Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint protest uit verliesduel vs. Pirates
English
NIEUWEGEIN - Op donderdag (7 juli) maakte de KNBSB bekend dat de Protestcommissie een door Curaçao Neptunus op 30 juni ingediend protest tijdens de wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates heeft behandeld en toegewezen. Dit was de tweede wedstrijd uit de 3-game series die van begin augustus naar voren is geschoven omdat Neptunus dan deelneemt aan de best-of-three finale om de European Champions Cup. Amsterdam won de wedstrijd met 4-1.

In de wedstrijd op 30 juni sloot Nick Urbanus de eerste helft van de vijfde inning voor Amsterdam af met een vangbal. Hierna stelde Neptunus dat hij had geslagen met een ongerechtigde knuppel.

Wanneer bevestigd wordt dat een knuppel ongerechtigd is moet de slagman worden uitgegeven en uit het veld worden gestuurd volgens Regel 6.06 d2, maar dat gebeurde niet in dit geval. Nadat Neptunus stelde dat de knuppel ongerechtigd zou zijn, werd die bekeken door de umpires, maar die stonden daarna toe dat de knuppel in de wedstrijd bleef. Dat zou kunnen betekenen dat de knuppel niet ongerechtigd was.

De wedstrijd moet worden uitgespeeld vanaf de tweede helft van de 5e inning met een 1-1 stand. Een datum is nog niet bekend.

Het seizoen wordt na aanstaande zondag (12 juli) onderbroken voor het internationale World Port Tournament, dat op 18 juli van start gaat. Het evenement wordt afgsloten op zondag 26 juli en dat maakt dinsdag 28 een mogelijke speeldag, twee dagen na afloop van het toernooi. Op 30 juli begint de volgende series van het reguliere seizoen. Een andere mogelijke datum is dinsdag 4 augustus. De volgende dag vertrekt Neptunus naar Italië waar de ploeg op 6 augustus de eerste wedstrijd speelt van de best-of-three European Champions Cup in Bologna. De volgende wedstrijden staan op de agenda voor 8 en 9 augustus in Rotterdam. De eerstvolgende datum daarna is dinsdag 11 augustus en dat is ook de laatste mogelijkheid, want op donderdag 13 augustus moet de Play-Offs van start gaan.

(7 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.