Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alswinn Kieboom)

Spencer Kieboom maakt Spring Training-debuut bij Washington
English
KISSIMMEE / TAMPA, Florida (USA) - Spencer Kieboom heeft zijn Spring Training-debuut gemaakt in het Major League-team van de Washington Nationals. Afgelopen vrijdag kwam het 23-jarige catching-talent in de tweede helft van de negende inning in de wedstrijd tegen de Atlanta Braves. Dit was de tweede wedstrijd van de Nationals in de Grapefruit League van dit voorjaar. Vandaag (zondag 8 maart) had Kieboom een pinch-hit optreden tegen de New York Yankees. Gisteren maakte de op Curaçao geboren Ozhaino Albies zijn Spring Training-debuut bij de Atlanta Braves.


...Spencer Kieboom (rechts) met...
...zijn vader Alswinn...
(© Foto: Alswinn Kieboom)
In het duel van vrijdag op het Spring Training-complex van de Braves, verving Kieboom catcher Steven Lerud en werd daarmee de vierde catcher die de Nationals inzette in deze wedstrijd. Kieboom kwam niet aan slag voor de Nationals, die het duel met 9-8 wonnen. De 'Nats' stonden na vier innings met 4-3 achter, maar kwamen tot een rally van vier runs in de vijfde, waarna de ploeg na zes innings weer tegen een 8-7 achterstand aankeek. In de eerste helft van de zevende scoorde Washington tweemaal om een 9-8 voorsprong te nemen en dat werd ook de eindstand.

Zondag werd Kieboom ingezet als pinch-hitter voor Mike Carp met twee uit in de eerste helft van de achtste inning tegenover Wilking Rodriguez, die de inning als reliever was begonnen. Kieboom sloeg een grounder naar Cito Gulver, die vandaag de tweede korte stop in het duel was voor de Yankees, want de Nederlandse professional Didi Gregorius kwam in deze wedstrijd niet in actie. De Yankees wonnen met 3-2.

Spelend met rugnummer 68 is Spencer Kieboom één van de 22 uitgenodigde zogenoemde 'non-roster players' bij het Major League-team. Onder de non-roster spelers zijn ook veteranen Dan Uggla en Tony Gwynn, Jr.. Uggla speelde in negen Major League-seizoenen voor drie clubs, waaronder vijf bij de Florida Marlins. De drievoudig All Star tweede honkman kreeg in december door de Nationals een minor league-contract. Outfielder Gwynn speelde in acht Major League-seizoenen voor vier teams. Vorig jaar was erg zwaar voor hem, omdat zijn legendarische vader en Hall of Famer Tony Gwynn op 54-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van speekselklierkanker. Gwynn was zonder club, maar tekende begin afgelopen een minor league-contract bij de Nationals en kreeg een uitnodiging voor Spring Training.

Afgelopen jaar sloot Spencer Kieboom zijn derde seizoen af in het professionele honkbal. Hij speelde toen in 87 wedstrijden voor de Hagerstown Suns, het Single-A team van de Nationals en sloeg .309 (102-uit-330). Kieboom scoorde 50 punten, sloeg er 61 binnen en kwam tot negen homeruns.

Hij maakte zijn profdebuut in 2012 in Single-A Short Season, waarna hij in 2013 in Rookie League in 2013 om te herstellen van een blessure, waarna hij vorig jaar promoveerde naar Single-A. In juni vorig jaar speelde Kieboom in de All Star Game van de South Atlantic League.

In januari 2013 maakte Kieboom deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands Honkbal Team voor de World Baseball Classic, maar kwam uiteindelijk niet in de ploeg vanwege een blessure. De Nederlandse-Amerikaan Kieboom, geboren in Marietta (Georgia, USA), is de zoon van Nederlander Alswinn Kieboom. Als catcher speelde Kieboom Sr. zelf in de Nederlandse Hoofdklasse voor Twins en HCAW en kwam uit voor Jong Oranje, waarna hij op jonge leeftijd naar Amerika verhuisde.

(8 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.