Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

The Hawks opent oefenseizoen met winst
English
ROTTERDAM - Honkbal is terug!

Vandaag, zaterdag 7 maart, werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen door een Hoofdklasse-ploeg gespeeld, want Mampaey The Hawks opende tegen Tridents, het Rookie League-team van Curaçao Neptunus.

In het Neptunus Familiestadion in Rotterdam won The Hawks met 8-2 in een 8-inning wedstrijd. De ploegen ontmoeten elkaar zondag opnieuw, wederom in Rotterdam.

Vorig seizoen eindigde The Hawks op de laatste plaats in de Hoofdklasse en moest daardoor een best-of-five Play-Off spelen tegen DSS, de kampioen van de Overgangsklasse. The Hawks stond met lege handen, verloor de reeks met 3-2 en degradeerde, terwijl DSS naar de Hoofdklasse promoveerde. Echter, de situatie veranderde vorige maand toen ADO Lakers bekendmaakte zich terug te trekken uit de Hoofdklasse. The Hawks werd gevraagd of er interesse was de vrij gekomen plek over te nemen en besloot dat te doen.

In weken die volgden op de 'promotie' terug naar de Hoofdklasse, veranderde het nodige binnen het team van The Hawks door de terugkeer van vijf spelers. Het vijftal was na vorig seizoen vertrokken om te gaan spelen bij ADO Lakers, maar komt nu weer uit voor The Hawks. De vijf zijn werpers José Moreno, Evan Simons, Quinn Tramm en Kevin van Veen en outfielder Jules Peters. En zo stond het 'nieuwe' team van The Hawks vandaag tegenover Tridents en toonde een positieve instelling, omdat het er echt uitzag als een team.


...Eugene Henson...
...Hoofd Coach...
(© Foto: Henk Seppen)
Een andere wijziging binnen de ploeg kwam een week geleden. Na het terugtrekken van ADO Lakers uit de Hoofdklasse kwam Eugene Henson, die dit seizoen aanvankelijk weer Hoofd Coach zou zijn van ADO Lakers, naar The Hawks om daar Assistent Coach te zijn van Rik Ruts. De Belg was na afloop van vorig seizoen benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van The Hawks. Echter, Ruts kreeg onlangs een promotie op zijn werk en was niet meer in staat één en ander te combineren met het coachen van The Hawks, ook al omdat hij regelmatig in het buitenland zou verblijven. En dus werd Henson benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van The Hawks. Hij wordt geassisteerd door Gregory Grampon, die vorig seizoen Hoofd Coach was bij Braves in Gouda en dit jaar Assistent Coach zou zijn van Henson bij ADO Lakers. Na het terugtrekken van de ploeg verhuisde ook Grampon naar The Hawks, waar hij dit seizoen zou gaan assisteren bij het Rookie League-team van de club. Maar nu Henson is gepromoveerd tot Hoofd Coach kreeg hij weer gezelschap van Grampon als assistent bij het Hoofdklasse-team.

Hoewel de zon zich vandaag best wel liet ziet was het toch koud, maar waren de omstandigheden goed genoeg om te spelen. Echter, beide ploegen konden geen gebruik maken van de dug-outs in het Rotterdamse stadion. Vanwege werkzaamheden waren die niet toegankelijk en stonden zelfs onder water. De spelers namen nu plaats op banken achter de paddings die de infield-hekken beschermen.

The Hawks opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt. Met twee uit sloeg Amir Dou een tweehonkslag en scoorde toen Steven Wharwood volgde met een honkslag. De laatste scoorde het volgende punt na een honkslag van Tim Roodenburg, die aanvankelijk ook dit seizoen voor ADO Lakers zou spelen na te zijn overgekomen van het gepromoveerde DSS.


...Bobby Carrington als werper...
...van Neptunus in 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
Tridents pakte een punt terug in de thuishelft van de eerste inning op starter Bobby Carrington, die voor het laatst in de Hoofdklasse gooide in 2012 toen hij uitkwam voor DOOR Neptunus. Vorig seizoen kwam hij niet in actie. In de eerste inning, de enige die hij gooide, gaf Carrington vier vrije lopen weg, resulterend in het punt, en stond geen hits toe.

The Hawks scoorde het derde punt in de derde inning toen Dou een honkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag van Wharwood. Twee runs werden toegevoegd in de vierde. Roodenburg begon met vier wijd, waarna Julian Goins (die eveneens naar The Hawks overkwam van ADO Lakers) een honkslag sloeg. Hierna sloeg Gino Hersilia Roodenburg over de plaat met een honkslag. Even later scoorde Goins toen Wijnand Ruben in een dubbelspel sloeg.

In de vijfde verhoogde The Hawks de stand naar 6-1. Amir Dou bereikte de honken na een fout in het buitenveld, waarna hij scoorde op een 2-out single van Julian Goins.

The Hawks had opnieuw een 2-run inning in de zevende. Amir Dou opende met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Kevin van Veen opschoof toen Steven Wharwood vier wijd kreeg. Berend Ruben volgde met een honkslag, die beide lopers in staat stelden te scoren.

Tridents scoorde nog eenmaal in de tweede helft van de zevende inning.

Bobby Carrington werd op de heuvel bij The Hawks opgevolgd door Kevin van Veen, Jeldwin Orman, José Moreno en Michel Offerman.

(7 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

Tridents - Mampaey The Hawks 2-8 (8 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks20121020-8113
Tridents (Rookie League)10000010-262
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carrington, W (1-0)114-11
Kevin van Veen, H (1)22-1--
Jeldwin Orman21-3--
José Moreno2--211
Michel Offerman1-1---
pitchers Tridentsinn.SOBBHRER
................8651186
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-...........
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-3:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.