Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

UVV wint twee oefenwedstrijden in het weekeinde
English
EINDHOVEN - UVV heeft afgelopen weekeinde ook twee oefenwedstrijden gespeeld en sloten die beide met winst af. Aanvankelijk zou UVV een trainingsweekeinde hebben in België op het complex van Borgerhout Squirrels in Borgerhout, bij Antwerpen. Daar was het de bedoeling om twee wedstrijden te spelen tegen de gastclub. Echter, het speelveld in Borgerhout was nog niet speelklaar voor het seizoen.

PSV, in het nabij gelegen Eindhoven, werd gevraagd naar de beschikbaarheid van hun veld en reageerde positief. En zo verhuisde UVV naar Eindhoven en speelde daar zaterdag tegen Borgerhout. Omdat de Belgische ploeg maar eenmaal wenste te spelen in plaats van twee, vanwege de beschikbare pitching, speelde UVV op zondag tegen PSV.

Op zaterdag won UVV met 9-5 tegen de Belgen, waarna de volgende dag een 14-3 zege volgde in een 8-inning duel vs. PSV.

Komend weekeinde speelt UVV tweemaal tegen HCAW. Omdat ook het veld van UVV nog niet gereed is worden beide wedstrijden gespeeld op het complex van HCAW in Bussum, aanvang 15:00 uur.

(9 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Wedstrijd zaterdag: UVV vs. Borgerhout Squirrels

UVV nam een snelle voorsprong met het scoren van drie punten in de eerste twee innings. In de eerste slagbeurt gooide Borgerhout-starter Kevin Desmedt vier wijd op openingsslagman Joris van Ballegooy, die vervolgens het tweede honk stal en opschoof na een foute aangooi. Hij scoorde daarna op een grounder van volgende slagman Jamie Verheyleweghen.


...Brennan Nijhof sloeg een 1-honkslag en 2-honkslag...
...Hij scoorde ook 2 runs en sloeg er 4 binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Jordan Illis opende met een tweehonkslag en scoorde toen Brennan Nijhof volgde met een honkslag. Nadat Norbert Jongerius het honk had bereikt op een fout sloeg Dennis Ribbens in een dubbelspel, maar daarna volgde rookie Julian Rip met een RBI-single, waardoor het 3-0 werd.

Borgerhout pakte een punt terug op starter Jim Ploeger in de derde inning. Ploeger had viermaal drie slag gegooid in de eerste twee innings, maar in deze slagbeurt moest hij vier Belgen tot de honken toestaan. Steven De Lannoy begon met een honkslag en Sam Buelens kwam na een fout op het honk met één uit. De honken kwamen vol te staan via vier wijd voor Nicky Cachard. Nadat Ploeger zijn vijfde strikeout had laten noteren gaf hij weer een vrije loop weg aan Mitch Van Dercruyssen, maar de Squirrels lieten de honken vol achter toen een grounder de inning afsloot.

UVV werd puntloos gehouden in de vierde en vijfde inning, hoewel de ploeg loper in scoringspositie had. Na een loper op het tweede honk te hebben achtergelaten in de vierde had UVV de honken vol met twee uit in de vijfde. Julian Rip was begonnen met vier wijd, net als Thomas Smits met één uit. De derde vrije loop in deze inning was met twee uit voor Omar Williams, maar daarna volgde een grounder.

UVV voegde vervolgens twee runs toe in de tweede helft van de zesde. Met één uit kreeg Brennan Nijhof vier wijd en scoorde toen Norbert Jongerius volgde met een driehonkslag. Nadat Dennis Ribbens vier wijd had gekregen werd het volgende punt gescoord op een nieuwe RBI-single van rookie Julian Rip, die vandaag een prima indruk achterliet. Hij is de zoon van Onno Rip, die zelf ook in de Hoofdklasse speelde in de jaren tachtig voor Kinheim en HCAW.

UVV verhoogde de stand naar 9-1 dankzij een 4-run rally in de zevende inning, waarin de eerste vijf slagmensen op rij de honken bereikten. De honken kwamen vol te staan toen Gilmer Lampe begon met vier wijd, Omar Williams volgde met een honkslag en Mike Bazuin eveneens vier wijd kreeg. Hierna kreeg ook Jordan Illis een vrije loop, zodat werd gescoord. Even later werden de honken schoongeveegd toen Brennan Nijhof een 3-run double sloeg.

Borgerhout verkleinde de achterstand naar 9-5 door viermaal te scoren in de achtste op Gilian Lith. Hij had het werpen overgenomen in de zesde en had de eerste zes slagmensen met drie slag uitgeschakeld. Maar in de achtste kampte Lith met wat problemen. Hij raakte lead-off hitter Sam Buelens met een worp en volgde met vier wijd voor Nicky Cachard. Nadat een binnenhoog de eerste nul had opgeleverd kwamen de honken vol te staan toen ook Mitch Van Dercruyssen vier wijd kreeg. Twee runs werden toen gescoord na een tweehonkslag van Timen Van Geel. De volgende twee werden gescoord terwijl slagman Yannick Gontier werd uitgeschakeld op het eerste honk nadat een doorgeschoten bal volgde op een derde slagbal.

