Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint opnieuw ruim van The Hawks
English
DORDRECHT - L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus wonnen zaterdagmiddag (9 mei) opnieuw met ruim verschil. Door deze overwinningen klommen de twee finalisten van vorig seizoen naar de eerste plaats, omdat ze Vaessen Pioniers passeerden.

Amsterdam won met 12-1 in zeven innings vs. Mampaey The Hawks, wat nu elf wedstrijden op rij heeft verloren.

Rashid Gerard homerde tweemaal voor de Amsterdamse ploeg, terwijl Kevin Heijstek zijn 'record' opvoerde naar 4-0.

(9 mei)
Amsterdam Pirates opende de score snel met een punt in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Michael Duursma een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Nick Urbanus.


...Rashid Gerard homerde vandaag tweemaal...
(© Foto: Henk Seppen)
De Amsterdamse ploeg kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de tweede inning. Bas Nooij en Jesse Aussems begonnen de slagbeurt met honkslagen, waarna Rashid Gerard een 3-run homerun sloeg. Hierna kreeg Linoy Croes vier wijd en stal het tweede honk. Roelie Henrique kreeg vervolgens ook een vrije loop en even later bereikte Croes het derde honk na een mislukte pick-off. Nadat ook Henrique via een gestolen honk in scoringspositie was gekomen brachten een opofferingsslag van Michael Duursma en tweehonkslag van Nick Urbanus de twee lopers binnen en verhoogden de stand naar 6-0.

The Hawks scoorde wat hun enige punt zou blijken in de tweede helft van de tweede inning. Amsterdam-starter Kevin Heijstek raakte lead-off hitter Steven Wharwood met een worp en die bereikte het derde honk na een honkslag van Berend Ruben. Met twee uit scoorde Wharwood op een honkslag van Julian Goins. De honken kwamen vol te staan toen Chris Williams vier wijd kreeg, maar een gedwongen nul sloot de inning af.

Amsterdam werd hierna puntloos gehouden in de derde en vierde inning, waarin totaal drie lopers achterbleven.

De Amsterdamse ploeg nam vervolgens meer afstand in de volgende slagbeurten om tot een verschil van tien punten te komen. Drie runs werden gescoord in de vijfde inning. Lead-off hitter Bas Nooij werd geraakt door een worp van Michel Offerman, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Nooij kreeg daarna het tweede honk via schijn, waarna hij met één uit scoorde toen Rashid Gerard zijn tweede homerun in de wedstrijd sloeg. Het volgende punt werd toegevoegd toen Linoy Croes een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 2-out double van Michael Duursma.

Nog eens twee runs volgden in de zesde. Kenny Berkenbosch begon met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Remco Draijer. Hierna sloeg Bas Nooij een honkslag en ging scoren op een doorgeschoten bal, zodat de stand op 11-1 kwam.

Met reeds een voorsprong van 10 punten scoorde Amsterdam nog een punt in de zevende toen Roelie Henrique opende met vier wijd en later scoorde na een fout.

Na het punt te hebben gescoord in de tweede inning werd The Hawks hitloos gehouden door Kevin Heijstek in de volgende drie slagbeurten. De rechtshander stond nog maar één slagman tot de honken toe. Eén van de slagmensen die hij tegenover zich kreeg was Lejeune Francisca, die in de vijfde inning in het duel kwam als pinch-hitter. Fransisca werd onlangs aan het roster van The Hawks toegevoegd, maar is geen onbekende in de Hoofdklasse. Echter, hij speelde in zijn laatste wedstrijd in de hoogste afdeling tien (!) jaar geleden toen hij uitkwam voor Kinheim. Na afloop van het seizoen 2005 keerde Francisca terug naar Curaçao.

In de zesde inning nam Daan Hendrix het van Heijstek over en sloot de wedstrijd af met het uitschakelen van zes van de zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg.Mampaey The Hawks - L&D Amsterdam Pirates 1-12 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates1500321-12130
Mampaey The Hawks0100000-133
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (4-0)552211
Daan Hendrix22-1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-3)314766
Michel Offerman421664
Homerun: Pirates: Rashid Gerard 2 (2)(2e,3-run,op Simons; 5e,2-run,op Offerman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Rutger Druijve, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:08 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,8° C, zuidwestelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.