Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

The Hawks wint ook oefenduel op zondag
English
ROTTERDAM - Mampaey The Hawks heeft ook een zege geboekt in de tweede oefenwedstrijd tegen Tridents, die zondag (8 maart) werd gespeeld in Rotterdam. Na een 8-2 winst op zaterdag eindigde de tweede ontmoeting in een 11-3 winst voor de ploeg uit Dordrecht.


...Steven Wharwood sloeg 4-uit-4...
...drie singles, één double...
...Hij had ook 4 RBI's en scoorde 1x...
(© Foto: Henk Seppen)
In de wedstrijd van zondag kwam The Hawks in slechts zeven innings aan slag, omdat Tridents geen werpers meer kon inzetten. The Hawks had er wel genoeg, dus de ploeg speelde verdedigend negen innings. Omdat het thuisveld van The Hawks nog niet speelklaar is werd de wedstrijd zondag eveneens in Rotterdam gespeeld, net als de dag ervoor. Maar The Hawks was wel volgens schema de thuisploeg.

Aanvankelijk werd er slechts eenmaal gescoord in de eerste drie innings. Met één uit kregen Stephen Henson en Julian Goins beiden vier wijd in de eerste inning. Henson stal even later het derde honk en ging scoren op een hierna volgende honkslag van Steven Wharwood. Echter, The Hawks strandde ook drie lopers in deze openingsbeurt.

Tridents werd het zwijgen opgelegd in de eerste drie slagbeurten door starter Evan Simons. De rechtshander kwam tot twee strikeouts en moest honkslagen toestaan in de eerste en tweede inning, maar beide lopers kwamen niet verder dan het eerste honk. Mitchell Berghmans nam het werpen over in de vierde inning, begon met twee strikeouts, gooide vervolgens vier wijd, maar die slagman ging uit bij stelen. In de vijfde werd Maikel Berghmans de derde werper voor The Hawks. Hij kreeg drie nullen op rij in de vijfde, waarna hij twee runs moest toestaan in de zesde, maar op dat moment stond The Hawks al met 7-0 voor.

Met een 1-0 voorsprong kwam The Hawks tot een rally van vijf runs in de vierde slagbeurt. In deze inning begonnen Gino Hersilia en Chris Williams beiden met pinch-hit singles, waarna de honken vol kwamen te staan toen Kilian Jansen vier wijd kreeg. Een opofferingsslag van Amir Dou zorgde even later voor een punt en Jules Peters voegde een RBI-single toe. De honken kwamen wederom vol te staan na een vrije loop voor Stephen Henson, waarna het volgende punt werd gescoord toen ook Julian Goins vier wijd kreeg. Een honkslag van Steven Wharwood leverde daarna nog eens twee runs op en verhoogde de stand naar 6-0.

In de vijfde sloeg Amir Dou een honkslag en ging het zevende puny scoren voor The Hawks op een 2-out single van Stephen Henson.

Met een 7-0 achterstand wist Tridents iets terug te doen in de zesde inning door tweemaal te scoren op Maikel Berghmans, die in deze inning drie honkslagen moest toestaan, een slagman met een worp raakte, maar ook tweemaal drie slag gooide. In de 2e6 pakte The Hawks weer een punt terug toen Steven Wharwood en Gino Hersilia beiden een tweehonkslag sloegen.

Quinn Tramm gooide vervolgens twee puntloze innings voor The Hawks in de zevende en achtste. The Hawks voegde nog eens drie runs toe in de zevende inning, hun laatste aanvallend beurt, omdat Tridents geen nieuwe werpers meer kon inzetten. De ploeg kreeg de honken vol, waarna werd gescoord toen Steven Wharwood werd geraakt door een worp. Later in de slagbeurt sloeg Chris Williams nog een 2-run om de stand op te voeren naar 11-2.

In de negende inning scoorde Tridents het laatste punt op Jesper Krutzen.

Komend weekeinde speelt The Hawks het volgende oefenduel op zondag op eigen veld en ontvangt dan het Belgische Borgerhout Squirrels.

(8 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

Mampaey The Hawks - Tridents 11-3 (9 inn.)
RHE
Tridents (Rookie League)000002001-371
Mampaey The Hawks1005113XX-11130
(wedstrijd gespeeld op het veld van Tridents in Rotterdam)
pitchers Tridentsinn.SOBBHRER
................736131111
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, W (1-0)32-2--
Mitchell Berghmans, H (1)121---
Maikel Berghmans22-322
Quinn Tramm22----
Jesper Krutzen1--211
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Jules Martina, 1B-Henri van Heijningen.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-3:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.