Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

HCAW maakt triple play, maar staat met lege handen vs. Kinheim
English
HAARLEM - Corendon Kinheim won met 9-2 op een winderige zaterdagmiddag (9 mei) vs. HCAW op 16 basehits.

Eén van Kinheim's honkslagen was een 3-run homerun van Kalian Sams, die in zijn laatste wedstrijd voor de ploeg speelde. Sams gaat zich nu richten op het vervolg van zijn profloopbaan, want hij tekende onlangs een contract om te gaan spelen voor een Canadese ploeg.

Rossini Frolijk homerde voor HCAW, dat in de eerste inning een fraai triple play maakte!

(9 mei)
Startende werpers Nick Veltkamp (Kinheim) en Giovanni Tensen (HCAW) gooiden beiden drie puntloze innings, maar daarna begon het scoren. In deze eerste drie slagbeurten was Kinheim het meest productieve van de twee teams. De thuisploeg kwam tot vier honkslagen, terwijl HCAW er maar één sloeg.

Maar het was HCAW dat tekende voor het verdedigende hoogtepunt van de wedstrijd in de eerste inning. Tensen begon met vier wijd voor lead-off hitter Kevin Moesquit, waarna hij een honkslag moest toestaan aan Mervin Gario. Hierna sloeg Dashenko Ricardo een line drive naar korte stop Roy Seltenrijch voor de eerste nul. Maar omdat beide lopers van hun honk af waren kon Seltenrijch een triple play starten! Hij gooide de bal eerst naar tweede honkmanEmersson Paula om Moesquit uit te schakelen, waarna Gario de derde nul weerd, want Paula gooide de bal op rij door naar eerste honkman Rikkert Kempen om het triple play te completeren.

In de tweede helft van de tweede inning liet Kinheim drie lopers achter. Met één uit sloeg Kalian Sams een tweehonkslag, waarna Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd kreeg. Een honkslag van Dudley Leonora zorgde voor volle honken, maar een strikeout en vangbal maakten een einde aan deze scoringskans.

Voor HCAW opende Max Clarijs de derde inning met vier wijd, waarna Peter van Doesburg een honkslag sloeg. Maar met één uit werd de eerste uitgeschakeld bij een steelpoging van het derde honk, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de 2e4 opende Kinheim de score met twee runs. Met één uit sloeg Bryan Engelhardt een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een honkslag van Dudley Leonora. Een opofferingsslag van Jasper Keijzer en een hierna volgende foute aangooi bezorgde Kinheim de leiding.

Kinheim besliste het duel min of meer in de vijfde inning door vijfmaal te scoren. Mervin Gario begon met een honkslag en dat bracht nieuwe werper Gijs van Els naar de heuvel. Gario stal vervolgens het tweede honk en bereikte het derde honk na een honkslag van Dashenko Ricardo. Maar terwijl hij het derde honk naderde liep Gario een hamsting-blessure op en werd vervangen door pinch-runner Niels van Weert, die even later scoorde na een honkslag van Jeffrey Arends. Hierna volgde Kalian Sams met een verre 3-run homerun die Kinheim op een 6-0 voorsprong zette. Bryan Engelhardt kreeg daarna vier wijd en ging het volgende punt scoren op een honkslag van Kevin Moesquit.

Gario's blessure is de tweede in drie dagen voor Kinheim. Afgelopen donderdag kreeg startende werper Tom Stuifbergen last van een knieblessure en verliet het duel na 4 2/3 inning.

HCAW scoorde tweemaal in de zesde inning. Met één uit sloeg Roy Seltenrijch een honkslag en scoorde toen Rossini Frolijk homerde om de achterstand te verkleinen naar 7-2.

De HCAW-verdediging draaide nog een dubbelspel in de zevende inning na een line drive van Jasper Keijzer, maar Kinheim voegde nog eens twee punten toe in de 2e8. Tegenover nieuwe werper Bob Klaarenbeek verhoogden honkslagen van Jeffrey Arends en Kalian Sams de stand naar 9-2.Corendon Kinheim - HCAW 9-2
RHE
HCAW000002000-242
Corendon Kinheim00025002X-9161
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, L (0-2)4 (*)32832
Gijs van Els0.211444
Tony Kreisel2.1111--
Bob Klaarenbeek1--32-
(*) - Tensen gooide op één slagman in de vijfde inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (1-2)775422
Scott Ronnenbergh212---
Homeruns: HCAW: Rossini Frolijk (1)(6e,2-run,op Veltkamp); Kinheim: Kalian Sams (1)(5e,3-run,op Van Els).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Rob Has, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:54 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,4° C, west-zuidwestelijke wind 43 kmu, luchtvochtigheid 63%....HCAW's korte stop Roy Seltenrijch vangt de line drive in de 1e inning die het begin is van een triple play...

...Peter van Doesburg keert terug naar het 1e honk...

...Rossini Frolijk homert voor HCAW...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.