Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks boekt tweede zege in drie wedstrijden
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks won zaterdag (8 augustus) met 5-1 vs. UVV. Hiermee won de ploeg uit Dordrecht de tweede zege in de laatste drie wedstrijden. Het leverde de ploeg ook weer een thuisoverwinning op, nadat er pas eenmaal op eigen veld was gewonnen voor afgelopen zondag.

The Hawks nam een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning. De ploeg kwam tot 12 honkslagen in de wedstrijd, waarin twee positiespelers werpers werden.

(8 augustus)
The Hawks opende de score met twee runs in de tweede inning op starter Ian Delemarre. Stephen Henson begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en kwam verder toen Brian Raap na een fout het honk bereikte. Een honkslag van Amir Daou leidde daarna tot de twee punten. Henson scoorde vanaf het derde honk, waarna Raap ook scoorde toen Daou in een rundown terecht kwam en werd uitgeschakeld. Hierna volgden twee nullen, maar The Hawks had wel een 2-0 voorsprong genomen.

De Amerikaanse werper Enoch Deaton startte voor The Hawks. Hoewel UVV regelmatig de honken bereikte hield de linkshander de ploeg vier innings puntloos. In de eerste inning gooide hij met één uit vier wijd op Dennis De Quint, maar die ging gedwongen uit. In de tweede kreeg Deaton lead-off singles tegen van Mike Bazuin en Brennan Nijhof. Tijdens een double-steal poging werd Bazuin op het derde honk uitgeschakeld. De honken kwamen vervolgens vol te staan na vier wijd voor Jordan Illis en Thomas Smits, maar een dubbelspel sloot daarna de inning af.

In de derde inning strandde UVV opnieuw twee lopers. In zowel de vierde als de vijfde inning liet UVV één loper achter. Maar de ploeg scoorde ook een punt in de vijfde. Met één uit kreeg Dennis De Quint vier wijd, schoof op na een honkslag van Tony Enos en scoorde op een honkslag van Omar Williams. Maar The Hawks draaide weer een nieuw dubbelspel om een einde aan de slagbeurt te maken.

The Hawks pakte het punt terug in hun vijfde beurt op nieuwe werper Norbert Jongerius, die normaal gesproken de rechtsvelder is voor UVV. Jongerius kreeg een lead-off single tegen van Jules Peters, die daarna het tweede honk stal en opschoof na een honkslag van Odion Gouverneur. Peter scoorde na een honkslag van Julian Goins, die even later zelf werd uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken.

The Hawks voegde 'insurance runs' toen in de zesde en achtste inning op Jim Ploeger, die meestal één van de startende werpers is in de rotatie van UVV. Met één uit sloeg Louie-Jay Sienders een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal en daarna een wilde worp. Volgende slagman Chris Williams kreeg vier wijd en terwijl hij gedwongen werd uitgeschakeld kon Sienders scoren.

In de achtste opende Sienders met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Williams vier wijd kreeg. Sieders werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk, maar even later schoof Williams op na een doorgeschoten bal, waarna hij later scoorde op vier wijd met volle honken voor Julian Goins. Maar met de honken nog altijd vol maakte een strikeout en force out een einde aan de inning.

In de eerste helft van de zesde inning werd The Hawks-starter Enoch Deaton vervangen door Kevin van Veen, die drie prima innings gooide. In de zesde werd hij gesteund met het derde dubbelspel van de thuisploeg, waarna hij drie nullen op rij kreeg in de volgende twee innings.

Met een 5-1 voorsprong gooide Berend Ruben de negende inning voor The Hawks. Ruben, de reguliere tweede honkman, begon met vier wijd voor lead-off hitter Brennan Nijhoff, maar een pop-fly, strikeout en groundout volgden om de winst veilig te stellen.Mampaey The Hawks - UVV 5-1
RHE
UVV000010000-172
Mampaey The Hawks02001101X-5120
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (1-3)421521
Norbert Jongerius111311
Jim Ploeger324422
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, W (3-2)5-5611
Kevin van Veen, H (1)3--1--
Berend Ruben111---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Peter Brink, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcers-Michel Kaashoek, Bas van Rooijen.
Speeltijd-2:43 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,9° C, noordelijke wind 6 kmu,
windkracht 1,5 Bft, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.