Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks verspeelt vroege voorsprong vs. HCAW
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks stond donderdagavond (9 juli) met 2-0 voor na drie innings vs. HCAW. Echter, de ploeg verzuimde de voorsprong vast te houden, zag HCAW langszij komen in de volgende twee slagbeurten, waarna met 4-2 werd verloren.

Hierdoor heeft The Hawks nu alle 17 thuiswedstrijden tot nu toe verloren.

HCAW stond vanavond onder leiding van Roy Berrevoets als 'Acting Head Coach'. De voormalige speler en coach voegde zich vanavond bij de coachingstaf als invaller voor Ralph Milliard, die voor één wedstrijd was geschorst. Aanvankelijk had Milliard een schorsing van drie wedstrijden gekregen, maar ging daartegen in beroep. Woensdagavond werd de zaak behandeld en teruggebracht naar één wedstrijd.

(9 juli)
HCAW kreeg verschillende honklopers in de eerste drie slagbeurten op Kevin van Veen, maar liet drie lopers achter en stond met 2-0 achter.

In de eerste helft van de eerste inning begon Marciano Philippi met vier wijd voor HCAW. Met twee uit kreeg ook Emersson Paula vier wijd, maar de twee bleven achter. In de tweede slagbeurt begonnen Rossini Frolijk en Jarreau Martina met honkslagen, maar een dubbelspel en grounder sloten de inning af. In de derde kreeg Gianni Frolijk vier wijd met één uit, maar ging uit bij een steelpoging, waardoor de inning ten einde kwam.

The Hawks opende de score met één uit in de tweede helft van de eerste inning op Sander Helmendach. Odion Gouverneur begon met vier wijd, schoof op na een grounder en een wilde worp, waarna hij scoorde op een 2-out single van Steven Wharwood. Een honkslag van Brian Raap volgde, maar de thuisploeg liet twee lopers achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede voegde The Hawks een punt toe in de derde en het was opnieuw Gouverneur die scoorde. Dit keer begon hij met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een opofferingsstootslag van Stephen Henson en scoorde op een honkslag van Berend Ruben, die daarna strandde.

In de eerste helft van de vierde inning pakte HCAW een punt terug. Emersson Paula begon met een honkslag, waarna Rossini Frolijk vier wijd kreeg met één uit. Met twee uit leverde Max Clarijs een RBI-single af, maar HCAW liet opnieuw twee lopers achter.

In de volgende slagbeurt kwamen de Bussumers langszij. Marciano Philippi begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een OSS van Gianni Frolijk, waarna hij de gelijkmaker scoorde na een wilde worp. Volgende slagman Roy Seltenrijch kreeg vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Evan Simons nam het over en sloot de inning af met twee vangballen.

Na de punten te hebben tegen gekregen van The Hawks hielde Helmendach de ploeg puntloos. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Jules Peters in de vuierde, maar schakelde daarna acht slagmensen op rij uit.

In de 1e6 kreeg HCAW de honken vol met twee uit, maar verzuimde de voorsprong te nemen. HCAW liet opnieuw twee lopers achter in de zevende inning, maar brak de 2-2 stand in de eerste helft van de achtste inning. De ploeg scoorde toen twee punten op José Moreno, die de pitching tijdens de vorige slagbeurt had overgenomen. Met één uit en pinch-runner Peter van Doesburg op het eerste honk, waarna de honken vol kwamen te staan na een stootslag-honkslag van Marciano Philippi en vier wijd voor Gianni Frolijk. Een honkslag van Roy Seltenrijch leverde HCAW een 3-2 voorsprong op. Hierna ging Frolijk gedwongen uit op het derde honk na een grounder richting drie van Emersson Paula, maar dat stelde ook Philippi in de gelegenheid te scoren. Een strikeout sloot de inning af, maar HCAW stond wel met 4-2 voor.

In de 2e7 had Steven van Groningen de pitching bij HCAW overgenomen en gooide toen driemaal drie slag. Hij kreeg ook drie nullen op rij in de achtste met wederom een strikeout. In de negende begon Van Groningen met zijn vijfde strikeout, waarna hij een honkslag moest toestaan aan Jules Peters. Die probeerde er een tweehonkslag van te maken, maar werd op het tweede honk uitgeschakeld. Een grounder sloot daarna de wedstrijd af.Mampaey The Hawks - HCAW 2-4
RHE
HCAW000110020-4110
Mampaey The Hawks101000000-261
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach5.242522
Gijs van Els0.11----
Steven van Groningen, W (2-1)35-1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen4.115522
Evan Simons2.1113--
José Moreno, L (0-3)1.11122-
Michel Offerman1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Olav Steijger, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:00 uur.

Game Notes:
Roy Berrevoets was vanavond 'Acting Head Coach' van HCAW als vervanger van Ralph Milliard, die een schorsing van één wedstrijd uitzat.
HCAW uitgeschakeld voor tweede plaats in tweede competitiehelft door de overwinning van Neptunus bij DSS.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,1° C, noord-noordwestelijke wind 13 kmh,
windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 60%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.