Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers 'one-runs' Kinheim na ruime nederlaag
English
HOOFDDORP - Na donderdagavond ruim met 17-0 te hebben verloren herstelde Vaessen Pioniers zich en won zaterdag (8 augustus) slechts met 1-0 op eigen veld tegen Corendon Kinheim.

Het enige punt werd gescoord in de derde inning in een wedstrijd waarin slechts vijf honkslagen waren te zien. Pioniers sloeg er drie, Kinheim sloeg er twee.

(8 augustus)
Gedurende het seizoen leek het er op dat Pioniers veel lopers achterliet tijdens de wedstrijden. Dat is waar, want de ploeg liet 10 of meer lopers achter in verschillende ontmoetingen, maar de Hoofddorpse ploeg strandde maar net over de acht lopers per wedstrijd. En met 334 achtergebleven lopers staat Pioniers maar op de vierde plaats achter Neptunus (361), Amsterdam Pirates (360) en Kinheim (338). Vandaag liet Pioniers maar vier lopers achter, waarvan drie in de derde inning, waarin ook het enige punt van de wedstrijd werd gescoord.

In de tweede helft van de derde inning opende Kevin Dirksen voor Pioniers met een honkslag, waarna Djewi Appelman vier wijd kreeg. Met één uit volgde een fout op een 'force play-grounder' van Daniel Fernandes, zodat de honken vol kwamen te staan. Vervolgens werd de tweede nul genoteerd na binnenhoog van Dirk van 't Klooster. Kinheim-starter David Bergman volgde met vier wijd voor Danny Rombley en dat zou resulteren in het enige punt in het duel van vandaag. De honken bleven vol achter toen Vince Rooi een grounder sloeg.

David Bergman stond nog maar één extra honkslag toe in de zes innings die hij gooide. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de eerste, tweede, vierde en vijfde inning. In de zesde, met éen uit, kreeg hij een honkslag tegen van Rombley, die even later uitging bij een steelpoging.

In de zevende inning werd Bergman opgevolgd door Tom Stuifbergen, die herstellende is van een blessure en slechts één inning gooide. De voormalige profs kreeg drie nullen op rij, waarna hij werd afgelost door closer Arshwin Asjes. Die kreeg een one-out single tegen van rookie Glenn Bakker in de achtste, maar een line out en strikeout volgden.

Kinheim sloeg slechts twee honkslagen op vier werpers. Beide honkslagen werden genoteerd op starter Ricardo Hernandez Sanchez, die de eerste vijf innings gooide.

Met één uit in de eerste inning kreeg Hernandez een honkslag tegen van Mervin Gario, maar volgde met twee strikeouts. Na drie nullen op rij in de volgende twee innings kreeg de linkshander een one-out single tegen van Bryan Engelhardt. Maar met twee uit ging die uit bij stelen na een succesvolle pick-off.

In de vijfde gooide Hernandez vier wijd op lead-off hitter Sven van de Sanden, die het tweede honk stal met één uit, maar daarna strandde.

In de zesde inning nam Sedley Karel het werpen over en kreeg drie nullen op rij. In de zevende deed nieuwe werper Dennis Buring hetzelfde. Closer Bayron Cornelisse nam het daarna over in de achtste inning. Hij zag lead-off hitter Dudley Leonora het honk bereiken na een fout en opschuiven via een opofferingsstootslag en een grounder. Met Leonora op het derde honk kreeg Jochem Koedijk vier wijd, maar daarna maakte een grounder een einde aan deze scoringskans. In de negende zag Cornelisse opnieuw de openingsslagman het honk bereiken na een fout, dit keer Mervin Gario. Maar hierna sloeg Engelhardt in een dubbelspel, waarna een grounder van Dashenko Ricardo de wedstrijd afsloot en Cornelisse een save op zijn naam kreeg.Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 1-0
RHE
Corendon Kinheim000000000-021
Vaessen Pioniers00100000X-132
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (8-2)64221-
Tom Stuifbergen11----
Arshwin Asjes12-1--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (8-3)5512--
Sedley Karel, H (7)1-----
Dennis Buring, H (1)1-----
Bayron Cornelisse, SV (9)2-1---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-André Eijpe, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-2:16 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21° C, noordoostelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,7 Bft, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.