Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Professionale European Baseball League opgericht
English
AMSTERDAM - Vandaag (vrijdag 8 mei) heeft een bijeenkomst van vertegenwoordigers van San Marino Baseball (San Marino), Rouen Huskies (Frankrijk), Vaessen Pioniers en Curaçao Neptunus (beide Nederland) geresulteerd in de oprichting van de European Association of Professional Baseball, die zich ten doel heeft gesteld een nieuwe competitie, genaamd Euro League Baseball (ELB), te starten, mogelijk al in 2016.


...Aanwezig op de oprichtingsvergadering in Amsterdam waren (links naar rechts)...
...Jerry van den Oever, Owen Ozanich, Wim van den Hurk, Jan van der Sande,...
...Mauro Mazzotti, Keino Perez, Co Haspels en Peter van 't Klooster...
(© Foto: ELB)
Dit was de eerste regel van een persbericht dat vrijdagavond werd verspreid met betrekking tot de oprichting van deze professionele European Baseball League.

In het persbericht werd gezegd dat Co Haspels, Peter van 't Klooster (beiden Pioniers), Jerry van den Oever (Neptunus), Keino Perez, Owen Ozanich (beiden Rouen) en Mauro Mazzotti (San Marino) aanwezig waren op de oprichtingsbijeenkomst in gezelschap van Wim van den Hurk (initiatiefnemer en president), Jan van der Sande (perszaken) en Jan Maarten Kops (initiatiefnemer) in Amsterdam.
Niet-aanwezige leden zijn CB Barcelona (Spanje), Templiers-Sénart (Frankrijk), Buchbinder Regensburg Legionäre (Duitsland) en CBS Sant Boi (Spanje).

De ELB meldde ook dat Unipol Bologna (Italië) en Heidenheim Heideköpfe (Duitsland) toekomstige leden zijn en de verwachting is dat zij zich spoedig zullen aansluiten.

In het bericht zegt de ELB dat de leden tijdens de vergadering hebben gesproken over de opzet van de league, de structuur ervan, samenstelling van de rosters, budgets en logistiek. Hoewel er nog veel hindernissen moeten worden genomen waren alle deelnemers het er over eens dat nieuwe ontwikkelingen in het Europese honkbal nodig zijn. De Association gaat nu de nationale en internationale bonden informeren over hun plannen.

(8 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.