegenover stellen.

In de derde sloegen Jeffrey Arends en Dudley Leonora een honkslag en schoven op na een opofferingsstootslag van Victor Draijer. Een puntscorende honkslag van Niels van Weert werd gevolgd door een fout en die zorgde voor het volgende punt. Nadat ook Moesquit een honkslag had geslagen had Kinheim lopers op het eerste en tweede honk toen Reggie Bomberg de pitching overnam. Hij sloot de inning af met een strikeout, maar kwam in de volgende slagbeurt in de problemen toen hij vier hits en vier runs moest toestaan.

In de vierde scoorde Kinheim de vier punten met twee uit. Met Bryan Engelhardt op het derde honk volgde een tweede gedwongen nul op een grounder van Dudley Leonora, die hem in staat stelde te scoren. Een honkslag van Victor Draijer en vier wijd voor Niels van Weert zorgden even later voor volle honken. Een wilde worp en een 2-run single van Jochem Koedijk deden de rest en verhoogden de stand naar 11-0.


...Dirk van 't Klooster gooit de...
...7e inning voor Pioniers...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de vijfde kwam Kinheim opnieuw tot een rally van vier punten. Het was ook een inning met vijf wissels. Mervin Gario begon met een driehonkslag, waarna Bryan Engelhardt vier wijd kreeg. Dashenko Ricardo volgde met een puntscorende honkslag en door een wilde worp schoven Engelhardt en Ricardo respectievelijk op naar het derde en tweede honk. Dexter de Weert werd vervolgens ingezet als pinch-runner voor Ricardo en hij en Engelhardt scoorden toen Jeffrey Arends een honkslag sloeg. Toen Dudley Leonora volgde met een honkslag werden drie wissels gemaakt op hetzelfde moment. Calvin Martinus kwam in het duel als pinch-runner voor Arends, Sven van de Sanden werd pinch-hitter voor volgende slagman Victor Draijer en Dennis Buring nam de pitching over van Reggie Bomberg. Van de Sanden sloeg een 'force play-grounder' die Martinus naar het derde honk bracht en hij scoorde na een honkslag van Niels van Weert. Een strikeout voor pinch-hitter Jasper Keijzer en een vangbal geslagen door Kevin Moesquit maakten een einde aan de inning, maar Kinheim stond nu met 15-0 voor.

De zesde inning was de enige waarin Kinheim niet scoorde, want Buring schakelde drie van de vier slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarvan twee met drie slag.

Kinheim scoorde de laatste twee punten in de zevende inning op Dirk van 't Klooster, die vanuit het rechtsveld in de laatste inning de heuvel beklom. Hij schakelde de eerste twee slagmensen die hij zag uit, maar kreeg toen een tweehonkslag langs de linksveld-lijn tegen van Sven van de Sanden. Met twee uit raakte Van 't Klooster Jasper Keijzer met een worp, waarna de twee lopers scoorden op een tweehonkslag van Kevin Moesquit.

Pioniers bereikte vanavond verschillende keren de honken, maar strandde ook veel lopers. In totaal bleven tien lopers achter, waarvan vier in scoringspositie en eenmaal de honken vol.

In de eerste inning, op starter Glenn Wassink, kreeg de thuisploeg twee honklopers met twee uit, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

In de derde inning, met een 7-0 achterstand, kreeg Pioniers de honken vol met nul uit. Daniel Fernandes opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Dirk van 't Klooster. Vier wijd voor Danny Rombley zorgde voor volle honken. Fernandes ging even later gedwongen uit op een grounder van Vince Rooi, waardoor de honken vol bleven, want Kinheim miste een dubbelspel op het eerste honk. Een vangbal en strikeout maakten een einde aan de inning, zodat drie lopers dus achterbleven.

In de vierde had Pioniers lopers op het eerste en tweede honk met twee uit, maar ook zij bleven achter.

Scott Ronnenbergh nam de pitching over in de zesde, kreeg een lead-off single tegen van Kevin Dirksen, maar volgde daarna met drie strikeouts. Pim Walsma zorgde voor drie nullen op rij in de zevende om de wedstrijd af te sluiten.Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 0-17 (7 inn.)
RHE
Corendon Kinheim3224402-17222
Vaessen Pioniers0000000-051
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (5-2)5324--
Scott Ronnenbergh13-1--
Pim Walsma11----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (5-4)2.2211077
Reggie Bomberg1.1 (*)12888
Dennis Buring23-2--
Dirk van 't Klooster1--222
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (8)(1e,3-run,op Koeiman).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:29 uur.

Game Notes:
Mike Crouwel 'Acting Head Coach' voor Kinheim als invaller voor Wim Martinus, die op Curaçao verblijft vanwege familie-omstandigheden.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, halfbewolkt, 21,1° C, westelijke wind 26 kmu,
windkracht 4,2 Bft, luchtvochtigheid 70%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.