Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV sluit competitie af met overtuigende zege
English
VLEUTEN - UVV sloot hun reguliere seizoen zondag (9 augustus) af met een 9-2 overwinning vs. Mampaey The Hawks.

De winst was pas de vijfde van UVV dit seizoen op eigen veld. Twee daarvan kwamen tot stand tegen The Hawks, dat zelf maar drie thuiswedstrijden won in de competitie.

Aanstaande donderdag ontmoeten de twee ploegen elkaar opnieuw in de openingsreeks van de Play-Downs. Door op de vijfde plaats te eindigden opent UVV het postseason met zes punten, terwijl The Hawks begint met nul punten.

(9 augustus)
UVV opende de score met één punt in de tweede inning op Evan Simons toen Mike Bazuin begon met een homerun. Bazuin's homerun was pas de tweede dit seizoen voor UVV en de enige op eigen veld. UVV's eerste homerun werd 101 dagen geleden geslagen door Dennis De Quint op 30 april bij HCAW. Bazuin's homerun was ook de 74e en laatste homerun die dit jaar werd geslagen in de reguliere Hoofdklasse-competitie. Vorig seizoen sloegen de acht Hoofdklasse-ploegen samen 75 homeruns.

De thuisploeg sloeg daarna toe met vier punten in de volgende slagbeurt om meer afstand te nemen. Rick Kuipers begon met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Na vier wijd voor Joris van Ballegooy leverde Gilmer Lampe een 2-run double af. Vervolgens kreeg Tony Enos vier wijd en zorgde een wilde worp voor lopers op het tweede en derde honk. Een opofferingsslag van Mike Bazuin en een honkslag van Jamie Verheyleweghen brachten Lampe en Enos binnen om de stand op te voeren naar 5-0.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde voegde UVV twee runs toe in de vijfde op nieuwe werper José Moreno. Met één uit sloeg Gilmer Lampe een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Tony Enos. Met twee uit sloeg ook Jamie Verheyleweghen een honkslag en zorgde daarmee voor lopers op het eerste en derde honk. Toen de laatste in een rundown kwam na een steelpoging wist Enos te scoren, waarna Verheyleweghen kort erna werd uitgeschakeld.

UVV ging weer op rij uit in de zesde, maar scoorde het volgende punt in de zevende op reliever Michel Offerman. Dennis Ribbens begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Gilmer Lampe.

UVV verhoogde de voorsprong naar 9-0 in de tweede helft van de achtste inning. Quinn Tramm werd toen de nieuwe werper voor The Hawks en werd begroet met een lead-off triple van Mike Bazuin, die vervolgens scoorde op een grounder van Jamie Verheyleweghen.

Timo van Ancum startte voor UVV en stond slechts één honkslag tegen in de vijf innings die hij gooide. Met één uit in de tweede moest Van Ancum een stootslag-honkslag toestaan aan Stephen Henson, maar daarna schakelde hij 11 van de volgende 12 slagmensen uit. Na er zeven op rij te hebben uitgeschakeld gooide Van Ancum vier wijd op Berend Ruben, maar daarna volgden nog eens vier opeenvolgende nullen.

In de zesde inning nam Jerremyh Angela de pitching over en kreeg een one-out single tegen van Jules Peters, die vervolgens uitging bij een steelpoging na een pick-off.

In de zevende beklom Jurjen van Zijl de heuvel voor UVV. Van Zijl miste zijn start een week geleden vanwege ziekte en startte ook vandaag niet. Maar de rechtshander sloot de wedstrijd en gooide de laatste drie innings, zodat hij een save op zijn naam kreeg. In de zevende kreeg hij drie nullen op rij. In de achtste kreeg Van Zijl honkslagen tegen van Brian Raap en Amir Daou, maar de eerste ging gedwongen uit, terwijl de tweede achterbleef.

In de negende kreeg Van Zijl de enige twee runs toe die The Hawks vandaag scoorde. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Odion Gouverneur, die daarna scoorde op een pinch-hit triple met één uit van Kevin van Veen. De laatste scoorde op een honkslag van Stephen Henson, maar daar bleef het bij voor de ploeg uit Dordrecht.UVV - Mampaey The Hawks 9-2
RHE
Mampaey The Hawks000000002-260
UVV01402011X-990
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-9)4-2455
José Moreno21-322
Michel Offerman1--111
Quinn Tramm11-111
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (1-2)5411--
Jerremyh Angela11-1--
Jurjen van Zijl, SV (2)341422
Homerun: UVV: Mike Bazuin (1)(2e,solo,op Simons).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Niek Elshof.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,5° C, zuid-zuidoostelijke wind 8 kmu,
windkracht 1,9 Bft, luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.