Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus dwingt 3e duel af met kleine zege in EC-finale
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus verzuimde tweemaal een kleine voorsprong vast te houden, maar brak daarna een 2-2 stand in de achtste inning om zaterdagavond (8 augustus) met 3-2 te winnen vs. UnipolSai Bologna, waardoor de best-of-three finale van de European Champions Cup in balans kwam. Met de winst dwong Neptunus een beslissende derde wedstrijd af, die zondag wordt gespeeld.

Neptunus opende de finale donderdagavond met een 3-2 nederlaag in Bologna. Vandaag, hoewel de worden 'outhit' met 6-4, kwam de ploeg op eigen veld langszij in de reeks. De derde wedstrijd wordt ook in Rotterdam gespeeld en begint zondag om 12 uur.

Diegomar Markwell gooide zeven-plus sterke innings voor Neptunus na een paar dagen eerder te zijn teruggekeerd van Curaçao. De linkshander verbleef op Curaçao vanwege trieste familie-omstandigheden. Het was dan ook een emotioneel duel voor Markwell, die vandaag ook nog eens zijn 35e verjaardag vierde.

(8 augustus)

Beide startende werpers hadden vanavond een prima optreden. Diegomar Markwell stond slechts drie hits toe in 7 1/3 inning, terwijl hij zesmaal drie slag gooide. Neptunus sloeg vier hits in 7 2/3 inning op de Venezolaanse rechtshander Raul José Rivero, die zeven seizoenen in de minor league gooide voor de Baltimore Orioles (2005-2011).

Diegomar Markwell kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar Bologna te scoren in de volgende slagbeurt. César Javier Suárez Vezga begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Alessandro Vaglio. Even later schakelde Markwell Vaglio uit met een pick-off, maar gooide vier wijd op Alex Sambucci. Volgende slagman Paolino Ambrosino dreunde daarne de bal diep het midveld in. Wanneer de bal niet was verwerkt zou Sambucci waarschijnlijk het derde honk hebben gehaald, of had misschien zelfs kunnen scoren. Echter, midvelder Shaldimar Daantji rende naar achteren en ving de bal om de inning af te sluiten.

In de tweede helft van de tweede inning kreeg Christian Diaz vier wijd voor Neptunus met één uit. Nadat een strikeout de tweede nul opleverde leek Bologna-starter Raul Rivero succesvol te zijn met een pick-off op het eerste honk. Echter, de Duitse umpire Christian Posny gaf Diaz safe, maar die ging even later gedwongen uit op tweede honk na een grounder, zodat de inning ten einde kwam.

Nadat Bologna weer een loper had achtergelaten in de eerste helft van de derde inning opende Neptunus de score in hun derde slagbeurt. Neptunus, dat met 6-4 werd 'outhit', opende score voor zo'n 1600 toeschouwers in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion. Shaldimar Daantji begon met een tweehonkslag, bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Urving Kemp en scoorde op een opofferingsslag van Dwayne Kemp om Neptunus op een vroege voorsprong te zetten. Benjamin Dille volgde met een stootslag-honkslag, maar daarna maakte rechtsvelder Claudio Liverziani een fraaie 'sliding catch' op een uithaal van Raily Legito om de slagbeurt af te sluiten.

In de eerste helft van de vierde inning kwamen de Italianen langszij via een fout. Eerst opende veteraan Claudio Liverziani met vier wijd. Hierna plaatste César Javier Suárez Vezga een stootslag-honkslag die Liverziani naar het derde honk bracht. Toen er een foute aangooi volgde stelde dit Liverziani in de gelegenheid te scoren en de gelijkmaker te laten aantekenen. Kort hierna ging Suárez uit bij een steelpoging na een pick-off van Markwell, die de inning vervolgens afsloot met een strikeout.

Rivero kreeg drie nullen op rij in de 2e4, waarin ook een pijnlijk moment was voor de Slowaakse Home Plate Umpire Mojmir Jankovic. Met twee uit werd hij op een zeer gevoelige plek geraakt door een foutbal van Stijn van der Meer, die even later uitging na een grounder.

Markwell kreeg drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, waaronder drie strikeouts. In de zevende gooide hij vier wijd op Alessandro Vaglio met één uit, maar daarna eindigde een vangbal van Alex Sambucci in een dubbelspel.

Neptunus ging eveneens op rij uit in de vijfde en zesde slagbeurt tegenover Rivero, maar de thuisploeg hernam daarna de leiding in de zevende. Met één uit sloeg Christian Diaz een tweehonkslag langs de linksveld-lijn, net buiten bereik van de duikende derde honkman Suárez. Diaz schoof op naar het derde honk op een grounder van Stijn van der Meer en scoorde na een wilde worp om Neptunus op 2-1 te zetten.

Nadat Bologna drie innings hitloos was gehouden brachten de Italianen de stand weer in balans in de 1e8. Markwell gooide vier wijd op lead-off hitter Paolino Ambrosino, die opschoof na een opofferingsstootslag van Marco Sabbatani. Dat leidde tot een werperswissel, want Loek van Mil nam het over van Markwell. Maar op zijn eerste worp werd de lange rechtshander begroet met een puntscorende honkslag van Eladio Russo, waardoor het 2-2 werd. Een strikeout voor powerhitter Juan Carlos Infante volgde, maar Van Mil kreeg de honken vol toen Francesco Fuzzi een honkslag sloeg en Claudio Liverziani vier wijd kreeg. Bologna liet de honken vol achter nadat hun productieve slagman Suárez werd uitgevangen in wat misschien wel de meest beslissende slagbeurt van de wedstrijd was.

Gesterkt door het slot van de 1e8 nam Neptunus de leiding voor de derde keer in de tweede helft van de achtste. Urving Kemp opende met vier wijd, maar daarna werden Dwayne Kemp en Benjamin Dille beiden uitgevangen. Veteraan Raily Legito volgde met een honkslag die Kemp in scoringspositie bracht. Volgende slagman Gianison Boekhoudt sloeg vervolgens een grounder naar tweede honkman Alessandro Vaglio en leek de derde nul te gaan worden. Echter, er volgde een foute aangooi en dus moest Boekhoudt even versnellen om het eerste honk te bereiken, terwijl Kemp het leidende punt scoorde, 3-2. Met lopers op het tweede en derde honk nam Salomon Marinez het over van Rivero en eindigde de inning met een strikeout.

In de 1e9 kreeg Van Mil een one-out single tegen van Alex Sambucci, maar die ging even later gedwongen uit. Met een loper op het eerste honk sloot Van Mil de wedstrijd af met een strikeout en stelde de winst veilig. En daarmee dwong Neptunus een derde en beslissend wedstrijd af.Curaçao Neptunus - UnipolSai Bologna 3-2
RHE
UnipolSai Bologna (Ita.)000100010-261
Curaçao Neptunus (Neth.)00100011X-341
pitchers Bolognainn.SOBBHRER
Raul José Rivero, L (0-1)7.243432
Salomon Marinez0.11----
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell7.164321
Loek van Mil, BS (1), W (1-0)1.2213--
Box Score
Play-by-Play
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mojmir Jankovic (Slowakije), 1B-Christian Posny (Duitsland),
2B-Winfried Berkvens (Nederland), 3B-Henri van Heijningen (Nederland).
Official Scorers-Dennis Duin (Nederland), Linda Steijger (Nederland).
Technical Commissioner-Jürgen Elsishans (Duitsland).
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes:
Game Two, best-of-three European Champions Cup.
Wedstrijd gespeeld in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.