Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ruim in Hoofddorp
English
HOOFDDORP - curaçao Neptunus won zaterdag (9 mei) met 15-2 in zeven innings vs. Vaessen Pioniers, dat voor het begin van de huidige 3-game series de koploper was in de Hoofdklasse.

Neptunus kwam tot 14 honkslagen op zeven werpers.

De twee runs van Pioniers kwamen tot stand via een 2-run homerun van Daniel Fernandes.

De 15 punten die Pioniers vandaag moest toestaan zijn de meeste die het team tegenkreeg sinds het er 17 moest incasseren op 20 mei 2006 toen de ploeg tegen een 17-0 shutout aanliep tegen Kinheim.

(9 mei)
Neptunus sloeg toe met tien punten in de eerste twee innings en stond reeds met 14-0 voor in de vijfde inning. Na afloop van die slagbeurt had Pioniers inmiddels vijf verschillende werpers gebruikt.

In de eerste slagbeurt scoorde Neptunus drie punten. Met lopers op het eerste en twedede honk produceerde een honkslag van Raily Legito het eerste punt, waarna een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Gianison Boekhoudt de volgende twee runs opleverde.

Een 7-run rally op zes honkslagen volgde in de tweede inning. De rally begon met een 2-run double van Christian Diaz. Na een honkslag van Benjamin Dille nam Dennis Buring de pitching over van starter Lars Huijer. Hij zag Raily Legito het honk bereiken via velderskeus en dat leidde ook tot een punt. Hierna kwamen de honken vol te staan na honkslagen van Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp. Een puntscorende grounder van Rien Vernooij en een 2-run double van Shurman Marlin verhoogden de stand met nog eens drie punten, waarna een fout er een 10-0 stand van maakte.

Drie punten werden toegevoegd in de vierde inning op nieuwe werper Taylor Clemensia. Een tweehonkslag van Urving Kemp en een grounder van Shaldimar Daantji brachten de eerste twee punten binnen. Hierna maakte een opofferingsslag op nieuwe werper Swen Huijer er 13-0 van.

In de vijfde inning werd het veertiende punt gescoord, dankzij een tweehonkslag van Rien Vernooij. Het 15e punt werd toegevoegd in de zevende op Kevin Weijgertse, normaal gesproken de eerste honkman, maar vandaag de designated hitter van Pioniers. Het punt werd gescoord door Adrian Anthony, die een honkslag sloeg, opschoof na een tweehonkslag van Shurman Marlin en scoorde op een opofferingsslag van Urving Kemp.

Neptunus-starter Kenny Van Den Branden kreeg in zes innings zeven honkslagen tegen van Pioniers, dat zeven lopers achterliet. De thuisploeg scoorde daarna hun enige twee punten in de zevende inning op reliever Floris Timmer. Met één uit sloeg Max Draijer een tweehonkslag, waarna hij scoorde toen voormalig Neptuniaan Daniel Fernandes homerde.Vaessen Pioniers - Curaçao Neptunus 2-15 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus3703101-15140
Vaessen Pioniers0000002-293
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (2-0)6437--
Floris Timmer11-222
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (3-1)1 (*)12573
Dennis Buring1-1332
Reggie Bomberg11-1--
Taylor Clemensia0.1-3133
Swen Huijer1.2-2111
Sedley Karel11-1--
Kevin Weijgertse1--211
(*) - Lars Huijer gooide op vier slagmensen in de tweede inning
Homerun: Pioniers: Daniel Fernandes (1)(7e,2-run,op Timmer).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-René Ras, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Technical Commissioner-Gerben Hardeveld.
Public Address Announcer-Hans Heil.
Speeltijd-2:20 uur.

Game Notes:
Hoofdklasse-debuut voor umpire André Ficken.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,4° C, west-zuidwestelijke wind 48 kmu, luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.