Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates shuts out The Hawks in 7 innings
English
DORDRECHT - L&D Amsterdam Pirates sloeg donderdagavond (2 mei) slechts vier honkslagen meer dan Mampaey The Hawks, maar won in zeven innings met 13-0.

Naast het slaan van tien honkslagen kregen zeven Amsterdamse slagmensen vier wijd, terwijl Bas Nooij voor het aanvallende hoogtepunt tekende met het slaan van een grand slam homerun.

(7 mei)

...Bas Nooij...
...grand slam...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam zette vanavond de toon in het duel met het scoren van vijf punten in de tweede inning op starter Quinn Tramm.

In deze slagbeurt kwamen de honken snel vol te staan toen Remco Draijer opende met vier wijd, Bas Nooij een honkslag sloeg en ook Jesse Aussems een vrije loop kreeg. Een honkslag van Rashid Gerard en opofferingsslag van Patrick Bok zorgden daarna voor de eerste twee punten. De honken kwamen opnieuw vol te staan na een honkslag van Koen Nooij. Hierna werden twee runs toegevoegd op een hierna volgende tweehonkslag van Roelie Henrique. Een grounder van Nick Urbanus maakte er 5-0 van.

Een volgende 5-run rally vond plaats in de vierde inning. Patrick Bok begon met een honkslag en scoorde na een tweehonkslag van Koen Nooij. Hierna kreeg Roelie Henrique vier wijd, waarna twee nullen volgden. Alle honken raakten weer bezig toen ook Remco Draijer vier wijd kreeg. Met zijn broer als loper op het derde honk stapte Bas Nooij in het slagperk en hij sloeg een grand slam homerun om de stand op 10-0 te brengen. Hiermee zorgden Bas en Koen Nooij voor een zeldzaam moment, omdat beiden deel uitmaakten van een grand slam homerun.

Drie runs werden toegevoegd in de zesde inning. Met één uit en Linoy Croes (velderskeus) op het eerste honk kregen Bas Nooij en Jesse Aussems beiden vier wijd. Een wilde worp en een 2-run single van Rashid Gerard verhoogden de stand vervolgens naar 13-0.

Rob Cordemans startte voor Amsterdam en de veteraan gooide negenmaal drie slag in vier innings. Hij werd afgelost in de vijfde door Tom de Blok en die werd de winnende werper, omdat Cordemans niet de vereiste vijf innings gooide.

The Hawks bereikte slechts eenmaal het derde honk. Dat gebeurde in de tweede inning toen Brian Raap op het derde honk kwam na een honkslag van Tim Roodenburg met twee uit. Maar hierna sloot Cordemans de inning af met een strikeout.Mampaey The Hawks - L&D Amsterdam Pirates 0-13 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates0505030-13100
Mampaey The Hawks0000000-061
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans49-4--
Tom de Blok, W (2-0)35-2--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (0-2)52591010
Mitchel Berghmans1-213-
Maikel Berghmans1-----
Homerun: Pirates: Bas Nooij (1)(4e,grand slam,op Tramm).
Box Score
Play-by-Play
Stand
UItslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Jacques Doedijns.
Speeltijd-2:14 uur.

Game Notes:
Eugene Henson (Hoofd Coach The Hawks) uit het veld gestuurd in 1e2 door HP Umpire René Ras voor commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,2° C, westelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.