Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates komt net tekort in finale vs. Bologna
English
PARIJS (Frankrijk) - L&D Amsterdam Pirates kwam net tekort in de finale tegen UnipolSai Bologna (Italië) zondagmiddag in Stade Pershing in de Franse hoofdstad Parijs. De ploeg keek tegen een snelle 2-0 achterstand aan in de eerste inning, wist een punt terug te pakken, maar werd op slechts drie honkslagen gehouden door de Italiaanse pitching.

En dus verloor Amsterdam uiteindelijk met 2-1. Met de overwinning kwalificeerde Bologna zich voor de best-of-three European Champions Cup-finale later in het jaar. In die reeks ontmoeten de Italianen Curaçao Neptunus, dat hun toernooi won in Rotterdam waar Draci Brno (Tsjechië) met 8-2 werd verslagen. Die serie begint op 6 augustus in Bologna, waarna Game 2 op 8 augustus wordt gespeeld in Rotterdam. Wanneer een derde wedstrijd nodig is wordt die gespeeld op 9 augustus, eveneens in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion.

Bologna kwam tot zes honkslagen op Kevin Heijstek, die het hele duel gooide voor Amsterdam. Drie van deze hits kwamen op naam van Guillermo Rodríguez, waaronder een honkslag die de twee winnende punten opleverde.

(7 juni)
Amsterdam kreeg de kans de score te openen in de eerste slagbeurt op starter Marquis Fleming. De 28-jarige rechtshander, geboren in Oakland (USA), speelde zeven jaar professioneel in de organisatie van de Tampa Bay Rays (2008-2014). In 2011 en 2012 bereikte hij Triple-A. Vandaag kwam Fleming tot zeven strikeouts, maar gooide ook zesmaal vier wijd, terwijl hij maar drie honkslagen toestond in de zes innings die hij gooide.

In de eerste slagbeurt gooide hij vier wijd op Michael Duursma met één uit. Hierna koos Nick Urbanus voor de eerste worp, maar werd uitgevangen op fout gebied. Fleming volgde met vier wijd voor Kenny Berkenbosch, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

Bologna sloeg daarna onmiddellijk toe in hun eerste slagbeurt. Met één uit gooide Kevin Heijstek vier wijd op Francesco Fuzzi en kreeg een honkslag tegen van Claudio Liverziani, die werd gevolgd door een fout in het outfield. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Guillermo Rodríguez een honkslag door het midden die beide lopers binnenbracht en de Italianen een 2-0 voorsprong opleverde. De 37-jarige Venezolaan is eveneens een oud-prof in het team van Bologna. Hij speelde 15 seizoenen professioneel, waaronder twaalf in de organisatie van de San Francisco Giants. Rodríguez speelde ook in minor league-teams van de Detroit Tigers en Baltimore Orioles. In 2007 speelde de catcher in 39 Major League-wedstrijden voor de Giants en in 2009 kwam hij uit in zeven wedstrijden voor de Orioles in de big league. Met Rodríguez op het tweede honk volgde een vangbal, waarna Heijstek de slagbeurt afsloot met drie slag voor Alex Sambucci.

In het restant van de wedstrijd gooide Heijstek prima en hield Bologna verder puntloos. Maar de twee punten in de eerste inning bleken beslissend, want Amsterdam kon geen vuist maken en was niet in staat honkslagen en punten te produceren om hun werper te ondersteunen.

Na de twee punten in de eerste inning kreeg Heijstek drie nullen op rij in de tweede inning. Hij kreeg toen honkslagen tegen van Francesco Fuzzi (met één uit) en Guillermo Rodríguez (met twee uit) in de derde inning op loperrs 'te hoeken' te zetten, maar ze bleven achter.
In de vierde kreeg Heijstek een lead-off single tegen, maar ging de loper op het tweede honk uit. In de volgende slagbeurt strandde Bologna een loper op het eerste honk.
In de zesde, na twee snelle nullen, kreeg Bologna lopers op het eerste en tweede honk na een fout en geraakt werper, maar ook zij bleven achter.

