Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim verslaat Pioniers in seizoen-afsluiter
English
HAARLEM - Corendon Kinheim sloot zondag (9 augustus) hun reguliere competitie af op eigen met veld met 5-1 overwinning vs. Vaessen Pioniers. De Haarlemse ploeg brak een gelijke stand in de zesde, waarna twee 'insurance runs' werden toegevoegd in de achtste.

Pioniers speelde deze reeks zonder hun vaste korte stop Max Draijer. Hij neemt momenteel deel aan het internationale Major League Baseball Camp, dat eerder deze week begon. De try-out wordt gehouden op het complex van Pioniers in Hoofddorp en loopt tot en met 20 augustus.

Aanstaande donderdag opent Kinheim de Play-Offs tegen Curaçao Neptunus, dat de competitie afsloot op de tweede plaats. Met het eindigen op de derde plaats begint Kinheim het postseason met twee punten, terwijl Neptunus opent met vier.

Het op de vierde plaats geëindigde Pioniers, dat met nul punten begint, opent de Play-Offs tegen competitie-winnaar L&D Amsterdam Pirates, dat met zes punten van start gaat door op de eerste plaats te eindigen.

(9 augustus)
Startende werpers Nick Veltkamp (Kinheim) en Lars Huijer hielden beiden hun tegenstander puntloos in de eerste drie innings.

Veltkamp stond in deze periode slechts één slagman tot de honken toe. Dat was Dirk van 't Klooster, die een honkslag sloeg met één uit in de eerste inning. Daarna schakelde Veltkamp acht slagmensen op rij uit.

Huijer trof een productief Kinheim in de eerste slagbeurt, want Mervin Gario en Niels van Weert openden met honkslagen. Maar een gedwongen nul en dubbelspel maakten een einde aan de inning. Huijer kreeg drie nullen op rij in de tweede en kreeg een 2-out single tegen van Gario in de derde, maar die strandde op het tweede honk.

In de 1e4 begon Van 't Klooster voor Pioniers met een honkslag en sloeg Vince Rooi een honkslag met één uit, maar beiden bleven achter.

Kinheim opende daarna de score in de tweede helft van de vierde. Met twee uit sloeg Dashenko Ricardo een honkslag, waarna hij scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Jeffrey Arends. Volgende slagman Dudley Leonora zorgde daarna met ene honkslag voor lopers op het eerste en derde honk, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

Pioniers kwam langszij in de 1e5, dankzij twee rookies. Djewi Appelman begon met een honkslag en scoorde op een 2-out double van Daryl Williams. Appelman startte het duel als derde honkman, terwijl Williams zijn eerste Hoofdklasse-start maakte en in het linksveld speelde.

Nadat Kinheim op rij was uitgeschakeld in de tweede helft van de vijfde inning en Veltkamp's reliever Pim Walsma drie nullen op rij kreeg in de 1e6, hernam de thuisploeg even later de leiding. In de 2e6 scoorde Kinheim tweemaal op Huijer. Met één uit sloeg Phil Ortez een honkslag en Dashenko Ricardo een tweehonkslag. Nadat Dexter de Weert was ingezet als pinch-runner voor Ricardo scoorden de twee lopers op de tweede double in het duel van Jeffrey Arends. Met twee uit bereikte Arends nog het derde honk via een wilde worp, maar bleef toen achter.

In de 1e7 kreeg Walsma een lead-off double tegen van Kevin Dirksen, maar daarna volgden drie nullen. In de 1e8, met een 3-1 voorsprong, werd Scott Ronnenbergh Kinheim's nieuwe werper en zag Pioniers de voorsprong in gevaar brengen, want men kreeg de honken vol. Daniel Fernandes opende met een honkslag, waarna Ronnenbergh Dirk van 't Klooster met een worp raakte. Twee vangballen volgden, maar daarna kwamen de honken vol toen ook Quintin De Cuba werd geraakt. Ronnenbergh maakte een einde aan de dreiging met een strikeout.

Kinheim voegde nog twee 'insurance runs' toe in de achtste inning. Met twee uit gooide reliever Sedley Karel (die het werpen had overgenomen in de zevende) vier wijd op Arends en kreeg de honken vol toen Dudley Leonora en Jasper Keijzer beiden een honkslag sloegen. Hierna leverde ook Sven van de Sanden een honkslag af en bracht twee punten binnen, resulterend in een werperswissel. Dennis Buring nam het over, kreeg opnieuw de honken vol na geraakt werper voor Mervin Gario, maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning.

In de negende kreeg Kinheim-closer Arshwin Asjes twee snelle nullen, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Daryl Williams en gooide vier wijd op Daniel Fernandes. Maar een gedwongen nul maakte vervolgens een einde aan de inning en de wedstrijd.Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 5-1
RHE
Vaessen Pioniers000010000-180
Corendon Kinheim00010202X-5130
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (7-4)65-933
Sedley Karel1.231422
Dennis Buring0.1-----
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (4-4)51-511
Pim Walsma, H (7)22-1--
Scott Ronnenbergh, H (1)11-1--
Arshwin Asjes1-11--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Edwin Louisa, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:33 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,6° C, zuidoostelijke wind 16 kmu,
windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 51%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.