Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint finale; plaatst zich voor European Champions Cup-finale
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus heeft zondag (7 juni) de finale van het European Champions Cup Qualifying Tournament vs. Draci Brno (Tsjechië) gewonnen met 8-2. Hoewel de uitslag overtuigend lijkt, was het dat zeker niet, want het kwam niet makkelijk voor Neptunus.

De Tsjechen stonden met 2-1 voor toen de tweede helft van de zevende inning begon en leken op weg te zijn naar een tweede verrassende overwinning. Op vrijdag won Brno met 6-2 van Rimini Pirates (Italië) en dat leidde uiteindelijk tot de uitschakeling van de Italianen na hun verlies zaterdag tegen Neptunus.

Maar in de 2e7 kwam Neptunus tot een 5-run rally, brak de weerstand van Brno en ging het duel winnen.

Neptuniaan Stijn van der Meer werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Martin Schneider won de prijs voor Beste Pitcher en Kostiantyn Boiko van KNTU Elizavetgrad was de Beste Slagman. Hij kreeg zijn prijs zaterdagavond al na afloop van hun wedstrijd, want daarna begon de ploeg aan de lange twee dagen durende bustocht terug naar huis in Oekraïne.

Met de winst werd Neptunus één van de twee finalisten voor de best-of-three European Champions Cup. Daarin ontmoeten de Rotterdammers de winnaar van het toernooi in Parijs, waar de finale ging tussen L&D Amsterdam Pirates en UnipolSai Bologna (Italië). De Italianen wonnen dat duel nipt met 2-1.
De finalereeks begint op 6 augustus in Bologna, waarna Game 2 op 8 augustus wordt gespeeld in Rotterdam. Wanneer een derde wedstrijd nodig is wordt die gespeeld op 9 augustus, eveneens in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion.

(7 juni)
Neptunus keek al snel tegen een achterstand aan, want Brno stond met 2-1 voor na de eerste twee innings.

Brno sloeg snel toe in de eerste slagbeurt op Diegomar Markwell. Michal Ondraček opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van volgende slagman Martin Schneider. Een vangbal en strikeout volgden, maar de Tsjechen had een vroege voorsprong genomen.

Brno voegde brutaal nog een punt toe in de tweede inning. Met één uit kreeg Adam Hajtmar vier wijd en sloeg Alexander Derhak een honkslag. Een hierna volgende honkslag van veteraan Pavel Budský maakte er daarna 2-0 van. De twee lopers werden naar het tweede en derde honk gebracht via een opofferingsstootslag van Arnošt Dubový, maar na een vangbal bleven zij achter in scoringspositie.

In de volgende innings bleven de Tsjechen de honken bereiken, maar maakten ook wat kostbare fouten op de honken, terwijl de Neptuniaanse verdediging een paar prima nullen maakte. In de derde opende Martin Schneider met vier wijd, waarna Přemek Chroust een honkslag sloeg. Volgende slagman Michael Kremláček werd vervolgens uitgevangen door midvelder Shaldimar Daantji, resulterend in een dubbelspel, want ook Schneider werd op het tweede honk uitgeschakeld. Even later werd Chroust op het eerste honk het slachtoffer van een pick-off van Markwell.

In de vierde inning volgde een gelijksoortig dubbelspel. Adam Hajtmar begon met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Jakub Hatjmar. Hierna werd Alexander Derhak uitgevangen door linksvelder Urving Kemp, die op zijn beurt Hajtmar op het tweede honk uitschakelde en de inning daarmee afsloot.

Met een voorsprong van slechts 2-1 opende Přemek Chroust de zesde inning voor Brno met een honkslag en schoof met één uit op na een wilde worp. Met twee uit probeerde hij te scoren op een honkslag van Jakub Hajtmar, maar werd op de plaat uitgegooid door Daantji.

Neptunus strandde vijf lopers in de eerste zes slagbeurten en kreeg eveneens een aantal nullen op de honken.