Met een 2-0 achterstand kreeg Amsterdam een grote scoringskans in de tweede inning toen het de honken vol kreeg met nul uit, maar scoorde toen slechts eenmaal. Bas Nooij begon met vier wijd, waarna Jesse Aussems en Rashid Gerard met honkslagen voor volle honken zorgden. Een doorgeschoten bal zorgde daarna voor het punt. Met lopers op het tweede en derde honk werd Linoy Croes uitgevangen, waarna de honken weer vol kwamen te staan toen ook Roelie Henrique vier wijd kreeg. Helaas kwam de inning daarna ten einde toen Michael Duursma in een dubbelspel sloeg.

Fleming had veel pitches nodig in de eerste twee innings en gooide toen weinig overtuigend, want hij gaf vier vrije lopen weg en kreeg twee hits tegen. Maar de twee vroege punten gaven hem de steun die hij nodig had en hij begon per inning sterker te gooien. Vanaf de derde inning gooide hij zesmaal drie slag, gaf nog maar twee vrije lopen weg, stond nog maar één honkslag toe en hield Amsterdam puntloos.

In de derde kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd met één uit, maar ging uit bij een steelpoging.
In de vierde kreeg Fleming drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.
In de vijfde gooide hij vier wijd op lead-off hitter Linoy Croes, maar ook die werd uitgeschakeld bij een steelpoging. Na een pop-fly sloot Fleming de inning af met drie slag voor Michael Duursma.
In de zesde begon hij met drie slag voor Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch en stond daarna zijn derde honkslag toe, een klap van Remco Draijer, die na een fout in het outfield opschoof. Maar Fleming sloot de inning dit keer af met drie slag voor Bas Nooij.

In de 1e7 kreeg Amsterdam weer een kans op gelijke hoogte te komen. Lead-off hitter Jesse Aussems kwam na een fout op het honk en werd vervangen door pinch-runner Jorin van Amstel. Hierna werd Fleming opgevolgd door Justin Cicatello. Van Amstel kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Rashid Gerard en bereikte het derde honk toen Linoy Croes werd uitgevangen. Maar hierna sloot Cicatello de inning af met drie slag voor Roelie Henrique.

Heijstek bleef ondertussen prima gooien, want hij kreeg drie nullen op rij in de zevende, waaronder drie slag voor Juan Carlos Infante en Francesco Fuzzi.

In de achtste kwam Amsterdam weer op de honken, maar de eerste twee lopers werden gedwongen uitgeschakeld. In de 2e8 leek Bologna een 'insurance run' toe te gaan voegen. Met één uit sloeg Guillermo Rodríguez een tweehonkslag, maar Heijstek voorkwam een extra tegenpunt toen twee vangballen volgden.

In de 1e9 nam Nicholas Pugliese de pitching over. De 29-jariger rechtshandige in Amerika geboren Pugliese heeft ook een professionele achtergrond. Hij gooide in de minor leagues voor de Los Angeles Angels of Anaheim in 2008-2011 en bereikt de Double-A. Sinds 2011 gooit hij voor Bologna. Hij bezegelde de winst voor de Italianen in de negende inning. Hij begon met drie slag voor Bas Nooij en schakelde ook zijn broer, pinch-hitter Koen Nooij, met drie slag uit. De inning eindigde daarna toen Rashid Gerard een 'comebacker' sloeg naar Pugliese, die de slagman simpel op het eerste honk uitschakelde om een einde aan de wedstrijd te maken.UnipolSai Bologna - L&D Amsterdam Pirates 2-1 (Game 16)(final)
RHE
L&D Amsterdam Pirates010000000-132
UnipolSai Bologna (Italy)20000000X-263
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (1-1)852621
pitchers Bolognainn.SOBBHRER
Marquis Fleming, W (1-1)676311
Justin Cicatello, H (1)21----
Nicholas Pugliese, SV (1)12----
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Dana Beszczynski (Oostenrijk), 1B-Jens Waider (Duitsland), 2B-Michael Ulloa Diaz (Spanje), 3B-Frantisek Pribyl (Tsjechië).
Official Scorers & Play-by-Play-Aude Fatout (Frankrijk), Gwynplaine Manach (Frankrijk).
Technical Commissioners-Jean-Marie Meurant (Frankrijk), Fred van Groningen Schinkel (Nederland).
Speeltijd-2:36 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.