Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

DSS stelt 6e plek veilig in aantrekkelijk duel
English
HAARLEM - In een aantrekkelijk duel won DSS zaterdag (8 augustus) met 4-1 vs. HCAW en eindigde daardoor op de zesde plaats in de totaalstand. Hiermee verdiende DSS het thuisvoordeel in de meeste wedstrijden van de komende Play-Downs, die donderdagavond van start gaat. DSS, dat dit seizoen debuteert in de hoogste afdeling, neemt hierdoor ook vier punten mee naar het postseason.

De wedstrijd bood solide pitching, maar ook een aantal fraaie verdedigende acties van beide teams.

HCAW sloeg slechts twee honkslagen, terwijl DSS tot zeven kwam. Drie daarvan werden geslagen door Sven Jongejans, die alleen de homerun miste om 'for-the-cycle' te slaan.

(8 augustus)
Startende werpers Mike Groen (DSS) en Sander Helmendach (HCAW) hadden beiden een goed optreden en werden gesteund met goede verdedigende acties. Echter, het was DSS dat met meest productief was op de honken om het duel te winnen en de zesde plek veilig te stellen.

De thuisploeg opende de score gelijk in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Sven Jongejans een driehonkslag, waarna hij scoorde op een honkslag van Mitchell Koot.


...Het aantrekkelijke duel was druk bezocht...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
DSS voegde het tweede punt toe in de derde inning. Met één uit kreeg Mark Smit vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte op een honkslag van Sven Jongejans. Goed honklopen werd vervolgens gecombineerd met wat heen-en-weer gegooi, resulterend in twee fouten en een punt. Eerst stal Jongejans het tweede honk. Terwijl Smit het derde honk verliet rende hij door naar de plaat om te scoren toen de aangooi richting tweede honk in het midveld terecht kwam na een foute aangooi. Hierna gooide de midvelder de bal naar de korte stop, die vervolgens weer een mislukte aangooi in de grond voor de catcher afleverde, net nadat Smit had gescoord en dat stelde Jongejans weer in staat het derde honk te bereiken. Maar hij strandde daar, want hierna volgden twee nullen.

Na de honkslag van Jongejans schakelde HCAW-pitcher Sander Helmendach 12 van de volgende 13 slagmensen uit en 14 van de volgende 16. Hij gooide vier wijd op Joffrey Heus met twee uit in de vierde, maar schakelde daarna acht slagmensen op rij uit. Helmendach werd gesteund met een paar prima verdedigende acties, waaronder een fraaie play van korte stop Roy Seltenrijch. Met één uit in de zevende bereikte Heus opnieuw het honk, dit keer via een honkslag, maar nu strandde hij op het tweede honk.

DSS voegde twee 'insurance runs' toe in de negende op Helmendach, die het hele duel gooide. Mark Smit opende met een honkslag en scoorde vervolgens helemaal vanaf het eerste honk toen Sven Jongejans een tweehonkslag sloeg. Nadat Helmendach de volgende twee slagmensen met drie slag had uitgeschakeld zorgde Seb Visser met een tweehonkslag voor het vierde punt.

DSS-starter Mike Groen stond slechts twee honkslagen toe in de acht innings die hij gooide. De rechtshander stond maar drie HCAW-slagmensen tot de honken toe. Na drie nullen op rij (twee strikeouts) in de eerste inning gooide Groen vier wijd op lead-off hitter Emersson Paula in de vierde inning, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Jarreau Martina. Die stal vervolgens het tweede honk en bereikte het derde op een grounder van Raoell Kortstam, maar bleef toen achter.

Groen kreeg weer drie nullen op rij in de derde, waarna hij een 2-out double moest toestaan aan Paula in de vierde, die daarna op het tweede honk achterbleef.

Na Paula's tweehonkslag schakelde Groen 12 slagmensen op rij uit en tijdens die streak waren er een paar fraaie verdedigende plays. In de zesde inning opende Max Clarijs met een scherpe line drive in links-midveld, maar daar maakte midvelder Mark Smit een schitterende diving catch. In de zevende, met twee uit, sloeg Jarreau Martina een line drive naar derde honkman Mitchell Koot, die met een prima vangbal een einde aan de inning maakte.

Groen kreeg drie nullen op rij vijfmaal in de eerste zeven innings. Met twee uit in de achtste kreeg hij een 2-out double tegen van Jelle Blaauw, maar ook die bleef achter.

HCAW scoorde daarna het enige punt in de eerste helft van de negende inning op closer Kevin Geestman. Die raakte lead-off hitter Peter van Doesburg met een worp, waarna vier wijd volgde voor Marciano Philippi. Van Doesburg bereikte het derde honk, terwijl Philippi gedwongen uitging op een klap van Roy Seltenrijch. Even later scoorde hij HCAW's enige punt op een opofferingsslag van Emersson Paula, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.DSS - HCAW 4-1
RHE
HCAW000000001-122
DSS10100002X-470
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (2-9)842743
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, W (4-3)8412--
Kevin Geestman1-1-11
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rutger Druijve, 1B-Edwin Louisa, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Hans van Deursen.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:58 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21° C, noordoostelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.