In de negende inning kreeg Borgerhout opnieuw de honken vol met één uit. Hierna werd een line drive in het linksveld van Kenny Celie gevangen en eindigde Lith het duel in stijl met zijn negende strikeout in de vier innings die hij had gegooid en verdiende een save.

UVV had prima pitching vandaag, want starter starter Jim Ploeger schakelde eveneens negen slagmensen met drie slag uit in de eerste vijf innings. Zowel Ploeger als Lith stonden maar twee honkslagen toe. UVV kwam tot elf honkslagen, maar bereikte ook elfmaal het honk via vier wijd.

UVV - Borgerhout Squirrels 9-5 (8½)
RHE
Borgerhout Squirrels (België)001000040-542
UVV12000240X-9111
(wedstrijd gespeeld op het veld van PSV in Eindhoven)
pitchers Squirrelsinn.SOBBHRER
Kevin Desmedt, L (0-1)87111197
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-0)594213
Gilian Lith, SV (1)493244
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.
Wedstrijd zondag: UVV vs. PSV

Op zondag besliste UVV het duel opnieuw al vroeg, want de ploeg kwam viermaal tot scoren in de eerste twee innings. Kwam UVV zaterdag tot 11 honkslagen en bereikten nog eens 11 slagmensen het honk via vier wijd, vandaag boekte de ploeg 14 honkslagen, terwijl opnieuw elf slagmensen een vrije loop kregen.


...Gilmer Lampe bereikte viermaal het honk...
...Hij had een single, double en scoorde 3x...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV opende de score met twee runs in de eerste inning op starter William van de Breemen. Met één uit sloeg Norbert Jongerius een honkslag, stal het tweede honk, schoof op toen Gilmer Lampe na een fout op het honk kwam en scoorde na een wilde worp. Lampe zou ook het tweede honk stelen en bereikte het derde honk na de genoemde wilde worp. Hierna kreeg Omar Williams vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan via een infield-hit van Jordan Illis. Toen de laatste het slachtoffer werd van een pick-off wist Lampe hierdoor het tweede punt te scoren.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Brennan Nijhof begon met vier wijd en Thomas Smits sloeg een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven op een grounder scoorde Nijhof op een klap Dennis Ribbens. Even later bereikte Smits het derde honk na een stootslag-honkslag van Rick Kuipers en scoorde toen Norbert Jongerius na het fout op het honk kwam.

Met een 4-0 achterstand antwoordde PSV met één punt in de 2e2 op starter Timo van Ancum, die na afloop van vorig seizoen terugkeerde naar UVV na twee jaar te hebben gespeeld voor ADO Lakers. Lead-off hitter Karsten van Engeland kwam na een fout op het honk en ging scoren op een grounder van Raynor van Eijk.

Beide ploegen scoorden eenmaal in de vierde inning. Voor UVV scoorde Sam van Dijck (velderskeus) met één uit op een honkslag van Dennis Ribbens, waarna Justin van Zon scoorde voor PSV.

UVV nam een beslissende voorsprong dankzij een 5-run rally in de vijfde via vijf honkslagen op Jan Swaminathan, die de pitching in de derde inning had overgenomen. In deze inning begon Norbert Jongerius met een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Gilmer Lampe. Met één uit kreeg Jordan Illis vier wijd, waarna een double-steal situatie Lampe in staat stelde te scoren. Mike Bazuin volgde met een RBI-single, die even later het derde honk bereikte na een tweehonkslag van Brennan Nijhof. Thomas Smits produceerde hierna een 2-run single die de stand opvoerde naar 10-2.

UVV was ook productief in de zevende inning door driemaal te scoren. Met één uit en Nijhof (velderskeus) op het eerste honk kreeg Jamie Verheyleweghen vier wijd, resulterend in een werperswissel. Met twee uit dreunde Joris van Ballegooy de bal diep het rechtsveld in. De bal werd gevangen, maar het werd een twee punten opleverende opofferingsslag. Dennis Ribbens kreeg daarna vier wijd en scoorde even later het volgende punt dankzij een honkslag van Jongerius.

UVV scoorde het laatste punt in de achtste toen Lampe een honkslag sloeg en scoorde na een fout.

PSV wist nog eenmaal te scoren in de zevende. In die inning werd Mees Cremer de nieuwe werper van UVV. De rookie is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van UVV en deed het prima deze middag. Hij gooide vier wijd op de eerste slagman die hij zag (en die zou scoren), maar hierna schakelde hij de volgende vijf slagmensen op rij uit.

Vier UVV-spelers bereikten viermaal het honk, terwijl Norbert Jongerius vijfmaal op de honken kwam.

PSV - UVV 3-14 (8 inn.)
RHE
UVV22015031-14142
PSV (Overgangsklasse)01010010-373
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (1-0)33321-
Martijn van Soest34-511
Mees Cremer2-2-11/td>
pitchers PSVinn.SOBBHRER
William van de Breemen, L (0-1)2-2442
Jan Swaminathan3-1866
Julian Roosenthaler1.114-22
Justin van Zon1.214221
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.