Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW sluit competitie af met winst
English
BUSSUM - HCAW sloot hun reguliere competitie zondag (9 augustus) af met een 6-2 overwinning op eigen veld vs. DSS. De winst kwam nadat de Bussumers een dag eerder met lege handen stonden na verlies tegen DSS, dat daardoor op de zesde plaats eindigde.

Hiermee verdiende DSS het thuisvoordeel in twee van de drie series in de komende Play-Downs, die op donderdag 13 augustus begint. DSS en HCAW opnieuw elkaar dan opnieuw in een 3-game series, die Haarlem van start gaat.

(9 augustus)
HCAW opende de score vandaag met twee punten in de eerste inning op starter Jorn van Ingen. Met één uit sloeg Roy Seltenrijch een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een hierna volgende honkslag van Emersson Paula. Ook die stal het tweede honk, waarna hij het tweede punt voor HCAW scoorde op een 2-out single van Kevin Nieveld.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste twee innings (drie strikeouts) kwam DSS langszij in de eerste helft van de derde inning op Maickel Rietel. Lex Leijenaar en Shane Boeree begonnen met honkslagen. Hierna gooide Rietel drie slag op Ruud Naaktgeboren in zijn eerste slagbeurt van het seizoen. Voor aanvang van het seizoen was Naaktgeboren aanvankelijk gestopt, maar hij keerde vorige week terug in pak. Met één uit schoven de twee lopers op na een wilde worp. Een grounder van Mark Smit en een honkslag van Sven Jongejans brachten respectievelijk Leijenaar en Boeree binnen om er een 2-2 stand van te maken.

HCAW hernam onmiddellijk weer de leiding in de tweede helft van de derde inning. Met twee uit sloeg Emersson Paula een honkslag. Hij schoof op naar het derde honk na een honkslag van Rossini Frolijk, waarna hij scoorde toen er een foute aangooi vanuit het outfield volgde richting derde honk.

In de volgende vier innings bereikte HCAW verschillende keren de honken, maar liet vijf lopers achter op drie werpers. Mark van Deursen nam het werpen voor Van Ingen over in de vijfde inning. Hij begon met een strikeout, waarna vier wijd volgde voor Roy Seltenrijch, maar die strandde op het eerste honk. In de zesde, met twee uit, bereikte Rossini Frolijk het honk na een fout en sloeg Raoell Kortstam een honkslag, maar dit keer liet HCAW lopers achter op het eerste en derde honk. In de zevende, op nieuwe werper Max Ploegstra, liet HCAW een loper op het eerste honk achter.

Met een voorsprong van slechts 3-2 wist HCAW at meer afstand te nemen in de achtste inning met het scoren van drie onverdiende punten. Eerste slagman Kevin Nieveld kwam na een fout op het honk, maar ging gedwongen uit op een grounder van Jarreau Martina. De laatste stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een grounder van Gianni Frolijk en dat had de derde nul geweest kunnen zijn. Hierna kreeg Raoell Kortstam vier wijd, waarna Marciano Philippi een 2-run double afleverde en even later zelf scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Peter van Doesburg, zodat de stand op 6-2 kwam.

Na de puntscorende honkslag van Jongejans in de derde inning schakelde HCAW-starter Maickel Rietel negen slagmensen op rij uit. Hierna, met twee uit in de 1e6 en een 3-2 voorsprong, werd de rechtshander opgevolgd door Bob Klaarenbeek. De linkshander kreeg de links slaande Tino van Erk tegenover zich. Die kreeg vier wijd en schoof op na een honkslag van Seb Visser, maar een vangbal sloot de inning af.

In de volgende drie innings kreeg DSS meer honklopers, maar verzuimde meer punten te scoren. De Haarlemmers lieten zeven lopers achter vanaf de zesde inning.

In de zevende opende Joffrey Heus met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag. Nadat Leon Elshof de pitching had overgenomen van Klaarenbeek, bereikte Heus het derde honk na een doorgeschoten bal. Hij werd daarna op de plaat uitgeschakeld bij een poging de gelijkmaker te scoren op een grounder naar kort.

In de achtste kreeg DSS de honken vol met één uit. Mark Smit begon met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna kreeg ook Sven Jongejans vier wijd, waarna Gijs van Els Elshof verving en de vierde werper werd voor HCAW. Hij raakte Tino van Erk met een worp, waarna vier wijd voor Seb Visser voor volle honken zorgde. Maar hierna sloeg Levine Gabriëls in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de negende begon Heus opnieuw met een vrije loop. Hij schoof op na een doorgeschoten bal en een 2-out single van Naaktgeboren, maar strandde op het derde honk toen Van Els de wedstrijd afsloot met een strikeout.HCAW - DSS 6-2
RHE
DSS002000000-254
HCAW20100003X-680
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, L (1-6)44-632
Mark van Deursen2211--
Max Ploegstra21213-
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (2-9)5.25-322
Bob Klaarenbeek, H (1)0.2-21--
Leon Elshof, H (1)1-2---
Gijs van Els, SV (1)1.2121--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Olav Steijger, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,1° C, zuid-zuidwestelijke wind 13 kmu,
windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.