Met één uit in de eerste inning sloeg Dwayne Kemp een tweehonkslag op starter Petr Minařík. Hij leek vervolgens te worden uitgeschakeld bij een pick-off op het tweede honk, maar kon opschuiven toen dat in een fout eindigde, waarna hij achterbleef.

In de tweede inning, nu met een 2-0 achterstand, pakte Neptunus een punt terug. Rien Vernooij begon met vier wijd en Christian Diaz sloeg een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Gyenuar Lopez. Benjamin Dille volgde met een honkslag waarop Vernooij scoorde, maar Diaz, die ook probeerde te scoren, werd uitgeschakeld op de plaat.

In de derde, op nieuwe werper Nathan O'Brian, begon Stijn van der Meer met een honkslag, maar werd uitgeschakeld toen Raily Legito in een 'inning-ending double play' sloeg.

In de vijfde bereikte Neptunus het derde honk nadat Shaldimar Daantji een tweehonkslag had geslagen en was opgeschoven na een grounder. Maar ook hij strandde.

In de zesde, nu met Michal Sobotka als pitcher, opende Raily Legito met vier wijd en stal het tweede honk. Maar met één uit werd Legito uitgeschakeld in een pick-off. Hierna kreeg Rien Vernooij vier wijd en stal het tweede honk, maar bleef daarna ook achter.

En zo komen we bij de zevende inning waarin Brno nog altijd met 2-1 voorstaat en Neptunus een tekort aan innings begon te krijgen. Maar hierna sloeg de thuisploeg toe met vijf punten met twee uit om het duel te beslissen. Radim Chroust werd de nieuwe werper voor Brno, maar kwam in de problemen. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Benjamin Dille, die vervolgens opschoof na een wilde worp. Omdat Dille last had van een voetblessure werd hij op het tweede honk vervangen door pinch-runner Urving Kemp en dat bleek het verschil te zijn. Een vangbal leverde de twee nul op en dus leek het erop dat Neptunus opnieuw een loper in scoringspositie zou achterlaten. Maar toen sloeg Stijn van der Meer een honkslag en bracht daarmee de gelijkmaker binnen. Met een geplaagde voet zou Dille nooit hebben kunnen scoren, maar de snelle Kemp deed dat wel en maakte er 2-2 van. En dat was het teken voor Neptunus om het duel te beslissen. Van der Meer, die het tweede honk had bereikt na een fout in het outfield, scoorde het leidende punt op een volgende honkslag van Dwayne Kemp. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Raily Legito vier wijd, resulterend in weer een werperswissel. Jan Vašourek nam het over, maar werd begroet met drie opeenvolgende puntscorende honkslagen van Gianison Boekhoudt, Rien Vernooij en Christian Diaz, die de stand opvoerden naar 6-2 in het voordeel van Neptunus.

In de achtste voegde Neptunus nog twee runs toe na een tweehonkslag van Stijn van der Meer en honkslag van Dwayne Kemp.

In de 1e9 kreeg Kenny Van Den Branden, die de pitching in de zevende had overgenomen, drie nullen op rij. Voor Neptunus was het toen tijd voor een feestje!Curaçao Neptunus - Draci Brno 8-2 (Game 16, finale)
RHE
Draci Brno (Tsjechië)110000000-294
Curaçao Neptunus01000052X-8150
pitchers Brnoinn.SOBBHRER
Petr Minařík211311
Nathan O'Brian3--3--
Michal Sobotka, H (1)1-2---
Radim Chroust, BS (1), L (1-1)0.2-1344
Jan Vašourek1.1-1633
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell642822
Kenny Van Den Branden, W (1-0)33-1--
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fabrizio Fabrizi (Italië), 1B-Arnoldas Ramanauskas (Litouwen), 3B-Mojmír Jankovič (Slowakije).
Official Scorers & Play-by-Play-Huub Nelissen (Nederland), Stefan Slinger (Nederland).
Technical Commissioners-Roberto Loperfido (Italië), Beppe Guillizoni (Italië).
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:47 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.