Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: WBSC en Henk Seppen)

Rob Cordemans startende werper in Game 1 Europa vs. Japan

...Rob Cordemans in actie voor Oranje in de finale...
...van het Europees Kampioenschap vorig jaar in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
English
TOKYO (Japan) - Veteraan-rechtshander Rob Cordemans kan weer een nieuwe mijlpaal in zijn inmiddels uitgebreide internationale loopbaan bijschrijven, want hij is aangewezen als startende werper voor Game 1 van de historische series tussen Team Europe en Team Samurai Japan aanstaande dinsdag. Steve Janssen, de Manager van Team Europe, maakte dit vandaag (zaterdag 7 maart) bekend.

Cordemans, die in oktober 40 jaar werd, speelt internationaal sinds 1995, het jaar waarin hij zijn debuut maakte in het Nederlands Honkbal Team.

De starter voor Samurai Japan is de 23-jarige rechtshander Daichi Osera, die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Nippon Professionall Baseball als werper van Hiroshima Toyo Carp. In zijn eerste seizoen in de hoogste professionele competitie in Japan gooide Osera in 26 wedstrijden, allen als starter (hij gooide er drie daarvan compleet). Hij kwam tot 116 strikeouts en gaf slechts 40 vrije lopen weg in 151 innings en sloot het seizoen af met een 10-8 'record' en een 4.05 ERA. Na afloop van het seizoen werd Osera gekozen tot Rookie of the Year in de Central League.


...Daichi Osera...
(© Foto: WBSC)
Game 1 van de two-game series wordt komende dinsdag 10 maart gespeeld. Game 2 staat de volgende dag op het programma. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Tokyo Dome in de Japanse hoofdstad Tokyo en beginnen om 18:00 uur lokale tijd (10 uur 's morgens Nederlandse tijd).

Beide wedstrijden van de Global Baseball Match worden in Europa rechtstreeks uitgezonden door Eurosport 2. Dinsdagavond, vanaf 23:00 uur (Ned.tijd), is er ook een ruime samenvatting van anderhalf uur te zien op Eurosport 2.

Team Europe arriveerde woensdag in Japan en traint dagelijks sinds donderdag.

Vandaag (zaterdag) hield de ploeg een honkbal-clinic voor de schooljeugd in Giants Stadium en dat volgde op een trainings-sessie van de ploeg in de indoor-faciliteit van de befaamde Yomiuri Giants. Zondag speelt Team Europe een oefenduel tegen een minor league-team van de Yomiuri Giants. Maandag volgt nog een laatste training in QVC Stadium.


...Managers Steve Janssen en Marco Mazzieri nemen de training van vandaag door...

(© Alle Foto's: WBSC)

(7 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.