Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Zarraga, Daal maken ook Spring Training-debuut
English
GLENDALE / GOODYEAR, Arizona (USA) - Op zaterdag meldde Grand Slam * Stats & News het Spring Training-debuut van korte stop Ozhaino Albies in het Major League-team van de Atlanta Braves en op zondag speelde catcher Spencer Kieboom zijn eerste wedstrijd voor de Washington Nationals. Maar een paar dagen eerder speelden ook twee andere Nederlandse spelers in hun eerste Spring Training-wedstrijd van dit seizoen.

Catcher Shawn Zarraga speelde voor de Los Angeles Dodgers en korte stop Carlton Daal kwam in actie voor de Cincinnati Reds.

In Goodyear maakte Daal, met rugnummer 79, afgelopen donderdag (5 maart) zijn seizoensdebuut voor de Reds in het thuisduel tegen Cleveland Indians, dat met 9-3 won. Daal kwam in de eerste helft van de zesde inning in het duel toen hij korte stop Eugenio Suarez verving. In de 2e8 kreeg Daal zijn eerste slagbeurt en ging uit na een grounder richting kort. Het was een verrassend debuut voor Daal, want hij staat niet op de lijst van de zogenoemde 'non-roster invitees', spelers die aan de Spring Training deelnemen met de Major League-club, maar dus niet op het 40-man roster staan. Regelmatig voegen clubs vroeg in het Spring Training-seizoen spelers uit het Minor League-trainingskamp toe aan het big league-team als extra spelers voor een wedstrijd. Op donderdag was Daal één van die spelers en speelde in vier innings voor het Major League-team van de Reds in Goodyear Ballpark, het Spring Training-complex van de Reds in Arizona.


...Shawn Zarraga met Burgemeester...
...Bernt Schneiders van Haarlem...
...tijdens de huldiging van...
...het Nederlands Honkbal Team na...
...winst van de wereldtitel in 2011...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Glendale op vrijdag (6 maart) kwam Zarraga voor het eerst in actie voor het big league-team van de Los Angeles Dodgers en tekende voor een prima bijdrage, want hij sloeg het winnende punt binnen in de 7-4 zege tegen de Seattle Mariners. Op Camelback Ranch, het indrukwekkende Spring Training-complex van de Dodgers in Arizona, kwam Zarraga in de 1e5 in het duel als vervanger van catcher Austin Barnes. Met een 4-2 voorsprong voor de Indians kwam Zarraga in de 2e5 aan slag en kreeg vier wijd. Hij bereikte het tweede honk na een honkslag van de Cubaan Erisbel Arruebarrena, waarna hij opschoof na een 'force play-grounder' en scoorde via een wilde worp, waarmee de achterstand werd verkleind naar 4-3.

In de 2e6 kreeg Zarraga (spelend met rugnummer 73) zijn volgende slagbeurt. Mike Kickham had het werpen bij de Mariners overgenomen en kreeg een lead-off single tegen van Yasmani Grandal, die even later gedwongen uitging op een klap van Brandon Dixon. Een vrije loop voor Matt Carson volgde, waarna Dixon de gelijkmaker scoorde toen een foute aangooi volgde op een 'force play-grounder' van Paul Hoenecke bij een poging een dubbelspel te completeren. Met de stand nu op 4-4 kregen de Dodgers lopers op het eerste en derde honk toen volgende slagman Jarek Cunningham het honk bereikte na een nieuwe veldfout. En dat bracht Zarraga in het slagperk, die vervolgens een honkslag, waarmee hij Hoenecke binnenbracht met het leidende punt (5-4). Even later zorgde ook Arruebarrena met een honkslag voor een punt en werd het 6-4. In de achtste inning kreeg Zarraga zijn derde aanvallende optreden, maar sloeg dit keer in een dubbelspel.

Vorig seizoen speelden Daal en Zarraga beiden in een All Star Game. Zarraga in de Southern League (Double-A), Daal in de Midwest League (Single-A).

De 26-jarige Arubaan Zarraga speelt professioneel sinds 2008 en deed dat al die tijd in de organisatie van de Milwaukee Brewers. Vorig seizoen speelde hij in 75 wedstrijden in Double-A, waarna hij promoveerde naar Triple-A en in 17 wedstrijden op het op één na hoogste niveau speelde. In totaal 92 wedstrijden sloeg Zarraga .309 (81-uit-262), scoorde 35 punten en sloeg er 37 binnen. In december werd Zarraga geruild naar de Dodgers voor twee spelers. In 2011 kwam Zarraga voor het Nederlands Honkbal Team uit wat toen de wereldtitel veroverde in Panama.

De 21-jarige van Curaçao afkomstige Daal sloot vorig jaar zijn tweede professionele seizoen af in de organisatie van de Cincinnati Reds. Hij speelde in 95 wedstrijden in Single-A en sloeg .296 (102-uit-345), scoorde 46 punten, sloeg er 29 binnen en stal 13 honken. In 2013, wat zijn eerste profseizoen was, speelde Daal ook al in één Spring Training-wedstrijd voor de Reds en sloeg toen een honkslag in zijn enige slagbeurt.

(9 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.