Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim ontsnapt aan comeback en wint nipt van UVV
English
VLEUTEN - Corendon Kinheim stond donderdagavond (9 juli) met 4-0 voor in de vijfde inning vs. UVV, maar moest ook een onverwacht vroege werperswissel toepassen. UVV kwam tot comeback, maar uiteindelijk won Kinheim met 5-4.

De Kinheim-aanval werd aangevoerde door catcher Dashenko Ricardo, die 5-uit-5 sloeg, tweemaal scoorde en drie punten binnensloeg. Ricardo sloeg tweemaal een tweehonkslag en sloeg ook een driehonkslag, waardoor hij aleen de homerun miste om 'for-the-cycle' te slaan.

(9 juli)
Beide ploegen gingen op rij uit in de eerste inning, waarna Kinheim het eerste punt scoorde in de volgende slagbeurt op starter Thijs Steenwijk.

Met één uit in de tweede inning sloeg Dashenko Ricardo een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Dudley Leonora. Hierna zorgden Victor Draijer met een honkslag en Jochem Koedijk met vier wijd voor volle honken, maar een gedwongen nul volgde, zodat er drie lopers achterbleven.

Kinheim verdubbelde de voorsprong in de derde inning. Mervin Gario begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Bryan Engelhardt, waarna hij scoorde op 2-out triple van Ricardo om de stand op 2-0 te brengen.

Kinheim-starter Tom Stuifbergen schakelde in de eerste drie innings negen slagmensen op rij uit, maar desondanks keerde hij niet terug op de heuvel in de vierde inning. Met twee uit in de eerste inning stond Stuifbergen tegenover Gilmer Lampe, die toen een comeback-grounder sloeg. Terwijl hij de bal naar het eerste honk gooide blesseerde Stuifbergen zijn schouder. Hij keerde terug om te gooien in de tweede en derde inning, maar bleef er last van houden, waarna hij uit voorzorg werd vervangen.

Scott Ronnenbergh nam het over in de vierde inning. De linkshander gooide vier wijd op Gilmer Lampe en Dennis De Quint met twee uit, maar daarna ging Lampe uit bij stelen op het derde honk.

In de vijfde inning nam Kinheim meer afstand door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Bryan Engelhardt een honkslag en kreeg Phil Ortez vier wijd, waarna beiden scoorden toen Dashenko Ricardo een tweehonkslag sloeg. Hierna nam Jerremyh Angela het werpen over van Steenwijk en schakelde de volgende twee slagmensen uit, maar Kinheim stond nu met 4-0 voor.

In de 2e5 had Ronnenbergh twee nullen toen hij drie slag gooide op Jordan Illis, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp. En zo bereikte Illis dus het eerste honk. Een vrije loop en een fout volgden en dat resulteerde in het eerste punt voor UVV.

Kinheim liet twee lopers achter in de eerste helft van de zesde, waarna UVV even later hun tweede punt scoorde. Ronnenbergh gooide vier wijd op Jamie Verheyleweghen en Gilmer Lampe. Met één uit kreeg hij een puntscorende honkslag tegen van Tony Enos en werd opgevolgd door Pim Walsma, die tweemaal drie slag gooide om de inning af te sluiten.

Kinheim scoorde een 'insurance run' in de zevende inning. Met één uit sloeg Dashenko Ricardo een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Jeffrey Arends. En daarmee tekende Ricardo voor alle Kinheim-punten. Hij scoorde er twee en sloeg er drie binnen.

Walsma kreeg drie nullen op rij in de 2e7, waarna closer Arshwin Asjes het overnam in de achtste. Maar de rechtshander moest twee punten toestaan. Met één uit sloeg Gilmer Lampe een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Dennis De Quint. Met twee uit leverde Brennan Nijhof een puntscorende honkslag af die de achterstand verkleinde naar slechts 5-4, maar een grounder maakte een einde aan de inning.

In de 2e9 kreeg UVV twee honklopers met twee uit. Die bleven achter, want een foul-out maakte vervolgens een einde aan de inning en de wedstrijd.UVV - Corendon Kinheim 4-5
RHE
Corendon Kinheim011020100-5102
UVV000011020-440
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen32----
Scott Ronnenbergh2.125121
Pim Walsma, W (2-0)1.23----
Arshwin Asjes, SV (4)211322
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk, L (0-2)4.123744
Jerremyh Angela2.222211
Ian Delemarre1-1---
Timo van Ancum1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Rob Has, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:00 uur.

Game Notes:
UVV uitgeschakeld voor eerste plaats in tweede competitiehelft.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,4° C, noordwestelijke wind 24 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.