Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Didi Gregorius slaat eerste honkslag in een Yankee-uniform
English
CLEARWATER, Florida (USA) - Didi Gregorius heeft zijn eerste honkslag laten noteren als speler van de New York Yankees. En het was een tweehonkslag en hij sloeg er ook een punt mee binnen.

De in Amsterdam geboren Gregorius speelde afgelopen dinsdag in zijn eerste wedstrijd in een Yankee-uniform in een 5-5 gelijkspel tegen de Philadelphia Phillies. In dat duel was Gregorius de korte stop in de eerste vijf innings en sloeg hij 0-uit-1 met een vrije loop.

Op vrijdag was Gregorius opnieuw de startende korte stop in een volgende wedstrijd vs. Philadelphia Phillies in Clearwater, wat met 4-1 werd gewonnen. In deze wedstrijd tekende Didi voor zijn eerste honkslag als een Yankee. In de vierde inning sloeg Greg Bird het eerste punt binnen voor de Yankees met een tweehonkslag, waarna Ramon Flores met een honkslag voor het volgende punt zorgde. Hierna sloeg ook Gregorius een RBI-double en die bracht Aaron Judge over de plaat, waardoor de Yankees een 3-0 voorsprong namen. Gregorius werd in de 2e5 vervangen en sloeg 1-uit-3.

Op zaterdag sloeg Didi 0-uit-3 en speelde vijf innings in een 9-4 winst vs. Houston Astros. Gregorius was de lead-off hitter in alle drie de wedstrijden die hij tot nu toe speelde.

Op 5 december vorig jaar werd de 24-jarige Gregorius geruild naar de Yankees en kwam over van de Arizona Diamondbacks in een ruil, waarbij ook de Detroit Tigers waren betrokken. Bij de Yankees is Gregorius de geplande opvolger van Derek Jeter, die vorig seizoen afscheid nam na 20 jaar te hebben gespeeld voor de Yankees.

Gregorius maakte zijn Major League-debuut in 2012 als speler van de Cincinnati Reds. Hierna speelde hij voor de Diamondbacks in 2013 en 2014.

Op zondag kwam Gregorius niet in actie voor de Yankees in de wedstrijd tegen de Washington Nationals, voor wie Spencer Kieboom, eveneens een speler met een Nederlands paspoort, een pinch-hit optreden had.

Ook op zondag was er een wel heel ongebruikelijke No-Hitter, want negen (!) werpers stonden geen honkslagen toe voor de Atlanta Braves tegen de Houston Astros in een 2-2 gelijkspel.

(8 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.