Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS verslaat UVV in 11 innings
English
VLEUTEN - DSS won met 2-1 in elf innings vs. UVV op zaterdag (9 mei) in een duel dat puntloos was na negen innings. Een fout leidde tot het winnende punt in de elfde slagbeurt.

Twee dagen nadat de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en HCAW eindigde in een 5-5 gelijkspel na elf innings had de wedstrijd van vandaag ook twee extra innings nodig. Maar dit keer deed de tie-break waarvoor het was 'uitgevonden', namelijk het breken van een gelijke stand. Afgelopen donderdag zou er mogelijk ook een overwinning voor één van de teams zijn geweest als de twaalfde inning gespeeld had kunnen worden. Maar vanwege de curfew-regel die stelt dat er na 22:30 uur niet meer aan een nieuwe mag worden begonnen, werd dat duel na elf complete innings gestopt.

De laatste keer dat er twee 11-inning wedstrijden in één seizoen waren en ook nog eens twee op opeenvolgende speeldagen was in 2011. In dat jaar waren er vier 11-inning wedstrijden in de reguliere competitie, waaronder twee op opeenvolgende dagen. Op 30 april van dat jaar won Kinheim met 7-6 in elf innings vs. Amsterdam Pirates. De volgende dag, 1 mei, won Sparta-Feyenoord met 5-4 in een 11-inning wedstrijd vs. Hoofddorp Pioniers.

(9 mei)
De tweede wedstrijd van de reeks tussen UVV en DSS bleef negen innings puntloos. UVV stond vandaag onder leiding van coach Kevin Knollenburg. Hij nam waar voor Hoofd Coach Ferenc Jongejan, die een schorsing van één wedstrijd moest uitzitten.

DSS bereikte slechts tweemaal het tweede honk in de eerste zeven innings op Jurjen van Zijl. In de eerste inning sloeg Mitchell Koot een honkslag met twee uit en in de tweede inning deed Joffrey Heus hetzelfde. Na de tweede hit schakelde Van Zijl zes slagmensen op rij uit. Hij kreeg een nieuwe 2-out single tegen in de vierde inning toen Tino van Erk na een honkslag op het honk kwam. Die bereikte het tweede honk na vier wijd voor Seb Visser, maar een strikeout sloot de inning af. De tweede keer dat DSS een loper in scoringspositie kreeg was in de zevende inning. Joffrey Heus kreeg toen vier wijd met één uit en Tommy van der Sanden sloeg een honkslag met twee uit, maar ook zij bleven daarna achter.

In hun eerste zeven inning kwam UVV in de tweede inning scoringspositie. Met twee uit stal Norbert Jongerius, die via velderskeus het honk had bereikt, het tweede honk en kreeg Thomas Smits vier wijd, maar een foul-out eindigde de slagbeurt. In de derde inning had UVV lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar dit keer volgde een dubbelspel.

Rookie-starter Timo van Lingen kreeg vervolgens drie nullen op rij in de volgende vier innings. Vanaf het dubbelspel schakelde hij 13 slagmensen op rij uit.

Na zeven innings werden beide startende werpers vervangen.

Voor DSS nam Mark van Deursen het over. Hij kreeg een one-out single tegen van Brennan Nijhof, maar toen draaide DSS een dubbelspel. Voor UVV werd Claudio Bavera de nieuwe werper en hij zag een loper op het derde honk stranden in de achtste inning.

DSS ging op rij uit in de negende, waarna UVV twee lopers op de honken kreeg in de 2e9, maar die bleven achter.

In de 1e10 opende DSS de score via de tie-break. De twee tie-break lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Tommy van der Sanden en een hierna volgende honkslag van Mark Smit zette DSS op een 1-0 voorsprong.

In de 2e10 nam Kevin Geestman de pitching bij DSS over, maar zag UVV langszij komen. Aanvankelijk schakelde Geestman eerst de voorste loper uit via een pick-off, maar even later stal de loper op het eerste honk, Norbert Jongerus, het tweede honk. Vervolgens scoorde die het gelijkmakende punt na een honkslag van Mike Bazuin.

En dus ging de elfde inning van start.

In de 1e11 schoven tie-break lopers Lex Leijenaar en Mitchel Dautzenberg op na een opofferingsstootslag van Sven Jongejans. Met twee uit leek een comeback-grounder van Seb Visser de laatste nul te gaan opleveren, maar werper Claudio Bavera maakte een fout en daardoor kon Leijenaar scoren. Shane Boeree werd vervolgens ingezet als pinch-runner voor Visser. Hij werd het slachtoffer van een pick-off van Bavera en op dat moment vertrok Dautzenberg richting thuisplaat, zodat UVV Boeree liet gaan en de loper op de plaat uitschakelde om een einde aan de inning te maken.

In de 2e11 ging Jamie Verheyleweghen, de voorste tie-break loper gedwongen uit op het derde honk na een stootslag richting werper van Joris van Ballegooy. Hierna schakelde Geestman Gilmer Lampe met drie slag uit. Een double steal volgde om de lopers op het tweede en derde honk te zetten, maar een grounder maakte een einde aan de inning en de wedstrijd, resulterend in een 2-1 winst voor DSS.UVV - DSS 1-2 (11 inn.)
RHE
DSS000000000 11-260
UVV000000000 10-161
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Timo van Lingen7513--
Mark van Deursen1 (*)--2--
Max Ploegstra1-2---
Kevin Geestman, BS (1), W (2-0)21-11-
(*) - Van Deursen gooide op één slagman in de negende inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl7834--
Claudio Bavera, L (0-3)42-22-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:50 uur.

Game Notes:
Kevin Knollenburg was UVV's 'Acting Head Coach' vandaag als vervanger van Ferenc Jongejan, die voor één wedstrijd was geschorst.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,8° C, west-zuidwestelijke wind 34 kmu, luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.