Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus slaat vroeg toe vs. DSS
English
HAARLEM - Curaçao Neptunus scoorde donderdagavond (7 juli) vijf punten in de eerste vijf innings en won uiteindelijk met 7-2 bij DSS.

Met de winst brak Neptuns een 3-game losing streak. De Rotterdamse ploeg verloor afgelopen weekeinde tweemaal tegen Vaessen Pioniers, waarna afgelopen dinsdagavond werd verloren bij koploper L&D Amsterdam Pirates.

Neptunus kwam tot 14 honkslagen. Drie spelers sloegen er daarvan negen, want Raily Legito, Christian Diaz en Stijn van der Meer hadden er elk drie.

(July 9)
DSS Hoofd Coach Lennart Stut wijzigde voor aanvang van de wedstrijd zijn startende rotatie. Rechtshander Tim Halderman, die aanvankelijk was aangewezen voor Game 3 op zondag, startte vanavond in plaats van linkshander Rik Geestman.

Nu tegenover Halderman opende Neptunus de score met één punt in de eerste slagbeurt. Dwayne Kemp begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Benjamin Dille en scoorde op een opfferingsslag van Raily Legito.

In de tweede inning opende Christian Diaz met een honkslag langs de rechtsveldlijn. Eerste honkman Tino van Erk had een mogelijke kans de bal te fielden, maar struikelde. En zo bereikte Diaz veilig het honk en terwijl de bal verder het rechtsveld inging probeerde hij op te schuiven naar het tweede honk. Maar hij leek niet voluit te lopen en werd op het tweede honk uitgegooid door de rechtsvelder. Hierna sloten twee grounders de slagbeurt af.

Neptunus voegde weer een punt toe in de derde inning. Met één uit stal Dwayne Kemp (die via velderskeus op het honk was gekomen) het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Raily Legito. Vier wijd voor Gianison Boekhoudt volgde, maar Neptunus liet vervolgens twee lopers achter.

De Rotterdammers namen wat meer afstand in de vierde inning door weer een punt te scoren. Christian Diaz begon met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Stijn van der Meer. Even later ging Van der Meer uit bij een steelpoging, waarna volgende slagman Adrian Anthony de bal net over het eerste honk sloeg voor een honkslag, waardoor Diaz kon scoren. Een tweehonkslag van Urving Kemp volgde, maar opnieuw bleven twee lopers achter.

Neptunus verhoogde de voorsprong naar 5-0 door tweemaal te scoren in de vijfde. Raily Legito begon met een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Gianison Boekhoudt. Met twee uit voegde Stijn van der Meer een puntscorende honkslag om er 5-0 van te maken.

Neptunus-starter Orlando Yntema stond slechts één honkslag toe in de eerste vier innings. Nadat DSS op rij was uitgegaan in de eerste slagbeurt begon Ryan Miner de tweede inning met een honkslag, maar strandde op het tweede honk. In de derde gooide de rechtshander tweemaal vier wijd en gaf nog een vrije loop weg in de vierde, maar DSS wist niet tot scoren te komen. Met een 5-0 achterstand scoorden de Haarlemmers uiteindelijk een punt in de vijfde inning. Nadat Neptunus een dubbelspel had gemaakt sloeg Joffrey Heus een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Mitchel Dautzenberg.

DSS draaide zelf ook een dubbelspel in de 1e6 en voegde weer een punt toe in de thuishelft, maar liet ook de honken vol achter. Kevin Kelly nam de pitching over van Yntema. Hij kreeg een lead-off double tegen van Mitchell Koot, die opschoof na een grounder. Kelly raakte vervolgens Tino van Erk met een worp en kreeg een puntscorende honkslag tegen van Seb Visser, die de achterstand verkleinde naar 5-2. De honken kwamen vol te staan toen Levine Gabriëls en Sven Jongejans vier wijd kregen, maar de drie lopers strandden toen Kelly afsloot met een strikeout.

In de 1e7 verhoogde Neptunus de voorsprong met twee punten op nieuwe werper Mark van Deursen. Met één uit en Rien Vernooij (velderskeus) en Christian Diaz (honkslag) op de honken sloeg Stijn van der Meer een tweehonkslag, waarbij de bal net goed bleef langs de linksveld-lijn om de stand op te voeren naar 7-2.

In de 2e7 opende Mitchel Dautzenberg voor DSS met een honkslag, maar daarna sloeg Lex Leijenaar een line drive naar eerste honkman Rien Vernooij, die een dubbelspel kon maken. Een honkslag van Mitchell Koot volgde, maar hij strandde. In de achtste opende Tino van Erk met een tweehonkslag op nieuwe werper Gijs Timmer, maar ook hij bleef achter. Timmer kreeg vervolgens drie nullen op rij in de negende om de wedstrijd af te sluiten.DSS - Curaçao Neptunus 2-7
RHE
Curaçao Neptunus101120200-7141
DSS000011000-270
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (7-2)554311
Kevin Kelly212311
Gijs Timmer23-1--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (2-7)6131155
Mark van Deursen21-322
Kevin Geestman11----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-John Beltman, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:52 uur.

Game Notes:
DSS uitgeschakeld voor eerste plaats in tweede competitiehelft.
Door de zege van Neptunus, HCAW uitgeschakeld voor tweede plaats in tweede competitiehelft.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,3° C, noordwestelijke wind 24 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.